Kategoriler: Seyahat Önerileri

Dünya’nın En Temiz Denizleri

Yaz mevsiminin gelmesiyle beraber herkes tarafından tatil planları yapılmaya başlanmıştır. Tatil planları yapılırken kişileri en çok etkileyen elbette ki denizlerin temizliği ve güzelliği olmaktadır. Bu konuya tatilciler oldukça fazla dikkat etmektedir. Biz de sizler için dünyanın en temiz denizlerini araştırdık. Yüzülebilecek, zaman geçirilebilecek birçok denizi sizler için inceledik ve listeledik. Bu yazımızı okuyarak tatil planlarınızı daha bilinçli yapabilirsiniz.

Linapacan Adası – Filipinler

Adanın Filipinler’e bağlı olduğu bilinmektedir. Linapacan Adası’nın denizi, deniz suyu neredeyse dünyanın en berrak suyu olarak bilinmektedir. Bu şekilde kabul edilmiştir. Ayrıca suların temizliğinin dışında bembeyaz olan kumsalları şehirde tatil yapanlara mükemmel bir heyecan katmaktadır. Tatil tercihinizi Linapacan’dan yana kullanabilirsiniz. Bu adada sevdiklerinizle birlikte keyifli bir şekilde tatilinizi geçirebilirsiniz.

Cayo Coco – Küba

Caya Coco, daha çok dalış tutkunlarının tercih ettiği yerlerden biridir. Küba’da yer almaktadır. Kuzey tarafında yer alan masif mercan kayalıkları dalış yapmak için neredeyse en mükemmel yer olarak bilinmektedir. Deniz suyunun temizliği yer altı dünyası için vazgeçilmez güzelliktedir. Tatiliniz için Cayo Coco’yu tercih edebilirsiniz. Oldukça fazla keyif alacağınız bir yer olduğuna emin olabilirsiniz. Sevdiklerinizle birlikte keyifli bir şekilde tatilinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Cala Macarelleta – İspanya

Çam ağaçlarıyla ve holm meşelerle dolu olan bir yerde tatil yapmak için oldukça doğru bir adrestir. Ayrıca kış mevsiminde en soğuk günlerde bile güneşi oldukça fazla hissedebilirsiniz. Yaz mevsiminde ki sıcaklığını sizler düşünün. Adanın suyunun temizliğini renginden anlayabilirsiniz. Turkuaz rengiyle sizleri fazlasıyla etkilemektedir. Hayran kalacağınız bir güzelliktedir. Tatil tercihinizi Cala Macarelleta’dan yana kullanabilirsiniz.

Sabah – Malezya

Borneo Adası’nın kuzey bölümünde yer almaktadır. Malezya’nın üye ülkelerinden biridir. Doğal güzellikleri ve sahip olduğu temiz suları ile turizm listesinin başında gelmektedir. Turizm dünyasını güzelliğiyle cezp etmektedir. Tatil tercihiniz buradan yana kullandığınızda, geçirdiğiniz zamanlar asla aklınızdan çıkmayacaktır. Yeniden buraya gelmek için suyunun temizliği oldukça geçerli bir bahane olacaktır. Malezya’ya geldiğinizde tatiliniz Sabah’ta geçirebilir, keyifli anlar yaşayabilirsiniz.

Bonito – Brezilya

İçerisinde bulunan yüksek kalsiyum ve kireçtaşı ile berrak sulara sahiptir.  Bonito, Brezilya’da tatil yapmak, yüzmek isteyenlerin tercih listesinde baş sırada yer almaktadır. İçerisinde yer alan bitki familyası ve sahip olduğu binlerce çeşit balık türleriyle de herkesin dikkatini çekmektedir. Oldukça yoğun bir sualtı dünyası vardır. Brezilya’ya gittiğinizde keyifli bir tatil yapmak için Bonito’yu tercih edebilirsiniz.

Panari Adası – Japonya

Yaeyema Adaları’ndan biri olarak bilinmektedir. Ayrıca halk arasında “Aragusuku” olarak bilinmektedir. Japonya’nın en temiz suyu olarak bilinmektedir. Ada içerisinde 400’den fazla mercan, çeşitli sayıda deniz kaplumbağası, manta ışınları, balina, köpekbalığı ve tropikal balık türleri yer almaktadır. Hem sizin hem arkadaşlarınızın hem de ailenizin keyifli bir tatil geçirmesini istiyorsanız tercihinizi buradan yana kullanabilirsiniz. Panari Adası, sizlere unutamayacağınız bir tatil geçirmeniz için sunulmuş bir adadır.

Son Eklenenler

El Hamra Sarayı Hakkında Bilinmesi Gerekenler

İspanya, her köşesi açık hava müzesi özelliğine sahip ülkelerin başında geliyor. Milattan önceye dayanan tarihinin…

3 gün önce

Erzurum’da Ne Yenir? Nerede Yenir? Erzurum’un Yöresel Lezzetleri

Erzurum geziniz esnasında aklınıza gelebilecek ve merak edebileceğiniz şeylerden biri de elbette ki Erzurum’un eşsiz…

1 sene önce

Ermenistan’da Görülmesi Gereken Yerler

Kafkasya’nın en genç sayılabilecek ülkelerinden biri olan Ermenistan’da görülmesi gereken birçok yer vardır. Ermenistan seyahatinizi…

1 sene önce

Rusya’da Ne Yenir? Rusya’nın Meşhur Lezzetleri

Rusya’da denemeniz gereken çok sayıda farklı farklı yemekler yer almaktadır. Çeşitli kültürlerden etkilenilen Rusya’da bu…

1 sene önce

Rize’de Yer Alan Kamp Alanları

Ülkemizin en kuzeyinde yer alan illerinden biri olan Rize, Karadeniz bölgesinin neredeyse en popüler diyebileceğimiz…

1 sene önce

Erzincan’da Ne Yenir? Nerede Yenir? Erzincan’ın Yöresel Lezzetleri

Erzincan seyahatinizde aklınıza gelebilecek ve merak edebileceğiniz şeylerden biri de hiç şüphesiz Erzincan’ın lezzetleridir. “Erzincan’da…

1 sene önce