Kategoriler: En'lerTarihi Yerler

Dünyanın En Önemli 10 Antik Kenti

Dünyanın birçok noktasına antik kentler bulunuyor. Bu antik kentler tarihe tanıklık etmiş ve birçok medeniyete ev sahipliği yapmış olmaları ile ön planda yer alıyor. Farklı medeniyetleri tanımak ve yaptıkları hakkında bilgi sahibi olmak istiyorsanız bu antik kentleri gezebilirsiniz.

Antik kentlerde sizi etkileyecek olan o yapıların zamanında nasıl yapıldığıdır. Kayalara oyulmuş evler, farklı desenler ve mimariler sizleri derinden etkileyecek ve şaşırtacaktır. Antik kentlere ilgi duyuyorsanız sizin için dünyanın en önemli antik kentlerini sıraladık. Bu kentleri gezerek medeniyetleri hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Machu Picchu – Peru

And dağlarının uzantısında yer alan bu bölge mutlaka görülmeye değerdir. Kent Peru’nun Cuscı şehrinde yer alıyor. 2360 metre yükseklikte yer alan kent geçmiş medeniyetini hala korumaktadır. Dünyanın 7 harikasından biri olan bu bölge size görsel olarak da şaşırtıcı anlar yaşatacaktır. Şehir 1450 senesinde inşa edilmiştir. İspanyol kaşifler buraları sömürmek için geldiklerinde bu şehri görmemişlerdir. Bundan dolayı da günümüze kadar korunarak gelmiştir. Görmemelerinin sebebi ise dışarıdan kolay bir şekilde görünememesidir. Ayrıca yüksek bir bölgeye yapılmış olması da dışarıdan görünmeyi zorlaştırmaktadır. Çanak içinde olan bölgenin bulunamaması sömürülmesinin de önüne geçmiştir. Kentte bulunan yapılaşma sizi şaşırtacaktır. Bunun için Peru’yu ziyaret ettiğinizde bu antik kenti de mutlaka görmelisiniz.

Giza Piramitleri – Mısır

Mısır eski medeniyetlere ev sahipliği yapmıştır. Bundan dolayı piramitlerin sırrı günümüzde hala gizemini korumaktadır. Antik kent olma özelliği taşıyan bu piramitleri mutlaka görmelisiniz. 4500 yıl öncesine ait bu eserlerin kullanım amaçları için birçok farklı söylem bulunuyor. Dini inanç alanı için kullanıldığına ve firavunun ölümden sonraki hayatı için yapıldığına dair bilgiler yer alıyor.

Biletall.com’dan En Ucuz Mısır Uçak Biletini Bul »

Petra Antik Kenti – Ürdün

2500 yıl önce aktif bir yaşamın olduğu bu kent Romalıların işgali yüzünden kullanılmaz hale gelmiştir. Estetik bir görünüme sahip olan antik kent Nebatiler’in de başkenti olarak kullanılıyordu. Antik şehir içerisinde antik tiyatro, tapınak ve Roma dönemine ait eserler yer alıyor. Bu antik kent dünya miras listesi içerisinde de yer alıyor.

Stonehenge – İngiltere

Bu alan Londra’ya 130 kilometre uzaklıkta yer alıyor. Yapılan kazı çalışmalarında birçok yapı çıkarılmıştır. Yapıların tarihin 5000 yıl öncesine ait olduğu biliniyor. İnanç merkezi, gözlem alanı olarak kullanılmak için inşa edilmiştir. İngiltere’ye gittiğinizde bu yapıları görebilirsiniz.

Teotihuacan – Meksika

Gizemli bir şehir görmek ve tanımak istiyorsanız burası tam size göredir. Antik kent ile alakalı pek bir bilgi bulunmuyor. Birileri bu şehri inşa etmiş daha sonra ayrılmış gibi duruyor. Bundan dolayı da pek bir bilgi içermiyor. Siz keşfetmek ve antik kenti yakından tanımak isterseniz hemen keşiflere başlayabilirsiniz. Meksika’nın gizemli şehirlerinde kaybolmak için Meksika uçak biletini vakit kaybetmeden alın.

Pompeii – İtalya

Sinema filmi de bulunan bu medeniyeti yakından tanımak isterseniz öncelikle filmini izleyebilir ve genel bilgi sahibi olabilirsiniz. Antik bir Roma kenti olan bu bölge Napoli’ye yakındır. Medeniyet açısından oldukça gelişmiş olan şehir günümüze kadar gelebilmeyi başarmıştır. Bölgede bulunan yanardağın patlaması sonucu küller şehrin üzerinde koruyu bir tabaka oluşturmuştur. Bölgede insanların kalıplaşmış görüntüleri de görebilme imkanınız bulunuyor.

Palmira – Suriye

Antik şehir Şam’a 215 kilometre uzaklıkta yer alıyor. Çölde kurulu olan bu alan birçok kervansaraya ev sahipliği yapmıştır. Şehrin geçmişi Milattan Önceye dayanmaktadır. Bu tarihle dolu bir şehri yakından görmek isterseniz ziyaret edebilirsiniz. Dünya kültürel miras içerisinde yer alan bölge görsel olarak da sizi şaşırtacaktır.

Efes Antik Kenti – Türkiye

Türkiye’nin en önemli antik kentleri arasında yer alan Efes antik kenti Yunanlılara ait olup daha sonra Romalıların eline geçmiştir. Ticaret ve sanat merkezi olarak kullanılmıştır. Yakınında Meryem Ana kilisesi de yer alıyor. Antik kente gittiğinizde fotoğraf makinenizi de yanınıza almayı unutmayın.

Efes’e En Uygun Uçak Biletlerini Hemen Sorgula >>

Persepolis – İran

Şiraz da yer alan bu antik şehrin tarihi 2500 yıllık olduğu biliniyor. Pers kralı 1. Darius tarafından yapıldığı biliniyor. Şehrin içerisinde birbirinden güzel yapılar sizi karşılıyor. Kral mezarları ve tapınaklarda şehrin merkezinde yer alıyor. İran uçak bileti avantajlarından faydalanmak için Biletall.com’u ziyaret etmeyi unutmayın.

Longmen Mağaraları – Çin

Çin’de bulunan Luoyang şehrinde yer alan bu kent görsel olarak kaliteli yapılara sahiptir. Mağaralara oyulmuş birçok yapı bulunuyor. 1500 yıl öncesine ait yaşam örnekleri bulunan bölge sizi çok şaşırtacaktır.

Son Eklenenler

El Hamra Sarayı Hakkında Bilinmesi Gerekenler

İspanya, her köşesi açık hava müzesi özelliğine sahip ülkelerin başında geliyor. Milattan önceye dayanan tarihinin…

1 saat önce

Erzurum’da Ne Yenir? Nerede Yenir? Erzurum’un Yöresel Lezzetleri

Erzurum geziniz esnasında aklınıza gelebilecek ve merak edebileceğiniz şeylerden biri de elbette ki Erzurum’un eşsiz…

1 sene önce

Ermenistan’da Görülmesi Gereken Yerler

Kafkasya’nın en genç sayılabilecek ülkelerinden biri olan Ermenistan’da görülmesi gereken birçok yer vardır. Ermenistan seyahatinizi…

1 sene önce

Rusya’da Ne Yenir? Rusya’nın Meşhur Lezzetleri

Rusya’da denemeniz gereken çok sayıda farklı farklı yemekler yer almaktadır. Çeşitli kültürlerden etkilenilen Rusya’da bu…

1 sene önce

Rize’de Yer Alan Kamp Alanları

Ülkemizin en kuzeyinde yer alan illerinden biri olan Rize, Karadeniz bölgesinin neredeyse en popüler diyebileceğimiz…

1 sene önce

Erzincan’da Ne Yenir? Nerede Yenir? Erzincan’ın Yöresel Lezzetleri

Erzincan seyahatinizde aklınıza gelebilecek ve merak edebileceğiniz şeylerden biri de hiç şüphesiz Erzincan’ın lezzetleridir. “Erzincan’da…

1 sene önce