Kategoriler: Tarihi Yerler

Efes Antik Kenti (İzmir)

Tarih kokan caddeler, muhteşem heykeller, teras evleri ile mükemmel konumda ki Antik Kent milattan önce yapılmış olup, Türk, Yunan ve Roma medeniyetlerinin üzerinde kokusunu bulundurmakta ve İzmir‘in Selçuk ilçesinde yer almaktadır.

Efes Antik Kenti’ne Ulaşım

İzmir’den Selçuk’a otobüs ile ulaştıktan sonra antik şehre dolmuşa binerek ulaşabilirsiniz. Kuşadası – Aydın üzerinden de manzaralı bir şekilde ulaşım sağlayabilirsiniz. Efes, binlerce yıl önce insanoğlunun nasıl yaşadığına tanıklık etmek için oldukça güzel bir atmosfer sunuyor.

Efes Antik Kenti Mimarisi

Milattan önce 6000 yıllarında kurulmuş olan Efes, bir şehir planlayıcısı olan Miletli Hippodamos tarafından Izgara Planı adı verilen mimari ile yapılmıştır. Efes Antik Kenti kurulduğu süre boyunca çağının en gelişmiş şehri olmuş ve bir zamanlar Asya Eyaleti’ne de 200 bin civarı olan nüfusu ile başkentliği yapmıştır.

Efes Antik Kenti’nde Bulunan Dünyaca Ünlü Sanat Eserleri

Türkiye’de turizmi en çok çeken yerlerden birisi olan Efes‘te, sizleri kendisine hayran bırakacak birbirinden harika eser bulunmaktadır. Genişliği 7-8km civarında bulunan Efes’te en ünlü eserlerden Artemis Tapınağı, Meryem Ana Evi, Celsius Kütüphanesi, Mermer Cadde gibi onlarca eser bulunmaktadır.

Efes Antik Kenti Tiyatro

Efes’te en çok dikkat çeken eserlerden birisi Roma kültürünü yansıtan Büyük Tiyatro’dur. Çağının en büyük açık hava tiyatrosu olan 24.000 kişilik kapasiteyle Büyük Tiyatro, mermer caddesinin sonunda bulunmaktadır. Ziyaretçilerin ilgisini çekmekte oldukça başarılı olan bu kısım, görenleri adete geçmişte o tiyatroda oynanan oyunların içerisine sürüklemektedir.

İzmir’e gittiğinizde Efes Antik Kenti‘ni gezdikten sonra gezmek isteyeceğiniz daha fazla yer arıyorsanız, daha önce sizler için paylaştığımız İzmir’de Gezilecek Yerler başlıklı yazımıza göz atabilir, İzmir’de gezilecek yerleri öğrenebilirsiniz.

Biletall.com’dan En Ucuz İzmir Uçak Biletini Bul »

İyi geziler dileriz.

Son Eklenenler

El Hamra Sarayı Hakkında Bilinmesi Gerekenler

İspanya, her köşesi açık hava müzesi özelliğine sahip ülkelerin başında geliyor. Milattan önceye dayanan tarihinin…

1 saat önce

Erzurum’da Ne Yenir? Nerede Yenir? Erzurum’un Yöresel Lezzetleri

Erzurum geziniz esnasında aklınıza gelebilecek ve merak edebileceğiniz şeylerden biri de elbette ki Erzurum’un eşsiz…

1 sene önce

Ermenistan’da Görülmesi Gereken Yerler

Kafkasya’nın en genç sayılabilecek ülkelerinden biri olan Ermenistan’da görülmesi gereken birçok yer vardır. Ermenistan seyahatinizi…

1 sene önce

Rusya’da Ne Yenir? Rusya’nın Meşhur Lezzetleri

Rusya’da denemeniz gereken çok sayıda farklı farklı yemekler yer almaktadır. Çeşitli kültürlerden etkilenilen Rusya’da bu…

1 sene önce

Rize’de Yer Alan Kamp Alanları

Ülkemizin en kuzeyinde yer alan illerinden biri olan Rize, Karadeniz bölgesinin neredeyse en popüler diyebileceğimiz…

1 sene önce

Erzincan’da Ne Yenir? Nerede Yenir? Erzincan’ın Yöresel Lezzetleri

Erzincan seyahatinizde aklınıza gelebilecek ve merak edebileceğiniz şeylerden biri de hiç şüphesiz Erzincan’ın lezzetleridir. “Erzincan’da…

1 sene önce