Kategoriler: Seyahat Rehberi

İngiltere Turist Vizesi Nasıl Alınır?

İngiltere’ye seyahat etmek isteyen kişilerin vize alması için izleyeceği bazı yollar vardır. Bu yolları doğru bir şekilde izlediğiniz zaman, evraklarınız da ve diğer belgelerinizde bir eksiklik yoksa ve İngiltere’ye seyahat amacınız ile ilgili yeterli dokümanlara sahipseniz, vize alamamanız için herhangi bir neden olmamaktadır. İngiltere’ye seyahat etmek istiyorsanız, öncelikle pasaportunuzun vize alım tarihinden itibaren 6 aylık geçerlilik süresine sahip olması gerekmektedir. Eğer pasaportunuzun süresi azalmışsa, mutlaka öncelikle bu süreyi uzatmak zorundasınız. Pasaport dairesi bu konuda sizlere yardımcı olacaktır. Pasaport dairesi il emniyet müdürlüğünde bulunur. Dolayısıyla bulunduğunuz il emniyet müdürlüğü ile iletişime geçmelisiniz. Eğer pasaportunuzun geçerlilik tarihi 6 aydan uzunsa, o zaman bir sorun yoktur ve direk vize işlemleri için çalışmalara başlayabilirsiniz. Pasaport sürenizi de hallettikten sonra atacağınız adım öncelikle İngiltere’ye gitme sebebiniz ile bağlantılı alacağınız vize türünü belirlemek olacaktır. Yanlış bir vize türünü çıkarırsanız, yapacağınız her türlü hazırlık boşa gidebilir.

Siz ne kadar iyi niyetli olursanız olun, evrak hazırlayın, İngiltere vizeniz RED cevabı alır ve hüsrana uğrayabilirsiniz. Bu yüzden eğer öğrenciyseniz öğrenci vizesi, turistseniz turist vizesi almak için başvuru yapmalısınız. En önemli noktalardan biri de elbette ki evrak hazırlama aşamasında göstereceğiniz dikkat ve özveridir. Genellikle her ülke kendi istediği bir evrak listesi verir ve belli bir zamana göre bu evrakların tam ve eksiksiz olarak hazırlanması gerekmektedir. İngiltere için hangi evraklar isteniyor bunu kurumsal danışmanlık firmasından ayrıntılı bir şekilde öğrenebilir ve hemen evraklarınızı temin etmeye başlayabilirsiniz. İngiliz Konsolosluğu bu konu için bir evrak listesi hazırlayıp sunmamaktadır. Sizin için önemli olan ve dikkat edeceğiniz husus, hangi amaçla İngiltere seyahatinde bulunacaksanız, o amaca uygun bir şekilde elinizde gerekli ve yeterli belgeleri bulundurup, sunmanızdır. Eksik bir evrak ya da tarihi geçmiş bir belge size eksi puan kazandırır ve vize almanızı zorlaştırır hatta olanaksız kılabilir. Her türlü belgenizin eksiksiz, tam ve doğru bilgiler içeren belgeler olması son derece önemlidir. Bu belgeleri inceleyen bir vize görevlisi eğer sizin tarafınızdan ikna olamazsa, olumlu düşünmesi ve size vize vermesi de neredeyse mümkün değildir.

İngiltere vizesi alabilmek için iletişime geçeceğiniz danışmanlık firması, sizler için İngiltere vizesi başvuru formunu büyük bir titizlikle doldurmak zorundadır. Kutucuklarda sizin ifadelerinize göre doğru kısımlar işaretlenmeli ve sizlerin hangi amaçla İngiltere’ye seyahat etmeniz net bir şekilde belirtilmelidir. Formun doldurulmasından sonra almak zorunda olduğunuz randevu da yine İngiltere vizesi başvuru merkezinden danışmanlar tarafından alınmaktadır. Başvuru formu doldurulup, sizden istenilen evraklar ve belgeler hazırlanıp bir dosya haline getirildikten sonra yapılacak olan İngiltere vizesi başvuruları süresi almak istediğiniz vize türüne göre değişiklik gösterebilmektedir. Genellikle bu süre 15 ile 90 gün arasında değişebilmektedir. Sizin yapacağınız en önemli hazırlık ise, bu işlemlerin uzun sürebileceğini hesap ederek başvuru aşamasına bir an önce başlamalı ve belli bir süre alacak olan evrak toplama aşamasını da bir an önce hızlandırmanızdır. Kendinize bunlar için süre vermeli ve hiçbir belgeyi atlamadan tam olarak hazırlığınızı yapmanız gerekmektedir. Aksi takdirde vize başvurunuzun tarihi sarkar ve seyahatinize planladığınız gibi devam edemediğiniz gibi, biletleriniz de yanabilir. Hiçbir işlemi zamana yaymayın. En pratik bir şekilde evraklarınızı hazırlamaya başlayın ve hazırladığınız her maddenin yanına bir tik atın. Böylece listenin neresinde olduğunuzu daha rahat bir şekilde görebilirsiniz.

İngiltere turist vizesi almak isteyenlerin bilmesi gereken hususlardan biri de, turist vizesinin İngiltere topraklarında 6 aydan daha az bir zaman dilimi içerisinde ziyaret edenlere verilen bir vize türü olduğunun bilinmesidir. İlk kez İngiltere vizesi başvuru yapacak olan kişiler, 6 aylık olmak üzere 1 sene, 2 sene, 5 sene ve 10 senelik süreler dahilinde bu başvurularını yapabilecekleridir. Bütün İngiltere turist vizesi başvuruları aynı şartlar çerçevesinde verilmektedir. İngiltere turist vizeniz kaç yıllık verilirse verilsin unutulmaması gereken önemli bir nokta da vize başlangıç tarihinden itibaren, 12 aylık yani 1 senelik zaman diliminde toplam olarak 6 aydan fazla bir süre İngiltere’de kalamayacağınızdır. Yani vizeniz ister 1 yıllık, ister 2 yıllık ister 5 ya da 10 yıllık olsun, sizin İngiltere’de kalacağınız süre 6 aydan fazla olmamalıdır. Önemli olan sizin vize başvuru formunda işaretlediğiniz alanlarla İngiltere’den çıkışınızda gerçekleştirdiğiniz aksiyonların birbirini tutmasıdır. 2 aylık gidiyorum diye 5 ay kalırsanız eğer gerçekten makul bir sebebiniz yoksa sizin bu ülkeye illegal göç gerçekleştireceğiniz kanısına varılır ve bir daha ki sefere vize alamayabilirsiniz.

İngiltere diğer gelişmiş ülkelerde olduğu gibi yasadışı ve illegal yollarla birçok göç alan bir ülkedir. Bunun önüne geçilmesi için kendi çıkarlarını korumak adına gerekli ya da gereksiz görünen birçok tedbir alınmıştır. Burada önemli olan sizin samimiyetiniz ve net olmanızdır. Beyan ettiğiniz hiçbir bilgiye, karşıt tez oluşturacak ifadelerde bulunmamanız çok önemlidir. Turist vizesi; kısa süreli olmak üzere iş, fuar, sağlık tedavisi, spor karşılaşmaları, sanatsal etkinlikler için verilmektedir. Bu noktada sizin seyahat amacınıza uygun bir şekilde veriler sunmanız gerekmektedir. Gidiş dönüş uzak biletiniz yanınızda olmalı, kalacağınız yer ya da yerlerle ilgili rezervasyona sahip olmanız gerekmektedir. Öğrenci iseniz öğrenciliğinize dair gerekli belgelerin tam ve doğru tarihli olmasına dikkat etmelisiniz. Eğer İngiltere’ye bir sağlık kontrolü ya da tedavisi için giriş yapacaksanız, elinizde mutlaka hastalığınıza dair rapor, ilaç listesi, gideceğiniz klinikle ilgili belgeler, bilgiler ve elbette adres bilgileri gerekmektedir. İngiltere için doldurulacak olan başvuru formu son derece dikkatli bir şekilde okunmalı ve başvuru yaparken uzman bir kişi kontrolünde doldurulması gerekmektedir. Form ile ilgili içinden çıkamadığınız bir durum olursa, kutucuklar kendi düşündüğünüz şekilde değil de işi bilen profesyonel bir danışman tarafından doldurulmalıdır. Forma imza atmadan önce mutlaka yeniden okunmalı, yanlış bir bilgi gördüğünüzde bunun mutlaka düzeltilmesini söylemelisiniz. Acele etmeden ve dikkatli şekilde form doldurmalısınız.

Biletall.com’dan İngiltere’ye En Ucuz Uçak Biletini Bul »

 

Son Eklenenler

El Hamra Sarayı Hakkında Bilinmesi Gerekenler

İspanya, her köşesi açık hava müzesi özelliğine sahip ülkelerin başında geliyor. Milattan önceye dayanan tarihinin…

4 gün önce

Erzurum’da Ne Yenir? Nerede Yenir? Erzurum’un Yöresel Lezzetleri

Erzurum geziniz esnasında aklınıza gelebilecek ve merak edebileceğiniz şeylerden biri de elbette ki Erzurum’un eşsiz…

1 sene önce

Ermenistan’da Görülmesi Gereken Yerler

Kafkasya’nın en genç sayılabilecek ülkelerinden biri olan Ermenistan’da görülmesi gereken birçok yer vardır. Ermenistan seyahatinizi…

1 sene önce

Rusya’da Ne Yenir? Rusya’nın Meşhur Lezzetleri

Rusya’da denemeniz gereken çok sayıda farklı farklı yemekler yer almaktadır. Çeşitli kültürlerden etkilenilen Rusya’da bu…

1 sene önce

Rize’de Yer Alan Kamp Alanları

Ülkemizin en kuzeyinde yer alan illerinden biri olan Rize, Karadeniz bölgesinin neredeyse en popüler diyebileceğimiz…

1 sene önce

Erzincan’da Ne Yenir? Nerede Yenir? Erzincan’ın Yöresel Lezzetleri

Erzincan seyahatinizde aklınıza gelebilecek ve merak edebileceğiniz şeylerden biri de hiç şüphesiz Erzincan’ın lezzetleridir. “Erzincan’da…

1 sene önce