İstanbul 470 yıl boyunca Osmanlı’ya başkentlik etmiştir. Bunun sonucunda içerisinde yüzlerce Osmanlı mimarisini yaşatmaktadır. İstanbul’da hepimizin bildiği gibi birçok güzel ve özel camii bulunmaktadır. Biz de sizler için o camileri araştırdık.
İstanbul’un en görkemli tarihi yapısıdır. Çok uzun yıllardır şehrin simgelerinden biridir. Yıllardır İstanbul’un tarihine tanıklık etmiştir. Ayasofya üç kez yıkıldıktan sonra son halini milattan sonra 537 yılında almıştır. 1935 yılından bugüne dek müze olarak kullanılan Ayasofya, 2020 yılında cami olarak kullanıma açılmıştır. İstanbul’a gittiğinizde uğramanız gereken yerlerden biridir. Size Osmanlı tarihini doyasıya hissettirecektir. Gidip görmeniz gereken camiler arasındadır.
Mimar Sinan tarafından 1551 senesinde Kanuni Sultan Süleyman adına yapılmaya başlanıp, 1557 senesinde yapılmıştır. Mimar Sinan bu cami için ‘kıyamete kadar yıkılmayacak’ demiştir. Süleymaniye, Mimar Sinan’ın kalfalık eseridir. Cami içerisinde namaz kılmak için herhangi bir teknolojik alete ihtiyaç duyulmaz. Tüm inşalar ona göre yapılmış, düzenlenmiştir. Kanuni Sultan Süleyman, Mimar Sinan ve Hürrem Sultan’ın kabirleri bu camide bulunmaktadır. Caminin bu muhteşem özelliklerine şahit olmak için mutlaka Süleymaniye’yi ziyaret etmelisiniz.
Padişah I. Ahmed tarafından yaptırılmıştır. Yapımına 1609 yılında başlanmıştır. Yapımı tam 7 yıl sürmüştür. Cami Mimar Sinan’ın öğrencisi Mimar Sedefkâr Mehmet Ağa tarafından yapılmıştır. Külliyesiyle birlikte Türkiye’nin en büyük camisi olarak kabul edilmektedir. Ayrıca Ayasofya’nın müzeye çevrilmesinden sonra da Türkiye’nin ana camisi olarak bilinmektedir. 6 minerali tek selâtin camii olma özelliği taşımaktadır. Cami Sultanahmet’te bulunmaktadır. Mutlaka gidip ziyaret edilmeyi hak etmektedir.
İstanbul’un fethinden sonra yapılan il selâtin camidir. Fatih Sultan Mehmet tarafından yaptırılmıştır. İçerisinde medreseler, hamamlar, kütüphaneler ve hastane bulunmaktadır. 1766 yılında olan deprem ile tamamı yıkılan cami 1771’de yeniden yapılmıştır. Cami Mimar Atik Sinan tarafından tasarlanmıştır. Cami Osmanlı’da büyük bir öneme sahiptir. Gidip, görmeniz gereken camiler arasındadır.
Sultan II. Beyazıt tarafından İstanbul’un fethinden sonra yapılmıştır. 1509 senesinde olan deprem sonrasında büyük hasar görmüştür. Caminin yenileme işlemini Mimar Sinan yapmıştır. Caminin içerisinde hamamlar, kervansaraylar, tabhaneler bulunmaktadır. İçerisinde II. Beyazıt’ın kabri bulunmaktadır.
Valide Sultan Cami olarak bilinmektedir. Osmanlı ailesi tarafından yapılan son büyük cami olma özelliği vardır. Ayrıca yapımı en uzun süren camidir. Caminin yapımına Mimar Davut Ağa başlamış, daha sonra Mimar Dalgıç Ahmet Ağa tarafından devam ettirilmiştir. En son olarak Mimar Mustafa Ağa tarafından cami yapımı bitirilmiştir. Fatih ilçesinde, Eminönü semtinde bulunmaktadır. Mutlaka gitmelisiniz.
Sultan Abdülmecit tarafından yaptırılmıştır. Vezir İbrahim Paşa’nın damadı tarafından tasarlanmış ve yapılmıştır. Ortaköy iskelesinde bulunmaktadır. Barok mimarisinin en önemli yapıları arasındadır. Şehrin gözde camilerindendir. Manzarası muhteşemdir. Tek şerefeli iki minaresi bulunmaktadır. Mihrabı mermer ve mozaikten yapılmıştır. Ortaköy meydanında oldukça ihtişamlı durmaktadır. Gidip, görmeniz gereken camiler arasındadır.
İspanya, her köşesi açık hava müzesi özelliğine sahip ülkelerin başında geliyor. Milattan önceye dayanan tarihinin…
Erzurum geziniz esnasında aklınıza gelebilecek ve merak edebileceğiniz şeylerden biri de elbette ki Erzurum’un eşsiz…
Kafkasya’nın en genç sayılabilecek ülkelerinden biri olan Ermenistan’da görülmesi gereken birçok yer vardır. Ermenistan seyahatinizi…
Rusya’da denemeniz gereken çok sayıda farklı farklı yemekler yer almaktadır. Çeşitli kültürlerden etkilenilen Rusya’da bu…
Ülkemizin en kuzeyinde yer alan illerinden biri olan Rize, Karadeniz bölgesinin neredeyse en popüler diyebileceğimiz…
Erzincan seyahatinizde aklınıza gelebilecek ve merak edebileceğiniz şeylerden biri de hiç şüphesiz Erzincan’ın lezzetleridir. “Erzincan’da…