Kategoriler: Yurtiçi Rehberi

İzmir’de Gezilecek Yerler (İzmir Rehberi)

Birkaç günlüğüne İzmir’e geldiniz ya da bir şekilde birkaç günlüğüne İzmir’de olmanız gerekiyor ve kendinize ayırabileceğiniz zamanınız var. Bu zamanınızı İzmir’i gezerek nasıl değerlendirebilirsiniz gelin bir bakalım.
İzmir’de nerelere gidebileceğiniz, neler yapabileceğiniz konusunda size öneriler listesi hazırladık;

İzmir Saat Kulesi

İzmir denince akla ilk gelen Konak Meydan’ında bulunan İzmir’in sembolü Saat Kulesi. 1901 yılında Sadrazam Mehmet Sait Paşa tarafından yaptırılmıştır. 25 metre boyundaki kulede bulunan 4 adet çeşmelerden içeceğiniz su ile serinleyebilirsiniz. Tatil anılarınızın vazgeçilmezi olan fotoğraflarınıza bir yenisini ekleyebileceğiniz, gece de ışıklandırmasıyla bu fotoğraflarınıza ayrı bir görsel şölen katabileceğiniz bir yer.

Kemeraltı Çarşısı

Konak Meydanı’nın devamında yer alan bu çarşı tarihi olmasının yanında sizlere ucuz alışveriş yapma ve değişik lezzetleri tatma fırsatını sunuyor. Buz gibi karadut şerbeti içme imkânı burada yakalayın.

 

Kızlarağası Hanı

Kemeraltı Çarşısı’nın içinde bulunan bu han sevdiklerinize İzmir’den ayrılırken, ne hediye alacağım derdine bir son veriyor. İzmir gezinizden hatıra olarak kalacak birkaç küçük objeyi alabileceğiniz bir uğrak noktası olarak da düşünebilirsiniz.

Görsel Kaynak; gezecegiz.com

Agora Harabeleri

Çarşı içindeki kahverengi tabelaların en yaygın olanını takip ederseniz, sizi Agora Harabeleri’ne götürecektir. Tarihi mekânları sevenler için güzel bir alternatif.

 

Dario Moreno Sokağı

Saat Kulesi’nden yaklaşık 20 dakikalık bir yürüyüş mesafesinden sonra 1950-1960’lı yıllar arasında oldukça popüler olan sinema oyuncusu ve müzisyen Moreo’nun adının verildiği bu sokaktan yürüyerek 30-40 adım sonra Tarihi Asansör Binası’na ulaşabilirsiniz.

 

Tarihi Asansör Binası

Çok yüksek mesafeli iki caddenin arasındaki 58 metrelik kot farkını hızla çıkabilmek için 1907’de Nesim Levi tarafından inşa edilen asansör binasına çıktığınızda, zirveden şahane bir İzmir ve körfez manzarasını izleme imkanı bulacaksınız.

Kordon Boyu

Şehrin karmaşıklığından sıkıldığınızda merkezden kopmadan, şehir merkezi imkânlarından faydalanmaya devam ederken, ister bir taraftan Ege Denizi’nin mavisini izleyip deniz kokusunu içinize çekerek çiğdeminizi (çekirdeğinizi) çitleyebilir, isterseniz de yemyeşil çimenlerin üzerinde küçük piknikler düzenleyebilirsiniz. Kiralayacağınız faytonla serin bir gezinti yaparken, bolca fotoğraf çekebilirsiniz. Fala inanmam ama falsız da kalmam diyenlerdenseniz, Roman vatandaşlar ile keyifli sohbetler yapabilirsiniz. Sporunuza ara vermek istemiyorsanız, sahilde yürüyüş ve koşu yapabilir ya da belediyenin kiralamış olduğu bisikletlerle güzel bir sahil turu tercih edebileceğiniz alternatifler arasındadır. İzmir otobüs biletinizi erkenden alıp seyahatlerinizi daha geniş zamanlarda planlayabilirsiniz.

 

Konak Mask Müzesi

Konak Belediyesi’nin açmış olduğu küçük bir tematik butik müze. Dünya’nın çeşitli kültürlerinden oluşturulmuş müzeyi şahane bilgili ve sıcakkanlı çalışanlar eşliğinde gezebilirsiniz.

Atatürk Müzesi

1.Kordon Atatürk Caddesi üzerindeki müzeye dönüştürülmüş olan Atatürk’ün İzmir’de kaldığı ev, yapısıyla sizleri tarihin izleri ile buluşturuyor.

 

İzmir Enternasyonal Fuarı

Konak Sahili’nden Basmane’ ye doğru 10 dakikalık bir yürüyüşten sonra meşhur İzmir Fuar’ına varıyorsunuz. Fuar zamanlarında doğal olarak fuar etkinliklerine ev sahipliği yapsa da diğer zamanlarda büyük bir park, yürüyüş ve spor alanları ile büyük bir lunapark sizleri bekliyor olacak.

 

Fuar Lunapark

Misafirlerinin büyük çoğunluğunun çocuk olduğunun unutulmadığı, onlara kötü örnek teşkil edebilecek silahla balon vurmaca, sigaraya kasnak atma kumar gibi oyunlarının bulunmadığı bu lunaparkta siz de en az çocuklarınız kadar keyifli vakit geçireceksiniz.

Kıbrıs Şehitleri Caddesi

İstanbul’un İstiklal Caddesi’ni özlediniz ya da merak edip bir türlü göremediyseniz bu cadde tam size göre. Birçok eğlence merkezinin yanı sıra İzmir’in meşhur midye dolmasını, kumrusunu, güveçte midye gibi çeşitli yemeklerini tadabileceğiniz mekânlarıyla sizleri bekliyor. En avantajlı İzmir uçak biletleri sizleri bekliyor.

Alsancak

İzmir’in çok kültürlü yapısını yansıtan birbirinden güzel Rum Evleri’ni Alsancak’ta bulabilirsiniz. Günümüzde Neşe ve Karikatür Müzesi olarak hizmet veren Pembe Rum Evi’ni gezebilirsiniz.

İzmir şehir merkezinden ibaret değil tabi ki de. Yakın çevre ve ilçelerinde de gezip görmeniz gereken yerler var. Bir de oralara bakalım;

Çiçekliköy

İzmir-Manisa yolu üzerindeki sakin kasabaya, Bornova’dan dolmuş ya da otobüslerle ulaşabilirsiniz. Güne Çiçekliköy’ün birbirinden lezzetli, doğal ürünleriyle hazırlanmış kahvaltısıyla başlayabilir ve temiz havasında yürüyüş yapabilirsiniz.

Şirince

Adı gibi şirin olan bu Ege Rum köyü, sizlere keyifli bir gezinti sunmasının yanı sıra meşhur şaraplarını sizlere tatma imkânı da sağlıyor. Farklı yöresel tatlara ve ürünlere mistik çarşısında ulaşabilirsiniz.

 

Selçuk

Şirince’den sonra ilçeye ismini veren Selçuk Kalesi ve çevresinde ki tarihi yapıları gezebilirsiniz.

Efes Antik Kenti

Basmane Tren Garı’ndan kalkan trenlerle ya da İzmir’den tur şirketlerinin düzenlediği Efes, Selçuk ve şirince turlarına katılarak antik kente ulaşabilirsiniz. Selçuk’a giderek 8 kilometrelik geniş bir alana yayılmış olan milattan önce 6000 yıllarında kurulmuş, Türkiye sınırları içinde en iyi korunan antik kentlerden biri olan Efes Antik Kenti’ni gezerek Romalılar ve Yunanlılardan kalma kalıntıları inceleyebilirsiniz.

Biletall.com’dan İzmir’e En Ucuz Uçak Biletini Bul »

Çeşme

Son zamanların moda tatil beldesi Çeşme’de lüks bir tatil yaparken, beach clublarda eğlenebilirsiniz. İzmir’in meşhur kumrusunun en lezzetli örneklerini tadabilirsiniz. Gece eğlencelerini de es geçmek istemezseniz, birçok alternatif arasından tercihinizi yapabilirsiniz.

Alaçatı

Zeytinyağı cenneti İzmir’in ve Ege Bölgesi’nin meşhur ot çeşitlerini bulabileceğiniz ve bu otlardan yapılmış meze ve yemekleri tatma imkânını bulabileceğiniz inanılmaz bir yer. Taş evleri ve yapıları ile ünlü Alaçatı, görülmeye değer.

 

Seferihisar

Türkiye’nin ilk sakin kenti unvanına sahip Seferihisar’a, Üçkuyular terminalinden kalkan dolmuşlarla gidebilirsiniz. Seferihisar’da Sığacık tarafında denize girebilir ve rüzgar sörfü yapabilirsiniz. İzmir’de rüzgar sörfü yapılan sayılı yerlerdendir. Gürültü yapılmayan, herkesin çevreye duyarlı olduğu, fast food ürünlerin satılmadığı Seferihisar’da, bölgenin lezzetlerini tadabilirsiniz.

 

Güzelbahçe

İlçenin en havalı köşesi olan Kilizman ya da antik adıyla Klozemenai taze balık, rakı ve mezeleri tadabileceğiniz keyifli mekânları ile sizleri ağırlamayı bekliyor.

Doğal Yaşam Parkı

İzmir’in kuzeyinde yer alan Doğal Yaşam Parkı içinde barındırdığı yüzlerce hayvan ve bitki türü ile hem sizin hem de çocuklarınızın, hayvanların doğal yaşam alanlarını görebileceğiniz bir yer. Burada zamanın nasıl geçtiğini anlamayacaksınız.

 

Karagöl

Tamamen doğal ve korunan bir krater gölü olan Karagöl, bahar aylarında fotoğraf çekmek ve piknik yapmak için idealdir. Ücretsiz doğasever yürüyüşlerine de katılabilir yeni arkadaşlıklar kurup farklı insanlar tanıyabilirsiniz.

En Ucuz İzmir Otobüs Bileti Al >>

Son Eklenenler

El Hamra Sarayı Hakkında Bilinmesi Gerekenler

İspanya, her köşesi açık hava müzesi özelliğine sahip ülkelerin başında geliyor. Milattan önceye dayanan tarihinin…

4 gün önce

Erzurum’da Ne Yenir? Nerede Yenir? Erzurum’un Yöresel Lezzetleri

Erzurum geziniz esnasında aklınıza gelebilecek ve merak edebileceğiniz şeylerden biri de elbette ki Erzurum’un eşsiz…

1 sene önce

Ermenistan’da Görülmesi Gereken Yerler

Kafkasya’nın en genç sayılabilecek ülkelerinden biri olan Ermenistan’da görülmesi gereken birçok yer vardır. Ermenistan seyahatinizi…

1 sene önce

Rusya’da Ne Yenir? Rusya’nın Meşhur Lezzetleri

Rusya’da denemeniz gereken çok sayıda farklı farklı yemekler yer almaktadır. Çeşitli kültürlerden etkilenilen Rusya’da bu…

1 sene önce

Rize’de Yer Alan Kamp Alanları

Ülkemizin en kuzeyinde yer alan illerinden biri olan Rize, Karadeniz bölgesinin neredeyse en popüler diyebileceğimiz…

1 sene önce

Erzincan’da Ne Yenir? Nerede Yenir? Erzincan’ın Yöresel Lezzetleri

Erzincan seyahatinizde aklınıza gelebilecek ve merak edebileceğiniz şeylerden biri de hiç şüphesiz Erzincan’ın lezzetleridir. “Erzincan’da…

1 sene önce