Kategoriler: Türk Mutfağı

Kış Mevsiminde Mutlaka Tatmanız Gereken 10 Yöresel Yemek

Kış mevsimi boyunca, sadece “sağlıklı ve bağışıklık sistemini güçlendiriyor” diye pek hoşlanmadığınız bilinen lezzetleri tüketmek zorunda değilsiniz. Yöresel lezzetler sayesinde, hem bağışıklık sisteminizi güçlendirebilir hem de gerçek anlamda lezzetli tatlar deneyebilirsiniz. Sizler için, içerisinde bulunduğumuz kış aylarında rahatlıkla deneyebileceğiniz 10 yöresel yemeği bir araya getirdik.

1) Soğanın Etle Mükemmel Buluşması

Kaynak: Soğan Kebabı

Yöresel Lezzet: Soğan Kebabı

Ait Olduğu Şehir: Gaziantep

Soğanın kış aylarında ne denli faydalı ve bağışıklık sistemini güçlendirme açısından etkili bir kaynak olduğunu hemen hepimiz biliyoruz. Soğan Kebabı ise, soğanı ve diğer sebzelerle birlikte eti harmanlayarak sizlere sunan oldukça etkili bir yöresel lezzettir. Sebzeleri ve eti dengeli olarak sunması, ağır bir yemek olmasını önlemiştir. Gaziantep yöresinin en yoğun ama bir o kadar da hafif lezzetlerinden birisidir.

2) Az Bilinen Bir Otun, En Lezzetli Hali

Kaynak: Madımak

Yöresel Lezzet: Madımak

Ait Olduğu Şehir: Sivas

Mükemmel bir lezzete sahip olan madımak, genelde çorak topraklarda yetişmesi ile tanınır. Sivas’ta ise, şehre özgü tarif ile çok daha farklı ve lezzetli bir hâl almıştır. Zeytinyağı ile bir araya gelmesi, sebze yemeğini pek fazla sevmeyenleri dahi tatmin edecek türde bir lezzetin ortaya çıkmasına neden olmuştur. Ayrıca, kış ayları için bir o kadar da sağlıklı besin kaynaklarından birisidir.

3) Kabağı Sevdiren Yöresel Tat

Kaynak: Kabak Aşı

Yöresel Lezzet: Kabak Aşı

Ait Olduğu Şehir: Adıyaman

Biraz pirinç, birkaç farklı sebze ve tabii ki zeytinyağı… İşte, karşınıza kabak yemeğinin en hafif ve lezzetli hali. Bir yandan kış aylarında ihtiyacınız olan vitamini ve lifi kabaktan alacak, diğer yandan lezzetli bir kabak yemeğinin farkına böylesi bir tat ile vardığınız için kendinizi şanslı hissedeceksiniz. Üstelik kalori anlamında düşük, doyuruculuk anlamında tatmin edici bir lezzet.

Biletall.com’dan En Ucuz Adıyaman Otobüs Biletini Bul »

4) Hafif ve Lezzetli Pirinç Tatlısı

Kaynak: Zerde Tatlısı

Yöresel Lezzet: Zerde Tatlısı

Ait Olduğu Şehir: Balıkesir

Kış aylarında pek dikkate alınmasa da, pirinç hem doyurucu hem de bağışıklık sistemini güçlendirme anlamında oldukça etkili bir kaynaktır. Zerde Tatlısı ise, bu noktada pirinci çok fazla malzeme ile karıştırmadan hem hafif hem de rahat bir şekilde tüketebileceğiniz bir kıvama gelir. Farklı, hafif ve lezzetli bir yöresel tatlı arayanlar için ideal seçimlerin başında yer alır.

5) Atıştırmalık Köftelerin Yemek Hali

Yöresel Lezzet: Sıkma Köfte

Ait Olduğu Şehir: Malatya

Ufak köfteler, bir yandan rahat tüketim olanağı sağlarken; diğer yandan sulu ve sebze odaklı bir yemek olması sayesinde doyurucu etki yaratır. Özellikle kış aylarında sağlıklı ve hafif bir yöresel lezzet arayanlar için ideal seçimlerin başında yer alacaktır.

6) Sarımsak, Köfteyle Daha Güzeldir

Kaynak: Sarımsaklı Köfte

Yöresel Lezzet: Sarımsaklı Köfte

Ait Olduğu Şehir: Adana

Sarımsak genelde çoğu yemekte pek fazla beğenilmez. Fakat kış aylarında etkili bir bağışıklık sistemi için de sıkça tüketilmesi gerekir. Sarımsaklı köfte, sizlere sarımsağın o alıştığınız tadını almadan gerekli tüketimi yapmanızı sağlar. Üstelik hafif bir et yemeği olarak, dilediğiniz an tüketebileceğiniz yöresel lezzetler arasında yer alır.

7) Ana Yemek Olarak, Salata: BAD

Kaynak: Bad Yemeği

Yöresel Lezzet: Bad

Ait Olduğu Şehir: Sivas

Yeşil mercimek birçok yemekte kullanılır. Fakat salatalarda kullanımı pek yaygın değildir. Bad, bu durumu değiştiren ve hem salata olarak hem de ana yemek olarak kullanılabilecek bir lezzet durumundadır.  Yeşil mercimek, diğer sebzeler ile bir araya gelerek; zeytinyağının da katkısı ile farklı ve özel bir tat meydana getirmektedir.

8) Patatesin de Çorbası Olur

Yöresel Lezzet: Patates Çorbası

Ait Olduğu Şehir: Bolu

Soğan ve sarımsak gibi, kış aylarının en sağlıklı iki unsurunu içerisinde barındıran; patatese farklı bir bakış getiren, Patates Çorbası ile farklı bir tada hazır olun. Sıvı ihtiyacınızı karşılaması anlamında oldukça faydalı ve tüketimi rahat bu tarif, sizlere hem yöresel hem de olabildiğince besleyici bir deneyim sunacak.

9) Balkabağı Gözlemeyle Buluşuyor

Kaynak: Balkabaklı Gözleme

Yöresel Lezzet: Balkabaklı Gözleme

Ait Olduğu Şehir: Bolu

Sabahları hem tatlı hem de doyurucu bir lezzet arıyorsanız; bunu yaparken de birçok farklı lezzeti birbirine karıştırmak istemiyorsanız, o halde Balkabaklı Gözleme ile tanışın. Tatlı, doyurucu ve bir o kadarda lezzetli bir tarif. Kış aylarında da gribe karşı oldukça etkili olan balkabağını daha rahat tüketmenizi sağlamaktadır.

Biletall.com’dan En Ucuz Bolu Otobüs Biletini Bul »

10) Çay Keyiflerine Yozgat Havası

Kaynak: Yozgat Böreği

Yöresel Lezzet: Yozgat Böreği

Ait Olduğu Şehir: Yozgat

Bir yandan içerisini sebze ile doldurabileceğiniz diğer yandan kıyma ile doldurmanıza da olanak tanıyan bir lezzettir. Haliyle, kış ayları boyunca bazı günlerde sebze, bazı günlerde et tüketimini bu özel börek tarifi ile daha rahat bir hale getirebilirsiniz. Üstelik hafif ve kolay yapıma sahip olması, çay keyiflerinin eşsiz yardımcı lezzeti olmasını sağlayacaktır.

Son Eklenenler

El Hamra Sarayı Hakkında Bilinmesi Gerekenler

İspanya, her köşesi açık hava müzesi özelliğine sahip ülkelerin başında geliyor. Milattan önceye dayanan tarihinin…

4 saat önce

Erzurum’da Ne Yenir? Nerede Yenir? Erzurum’un Yöresel Lezzetleri

Erzurum geziniz esnasında aklınıza gelebilecek ve merak edebileceğiniz şeylerden biri de elbette ki Erzurum’un eşsiz…

1 sene önce

Ermenistan’da Görülmesi Gereken Yerler

Kafkasya’nın en genç sayılabilecek ülkelerinden biri olan Ermenistan’da görülmesi gereken birçok yer vardır. Ermenistan seyahatinizi…

1 sene önce

Rusya’da Ne Yenir? Rusya’nın Meşhur Lezzetleri

Rusya’da denemeniz gereken çok sayıda farklı farklı yemekler yer almaktadır. Çeşitli kültürlerden etkilenilen Rusya’da bu…

1 sene önce

Rize’de Yer Alan Kamp Alanları

Ülkemizin en kuzeyinde yer alan illerinden biri olan Rize, Karadeniz bölgesinin neredeyse en popüler diyebileceğimiz…

1 sene önce

Erzincan’da Ne Yenir? Nerede Yenir? Erzincan’ın Yöresel Lezzetleri

Erzincan seyahatinizde aklınıza gelebilecek ve merak edebileceğiniz şeylerden biri de hiç şüphesiz Erzincan’ın lezzetleridir. “Erzincan’da…

1 sene önce