Kategoriler: Yurtiçi Rehberi

Kışın Türkiye’de Hafta Sonu Kaçamağı Yapabileceğiniz Yerler

İster kayağa gidin, isterseniz kar altındaki şehirlerde tarihi eserleri görün veya doğanın sesini dinlayin.. Kışın iki günlük haftasonu tatilinde nerelere gidilebilir ve buralarda sizleri neler bekliyor dersiniz?

Riva, İstanbul

İstanbul kent merkezine yaklaşık 90 km uzaklıkta bulunan Riva Karadeniz’de küçük bir köy. Deniz kenarında birçok deniz manzaralı salaş restoranlar var ve bunlar her gün müşterilerine taze balık sunuyor. Ortasından akan dere ve doğası olağanüstü manzaraları sunuyor ve günübirlik turların içinde mutlaka bu bölgede doğa yürüyüşleri yapmak yer alıyor. Kış aylarında soğuk olan Riva’ya giderken mutlaka yanınıza bir örtü alın ve dere kenarında ağaç altında doğanın sesini dinleyin.

Uludağ, Bursa

Türkiye’de kış, kaçamak, tatil, haftasonu kelimeleri bir araya geldiğinde aklınıza ilk gelecek yer kuşkusuz Uludağ’dır. Dünyanın her yerinden turistin de ilgisini çeken Uludağ’da kayak, snowboard, kızak gibi birçok kış sporunu  yapabilirsiniz. Haftasonu İstanbul ve Bursa’dan günübirik turlarla Uludağ’a gidilebildiği gibi Cumartesi gecesi bölgedeki otellerde de konaklayabilirsiniz. Kış sporlarının başkenti Uludağ otobüs biletini Biletall.com’dan alabilirsiniz.

Şirince Köyü, İzmir

Son dönemde ismi kıyametten kurtulmak için bulunulması gereken bölge olarak bazı batıl inançlar ile bütün dünyada duyulmuş olan Şirince  tarihi bir Rum köyüdür. İzmir’den günübirlik ya da bir gün konaklamalı olarak pek çok yerli gezginin ziyaret ettiği köy İzmir’in Selçuk ilçesine bağlıdır ve şehir merkezine yaklaşık 90 km’dir. Arnavut kaldırımlı sokakları ve köy kahvaltısı veren kafeleriyle keyifli bir haftasonu için tercih edilen yerlerden biri olan bu şirin köyün dar sokaklarında yürümek, küçük dükkanlardan alışveriş yapmak, köylülerle sohbet etmek ve dilek kuyusunda dilek dilemek bir güne sığdırabileceğiniz aktivitelerden.

En Ucuz İzmir Otobüs Bileti Al >>

Yedigöller

Türkiye’de doğal manzaralarıyla ilgi çeken yerlerin başında gelen ve kış aylarında yerli gezginlerin haftasonunda iki gün geçirmek için tercih ettiği Yedigöller’in karlar altındaki görüntüsü olağanüstü. Cumartesi gecesi konaklamak isteyenler için Yedigöller Milli Tabiat Parkı’nın çevresinde birçok otel ve pansiyon hizmet veriyor.

Beypazarı, Ankara

Ankara’ya yaklaşık 1 saatlik uzaklıkta bulunan Beypazarı haftasonunda Ankara’dan kolayca gidip ilgi çekici doğasına ve tarihi evlerine şahit olabileceğiniz küçük bir İç Anadolu ilçesi. İki günlük küçük bir gezide Hıdırlık Tepesi’ne çıkıp kentin manzarasını panoramik olarak görebilir; Alaattin Sokak’ta Beypazarı’nın meşhur yemeklerini tadabilir, tarihi konakları görebilir ve Beypazarı’na özgü ürünleri satın alabilirsiniz. Yaşayan Müze adı verilen ve içeri giren ziyaretçilerin de sanatsal aktivitelere katılabildiği müzede ebru sanatı işleyebilir ve çeşitli el işlerini öğrenebilirsiniz. Trekking sevenler ise İnözü Çayı’na uğrayabilir. Eğer vaktiniz kalırsa Boğazkesen Kümbeti ve Tekke Yaylası’nı görmeniz de tavsiye edilir.

Kıyıköy, Kırklareli

İstanbul’a yaklaşık 2 saat uzaklıkta bulunan Kıyıköy Kırklareli’nin Vize ilçesine bağlı şirin bir köy. Haftasonları Tekirdağ ve İstanbul’dan birçok günübirlikçiyi ağırlayan köyün girişinde kırmızı tuğlalardan yapılmış  surlar ortaçağdan kalmış yapılardır. Eski evleri Rumlar tarafından ahşap ve taştan yapılmıştır. Rum’lardan kalma bir diğer tarihi zenginlik ise Ayanikola Manastırı’dır. İki dere arasında bulunan bu köyde sandal kiralayıp gezebilirsiniz. Eğer gece konaklamayı düşünürseniz çevrede birkaç pansiyon da var ve fiyatlar oldukça makul.

Abant, Bolu

Abant Gölü çam ve köknar ağaçlarından oluşan geniş bir ormanın tam merkezinde, doğal güzellikleriyle ünlü, 1345 metre rakıma sahip bir heyelan gölüdür. Abant Gölü özellikle bölgedeki günübirlik piknikçiler tarafından haftasonları ziyaret edilmektedir. Hem Ankara hem de İstanbul’a yaklaşık 2.5 saat mesafede bulunan bölgeye bu iki büyük kentten de haftasonunda kaçamak olarak gelinebilir. Gölün çevresinde kurulmuş otellerde konaklayabilir ve çevredeki köylerden yöresel ürünler satın alabilirsiniz. Kış aylarında haftasonları oldukça kalabalık olan Abant Gölü çevresinde faytona binebilir ya da bisiklet kiralayıp doğa gezileri yapabilirsiniz. Orman ve gölün mükemmel birleşimine şahitlik etmek istiyorsanız Bolu otobüs biletini hemen satın alın.

Safranbolu

Safranbolu UNESCO tarafından dünya kültür mirasları listesi altında korumaya alınmış ve osmanlı mimarisinin net bir şekilde incelenebileceği bir Anadolu kentidir. Kışın haftasonu Safranbolu’yu görmek isteyenler için kenti iki ayrı bölümde tanıtılabilir. Bunlardan ilki yazlıkların bulunduğu Bağlar; diğeri ise kışlıkların yer aldığı Çarşı. Çarşı bölgesinde köylülerin yerel ürünlerinin tanıtımını yaptığı ve sattığı bir Pazar bulunur ve günübirlik gezginler buradan erzak alışverişi yaparlar. Hıdırlık tepesine çıkıp kentin panaromik manzarasını ve arihi yerleşim bölgesi olan kalede eski valilik binasını ve hapishaneyi görebilirsiniz. Safranbolu aynı zamanda camileriyle meşhurdur. Diğer taraftan Cinci Han ve Cinci Hamamı da turistlerin en çok ilgisini çeken yerler arasındadır. Çeşitli el zanaatkarlarının (bakırcı, kalaycı) hala mesleklerini sürdürdüğü bu kentten birçok el yapımı hediyelik eşya alabilirsiniz.

En Ucuz Safranbolu Otobüs Bileti Al >>

Polonezköy, İstanbul

Polonezköy İstanbul’da Anadolu Yakası’nda bulunan ve birçok otel ve pansiyonuyla her haftasonu İstanbul’dan birçok gezgini ağırlayan yemyeşil bir İstanbul kasabası. Eğer biniciliğe ilgi duyuyorsanız Polonezköy Binicilik Kulübü misafirlerine at binme imkanı sağlıyor. Polonezköy’ün nesi meşhurdur diye merak ederseniz kahvaltısı diyebiliriz. Bahçe içinde yapılan ve bahçeden toplanan domates, biber, yeşillik, salatalık ile meşhur katmerli puf böreği ve karpatkalı Polonezköy kahvaltısını mutlaka denemelisiniz.

Trilye, Bursa

Marmara Denizi kıyısında kurulmuş olan küçük bir sahil kasabası olan Tiriliye arnavut kaldırımlı dar sokaklarında kapı eşiklerine oturup örgü ören kadınları, renkli tarihi taş evleri, Rumlardan kalma tarihi yapılarıyla sanki bir Ege köyündeymişsiniz gibi hissedebileceğiniz bir Bursa kasabası. Halkın neredeyse tamamının tarihi yapılarda ikamet ettiği kasabada eski rum kiliselerini, Dündar Evi’ni ve Taş Mektep’I ilginç mimarileriyle gözlemleyebilirsiniz. Merkezdeki sahilin etrafında dizili teknelerde balık ekmek satışı yapılıyor. Bununla birlikte kasabada köylüler kendi yaptıkları zeytinyağını satıyor.

En Ucuz Bursa Otobüs Bileti Al >>

 

Son Eklenenler

El Hamra Sarayı Hakkında Bilinmesi Gerekenler

İspanya, her köşesi açık hava müzesi özelliğine sahip ülkelerin başında geliyor. Milattan önceye dayanan tarihinin…

2 saat önce

Erzurum’da Ne Yenir? Nerede Yenir? Erzurum’un Yöresel Lezzetleri

Erzurum geziniz esnasında aklınıza gelebilecek ve merak edebileceğiniz şeylerden biri de elbette ki Erzurum’un eşsiz…

1 sene önce

Ermenistan’da Görülmesi Gereken Yerler

Kafkasya’nın en genç sayılabilecek ülkelerinden biri olan Ermenistan’da görülmesi gereken birçok yer vardır. Ermenistan seyahatinizi…

1 sene önce

Rusya’da Ne Yenir? Rusya’nın Meşhur Lezzetleri

Rusya’da denemeniz gereken çok sayıda farklı farklı yemekler yer almaktadır. Çeşitli kültürlerden etkilenilen Rusya’da bu…

1 sene önce

Rize’de Yer Alan Kamp Alanları

Ülkemizin en kuzeyinde yer alan illerinden biri olan Rize, Karadeniz bölgesinin neredeyse en popüler diyebileceğimiz…

1 sene önce

Erzincan’da Ne Yenir? Nerede Yenir? Erzincan’ın Yöresel Lezzetleri

Erzincan seyahatinizde aklınıza gelebilecek ve merak edebileceğiniz şeylerden biri de hiç şüphesiz Erzincan’ın lezzetleridir. “Erzincan’da…

1 sene önce