Kategoriler: Resmi Tatiller

Kurban Bayramı Tatili Ne Zaman? Kurban Bayramı Tatili Önerileri

Müslüman âleminin Ramazan Bayramı’ndan yaklaşık iki ay sonra kutladığı Kurban Bayramı 2022 yaklaştıkça herkesin aklında “Kurban Bayramı ne zaman? Kurban Bayramı hangi gün? Kurban Bayramı ayın kaçında?” gibi Kurban Bayramı tarihi ile ilgili sorular beliriyor.

Kurban Bayramı Tatili Ne Zaman?

Devlet ve özel sektör çalışanlarının büyük çoğunluğunun izinli olup sevdikleri ile vakit geçirip, aile büyüklerini ziyaret ettikleri Kurban Bayramı tatili bu yıl 8 Temmuz ile 12 Temmuz tarihleri arasında kutlanacak. Kurban Bayramı tatilinde sevdiklerinizi ziyaret etmek veya biraz tatil yapıp kafa dinlemek için yollara düşecekseniz trafik kurallarına dikkat etmenizde fayda var. Mutlaka yol güzergahınızdaki Kurban Bayramı hava durumunu kontrol ederek seyahatinizi planlamalısınız.

Kurban Bayramı Tatili Kaç Gün Olacak?

Bilhassa çalışan insanların büyük merak içinde olduğu “Kurban Bayramı tatili kaç gün olacak?” sorusunun cevabına gelelim. Kurban Bayramı tatil günleri aşağıdaki gibi olacak:

  • 8 Temmuz 2022 Kurban Bayramı Arifesi – Cuma (yarım gün tatil)
  • 9 Temmuz 2022 Kurban Bayramı 1. Gün – Cumartesi
  • 10 Temmuz 2022 Kurban Bayramı 2. Gün – Pazar
  • 11 Temmuz 2022 Kurban Bayramı 3. Gün – Pazartesi
  • 12 Temmuz 2022 Kurban Bayramı 4. Gün – Salı

2022 Kurbanlık Fiyatları Nasıl Olacak?

Kurban Bayramı’nın yaklaşması ile kurbanlık fiyatları yavaş yavaş belli olmaya başladı. Ticaret Odaları ve Diyanet İşleri Başkanlığı kurban kesim fiyatlarını duyurmaya başladı. 2022 kurbanlık fiyatları bir önceki seneye göre biraz daha pahalı olacak.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan açıklamalar doğrultusunda 2021 yılı Kurban Bayramı için vekalet yoluyla kurban kesim bedeli yurt içi 1125, yurt dışı 925 Türk Lirası olarak uygulanmıştı. 2022 yılı Kurban Bayramı’nda vekalet yoluyla kurban kesim bedeli ortalama, yurt içi 1350 TL yurt dışı 1110 TL olarak beklenmektedir.

Kurban Bayramı Önerileri

Ailenize Vakit Ayırın

Kurban Bayramı’nın anlamı kimileri için yakınları ile bir arada olmanın mutluluğunu yaşamaktır. Gündelik yaşamın koşuşturmalarında bulamadığımız bu fırsatı Kurban Bayramı aracılığıyla değerlendirip, ailemizle bir arada olma fırsatını yakalayabiliriz. Sabah erkenden kalkıp şirin bir kahvaltı hazırlayıp bayram sabahınızı şenlendirebilirsiniz. Her aile ferdi için seveceği ufak sürprizler ve hediyeler vasıtası ile unutulmaz bir bayram geçirmelerine vesile olabilirsiniz.

Tatile Çıkın

Kurban Bayramı kimileri için de tatil anlamına geliyor. Yeni yerleri keşfetmenin heyecanını yaşamak için bu tatil dönemleri kaçırılmaz bir fırsat olabilir. Ailenizle, arkadaşlarınızla ya da tek başınıza güzel bir plan yapıp seyahate çıkabilir, şehrin kalabalığından uzaklaşıp kafa dinleyebilirsiniz. Bayram gelmeden önce biletinizi hazır etmeyi unutmayın. Bayram yoğunluğuna kalıp bilet bulamamak ya da uygun bilet fırsatlarını kaçırmak istemezsiniz. Bilhassa bu tip tatil dönemlerinde tur firmaları tarafından ufak geziler planlanmaktadır. Bu gezilere katılıp keyifli zaman geçirebilirsiniz. En uygun bilet imkanları için Biletall.com her zaman yanınızda 🙂

Biletall.com’dan En Ucuz Kurban Bayramı Biletini Bul »

Farklı Şehirleri Keşfedin

Bayram tatili uzun zamandır gitmeyi istediğin şehirlere gidebilmen için büyük bir fırsat! Bu bayram tatilinizde gerek yurt içi gerek yurt dışı hep merak ettiğiniz şehirleri keşfedebilirsiniz. Gezmek için can atacağınız tüm şehirlerimiz hakkında bilgi edinmek isterseniz Biletall’ın şehir rehberine buradan göz atabilirsiniz. Binlerce sefer arasından size en uygun seferi seçip fırsatları değerlendirip, biletinizi erkenden satın almak için Biletall.com sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Huzurevi ve Çocuk Yetiştirme Kurumlarını Ziyaret Edin

Bayramlarda en çok hatırlanmaya muhtaç insanlardır onlar. Her bayram gözleri yollarda, beklenti içerisinde kalırlar. Bu bayramda siz de huzur evlerine ve çocuk esirgeme kurumlarına ziyaretlerde bulunarak bu güzel insanları mutlu edebilirsiniz. Sizi görünce gözlerindeki oluşacak kıvılcımlar dünyaya bedeldir. Bu Kurban Bayramı vesilesi ile bu güzel insanlara hediyeler götürebilir ve onlara unutulmadıklarını hissettirebilirsiniz.

Kamp Yapın

Bu Kurban Bayramı tatilini kendinize zaman ayırarak geçirmeye ne dersiniz? Gittikçe betonlaşan, kirlenen, yaşanamaz hale gelen şehir hayatından bir an olsun uzaklaşmaya kim hayır diyebilir? Siz de sıkıcı hayatınızdan uzaklaşıp kendinizi doğa ile buluşmaya bırakabilirsiniz. Ciğerlerinizi tertemiz hava ile doldurabilir, mavinin ve yeşilin tonlarına dalabilir, toprağa dokunarak stresinizi atabilir, huzurun sesi ile kulaklarınızı doldurabilir, yıldızları sayabilirsiniz. Teknolojiden uzak kalmak için de en güzel fırsat kamp kurmaktır. Çantanızı hazırlamadan önce mutlaka neleri yanıma almalıyım diyorsanız, kamp malzemeleri blog yazımızı buradan okuyabilirsiniz.

Kurs / Workshoplara Katılın

Fazla uzun sayılmasa da bu tatil günlerinde kişisel gelişiminize yönelik fırsatları da değerlendirebilirsiniz. Bu anlamda ilgi alanınıza uygun kurslara başlangıç yapmanız için önemli bir boşluk yakalamış olabilirsiniz. Aynı zamanda sosyalleşerek, farklı insanlar tanıyıp kendinize yeni kapılar açma fırsatı bulabilirsiniz. Doğrudan bir eğitim merkezine gitmek yerine, online imkanları değerlendirerek evinizde bu eğitimleri takip edebilirsiniz.

Kültürel Etkinliklere Katılın

Eğer Kurban Bayramı tatilinde evinizde oturmak istemiyor, ne yapsam diye düşünüyorsanız tiyatro, sinema gibi çeşitli etkinliklere katılarak arkadaşlarınız ile birlikte bu süreci güzel değerlendirebilirsiniz. Vizyondaki filmleri ve sahnelenecek tiyatro oyunlarını takip ederek kendinizi ödüllendirebilirsiniz.

Son Eklenenler

El Hamra Sarayı Hakkında Bilinmesi Gerekenler

İspanya, her köşesi açık hava müzesi özelliğine sahip ülkelerin başında geliyor. Milattan önceye dayanan tarihinin…

2 hafta önce

Erzurum’da Ne Yenir? Nerede Yenir? Erzurum’un Yöresel Lezzetleri

Erzurum geziniz esnasında aklınıza gelebilecek ve merak edebileceğiniz şeylerden biri de elbette ki Erzurum’un eşsiz…

1 sene önce

Ermenistan’da Görülmesi Gereken Yerler

Kafkasya’nın en genç sayılabilecek ülkelerinden biri olan Ermenistan’da görülmesi gereken birçok yer vardır. Ermenistan seyahatinizi…

1 sene önce

Rusya’da Ne Yenir? Rusya’nın Meşhur Lezzetleri

Rusya’da denemeniz gereken çok sayıda farklı farklı yemekler yer almaktadır. Çeşitli kültürlerden etkilenilen Rusya’da bu…

1 sene önce

Rize’de Yer Alan Kamp Alanları

Ülkemizin en kuzeyinde yer alan illerinden biri olan Rize, Karadeniz bölgesinin neredeyse en popüler diyebileceğimiz…

1 sene önce

Erzincan’da Ne Yenir? Nerede Yenir? Erzincan’ın Yöresel Lezzetleri

Erzincan seyahatinizde aklınıza gelebilecek ve merak edebileceğiniz şeylerden biri de hiç şüphesiz Erzincan’ın lezzetleridir. “Erzincan’da…

1 sene önce