Kamp Malzemeleri Nelerdir? Mutlaka Yanınıza Almanız Gerekenler

Kamp malzemesi seçmek çoğu zaman hayati bir öneme sahiptir. Yalnızca konfor odaklı kamp malzemelerinin temin edilmesiyle, çantanızı gereksiz eşyalarla doldurmuş olursunuz. Konfor, hafiflik, hacim gibi unsurların yanı sıra yanınıza alacağınız malzemelerin işlevsel olmasına da özen göstermelisiniz. Keyifli ve rahat bir kamp dönemi geçirmek istiyorsanız bu gibi noktalara dikkat etmeniz gerekir.

Yanınıza Almanız Gereken Kamp Malzemeleri

Uyku Tulumu: Hiç kuşkusuz kamp yapacakların en çok dikkat etmesi gereken konuların başında uyku tulumu gelir. Bütün uyku kalitenizi ve konforunuzu uyku tulumları sağlar. Bu yüzden uyku tulumu seçiminde çok titiz davranmalısınız. Öncelikle mevsim koşullarına uygun bir tulum seçmelisiniz. Yaz aylarında yapacağınız kampa, kışlık uyku tulumu ile giderseniz sıcaktan uyuyamazsınız. Aynı şekilde kışın yapacağınız bir kampta, yazlık tulum sizi soğuktan uyutmaz. Yaz ya da kış fark etmeksizin uyku tulumlarında kısa kollu tişört ile kesinlikle uyumayın. Uyku konforunuzu arttırmak için uzun kollu kıyafetler ile uyuyabilirsiniz.

Kamp Çadırı: Kamp çadırları, kamp yapacaklar için olmazsa olmazlar arasında yer alır. Çadır seçiminde dikkat edilmesi gerek en önemli nokta, kamp yapacak kişi sayısı. Üç kişilik bir kamp planı yapmayı düşünüyorsanız, çadırınızın da üç kişinin rahatlıkla sığacağı bir büyüklükte ve genişlikte olması gerekir. Aksi takdirde kamp maceranız, konforunuz ve uyku kaliteniz sekteye uğrar. Eğer kamp alanına araba yerine yürüyerek gitmeyi tercih ediyorsanız, çadırınızın da mümkün mertebe hafif olmasına özen göstermelisiniz. Sırtınızda taşıyacağınız fazladan 500 gramın bile belli bir süreden sonra sizi rahatsız ettiğini göreceksiniz. Arabayla gitmeyi tercih ediyorsanız kamp çadırı konusunda bonkör davranabilirsiniz. Ayrıca dikkat etmeniz gereken bir başka önemli nokta ise çadırınızın su geçirmez özelliğe sahip olmasıdır. Hangi mevsimde kamp yaparsanız yapın, yağmurla karşılaşabilirsiniz. İçeri su alan çadırlarda kalmak yerine, su geçirmez özelliğe sahip çadırlardan almanızda çok büyük yarar var.

Kamp Matları: Uyku tulumunuz ile zemin arasına koyulan bu matlar çok kritik bir öneme sahiptir. Özellikle kış aylarında ya da soğuk günlerde yapacağınız kamplarda, bu matların büyük faydasını göreceksiniz. Zeminden gelen soğuk havayı engelleyen bu matlar aynı zamanda zeminde yer alan ufak çakılların sizleri rahatsız etmesine engel olur. Şişme ve köpük olmak üzere iki çeşit mat bulunur. Her ikisi de aynı görevi yapsa da şişme matlar kapladığı yer bakımından daha avantajlıdır. Bu matlar havası alındığında çok az yer kaplar. Ancak ucuz şişme matların hiçbir faydası olmadığını da belirtmek gerekir. Mat konusunda biraz bonkör davranmalısınız.

Mutfak Malzemeleri: İnsanların en büyük yanılgıya düştüğü konulardan biri de mutfak malzemeleridir. Birçok kişi ihtiyacı olmamasına rağmen gereksiz bir sürü malzemeyi yanına alarak kendilerini yormaktalar. Örneğin tabak, bardak, çatal ve bıçak gibi malzemeleri plastik seçmenizde büyük yarar var. Bu sayede hem çantanızda kapladığı yer bakımından hem de ağırlık bakımından çok fazla kar elde edersiniz. Bu tür hayati malzemelerin dışında mangal, şiş gibi gereksiz malzemeler alarak kendinizi yormamanız gerekir. En önemli bir başka malzeme ise sudur. Yanınıza bol miktarda su almalısınız. Mataranız varsa çok daha yerinde bir karar olacaktır. Sıcak havalarda emin olun kimse ısınmış su içmek istemeyecektir.

Kafa Lambası: Bu lambalar sayesinde akşamları birtakım işlerinizi kolayca halledebilirsiniz. Mutlaka yanınızda bulundurmanız gereken eşyalar arasında yer alır. Akşamları yürümek istediğinizde ya da tuvalet ihtiyacınızı karşılamak istediğinizde, bu lambalar çok işinize yarayacak.

Haşere İlaçları: Kamp maceranızın kabusa dönüşmesini istemiyorsanız böcek ilacını mutlaka yanınızda bulundurun. Doğayla iç içe olduğunuz ortamlarda oldukça işinize yarayacaktır. Sinek, böcek ve kene gibi haşereler tüm keyfinizi kaçırabilir. Bu sebeple böcek ilacı da unutulmaması gereken en önemli eşyalardan biridir.

Çöp Torbası: Biriken çöplerinizi koyabileceğiniz büyük bir çöp torbasını yanınızda bulundurmalısınız. Hem çevre kirliliğine yol açmamak hem de böcek ve sinekleri kamp alanınızdan uzak tutmak için çöplerinizi poşetlemelisiniz. Ayrıca yabani hayvanların da yemek kokusuna gelmesini kimse istemez. Ülkemizde yabani hayvanlarla ilgili vakalar pek görülmese de kayıtlara geçen bazı olaylar var.

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.