Kategoriler: Yurtiçi Rehberi

Sekizinci Alaçatı Ot Festivali (6-9 Nisan)

Çeşme Alaçatı’nın geleneksel ot festivalinin bu yıl sekizincisi düzenlenecek. 6-9 Nisan tarihleri arasında yapılacağı duyurulan festivali İzmir’in ve Türkiye’nin dört bir yanından herkesin katılım göstermesi bekleniyor.

Çeşme Belediyesi’nin organize ettiği Otların Rüzgarlı Öyküsü: 8. Alaçatı Ot Festivali için yapılan hazırlıklar tamamlanmak üzere. Ülkenin en prestijli festivallerinden birisi olarak gösterilen, hem yerli hem yabancı turist tarafından yoğun ilgiyle karşılanan bu etkinlik için birçok turizm firması ve tur şirketi özel programlar hazırlıyor. Yurtdışından birçok turistin festivale özel turlara katılarak Çeşme’ye gelmesi şaşırtıcı görünebilir ancak hatırlatmalıyız ki Shining Star Ödülleri’nde 2016 yılı en başarılı festival ödülüne layık görülmüştür. Her geçen yıl katılım rekorunu tazeleyen festivale katılımın bu yıl da oldukça yüksek olması bekleniyor.

Bölgenin doğal hayatını ve kültürünü olduğu gibi yansıtan ot festivali aynı zamanda Alaçatı’nın zengin yemek kültürünün ve geleneklerinin yeni nesillere öğretilmesi amacını da taşıyor. Daracık mistik sokaklarında ot kokan yemekleriyle katılımcılarını bekleyen Alaçatı ziyaretçileriyle kültürünü paylaşmayı bekliyor.

Festivale yoğun ilgi gösterildiği için geçen sene çevredeki oteller tamamen dolmuştu ve son gün gelenler otel bulmakta zorlanmıştı. Her sene festivale katılımın arttığı da göz önünde bulundurulduğunda erken otel rezervasyonu yaptırılması tavsiye ediliyor. Tarihi, mimarisi ve doğasıyla meşhur olan Çeşme Alaçatı’nın yerel otlu yemeklerinden tatmak, şifa veren otlarını denemek için bu tarihi yolculuğa 6 Nisan tarihinde başlayabilirsiniz. Havaların iyice ısındığı bu günlerde Alaçatı’nın tarih kokulu sokaklarında kaybolmak, Ege’nin şifalı ve bol çeşitli otlarını öğrenmek ve denemek, kent yaşamından bir nebze olsun uzaklaşabilmek için Alaçatı Ot Festivali bulunmaz nimet. Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç da festivalle ilgili “O gün Alaçatı’daydım diyebilmek için herkesi bizimle Ot Festivali’ni yaşamaya davet ediyorum.” diyerek festivale katılımı desteklemektedir.

Her sene olduğu gibi bu sene de festival kapsamında onlarca atölye, konferans, söyleşi, imza günü, doğa yürüyüşleri, resim sergileri ve dört günlük stantlar bulunacak. Festivalin son gününde ise en güzel otlu yemeği yapma ve en çok farklı çeşitte ot toplama gibi geleneksel yarışmalar organize edilerek kazananlara altın hediye edilecek. Bununla birlikte geleneksel bir şekilde geçen yıl yarışan yemeklerin tariflerinin bulunduğu bir yemek kitabı da katılımcılara dağıtılacak.

Biletall.com’dan En Ucuz Çeşme Otobüs Biletini Bul »

Çeşme Alaçatı Ot Festivali’nin programında sadece ot yemekleri, salataları değil doğada bulunan ve endemik biçimde yetişen tüm bitkiler ve yenilebilir otlar hakkında halkı bilgilendirmek, bu endemik bitkilerinin korunması bilincini aşılamak ve bu bilgilerin yeni nesillere aktarılmasını sağlamak gibi farkındalık yaratan amaçlar güdülüyor. Festivalde gerçekleştirilen söyleşi ve sempozyumlarda otların nasıl korunması gerektiği, nasıl toplanacağı, yenilen bitkiler hakkında bilimsel ve gastronomik açıdan bilgilendirmeler sürekli olarak yapılacak. Festivalde aynı zamanda sakız ağacı dikmek, çiçek uygulama bahçesini ziyaret etmek gibi alternatifler de mevcut olacak.

Bu seneki temasında ısırgan otunun bulunduğu festivalde Ege Bölgesi’nde meşhur olan, birçok yerde salatasının, yemeğinin, böreğinin, çayının, gübresinin yapıldığı bu çok amaçlı bitkinin kullanım şekilleri hakkında halk Çeşme’den yetişen bir ziraat mühendisi tarafından bilinçlendirilecek. Türkiye’nin en çok bilinen festivallerinden biri olan Alaçatı Ot Festivali dört gün boyunca ülkenin çeşitli bölgelerinden gelen turistlerin Çeşme’yle kucaklaşmasını sağlayacak.

En Ucuz Çeşme Alaçatı Otobüs Bileti Al >>

Görsel Kaynaklar;

  • hulyameral.com
  • anitur.com.tr
  • folklorik.com

Son Eklenenler

El Hamra Sarayı Hakkında Bilinmesi Gerekenler

İspanya, her köşesi açık hava müzesi özelliğine sahip ülkelerin başında geliyor. Milattan önceye dayanan tarihinin…

1 hafta önce

Erzurum’da Ne Yenir? Nerede Yenir? Erzurum’un Yöresel Lezzetleri

Erzurum geziniz esnasında aklınıza gelebilecek ve merak edebileceğiniz şeylerden biri de elbette ki Erzurum’un eşsiz…

1 sene önce

Ermenistan’da Görülmesi Gereken Yerler

Kafkasya’nın en genç sayılabilecek ülkelerinden biri olan Ermenistan’da görülmesi gereken birçok yer vardır. Ermenistan seyahatinizi…

1 sene önce

Rusya’da Ne Yenir? Rusya’nın Meşhur Lezzetleri

Rusya’da denemeniz gereken çok sayıda farklı farklı yemekler yer almaktadır. Çeşitli kültürlerden etkilenilen Rusya’da bu…

1 sene önce

Rize’de Yer Alan Kamp Alanları

Ülkemizin en kuzeyinde yer alan illerinden biri olan Rize, Karadeniz bölgesinin neredeyse en popüler diyebileceğimiz…

1 sene önce

Erzincan’da Ne Yenir? Nerede Yenir? Erzincan’ın Yöresel Lezzetleri

Erzincan seyahatinizde aklınıza gelebilecek ve merak edebileceğiniz şeylerden biri de hiç şüphesiz Erzincan’ın lezzetleridir. “Erzincan’da…

1 sene önce