Kategoriler: En'lerYurtiçi Rehberi

Turistlerin Türkiye’de En Çok Ziyaret Ettiği 20 Yer

Turizm açısından bakılacak olursa, Türkiye gerçekten dünyada bulunan ender güzellikteki ülkelerden biri arasındadır. Şüphesiz coğrafik ve kültürel güzellikleri harmanlamış olan Türkiye’de gezilebilecek pek çok güzel mekân ve tatil bölgesi bulunmaktadır. Bunlardan en önemli olan 20 tanesi şunlardır;

1. İNSUYU MAĞARASI / Burdur

İnsuyu mağarasına her yıl çok sayıda turist gelmektedir. 9 tane büyük ve küçük karışık olarak içerdiği göllerle oldukça ilgi çekici bir oluşumdur. Çok uzun bir Jeolojik evrim sonrasında son halini almış olan devasa bir yapıdır.

En Ucuz Burdur Otobüs Bileti Al >>

2. HASANKEYF / Batman

Batman’da bulunan Hasankeyf ise pek çok kültürü bir araya getirmiş olan ve mükemmel doğası ile mutlaka görülmesi gereken yerlerden birisidir. Doğal sit alanıdır ve bulunan eserlerle anlaşılmıştır ki tarihi milattan önce 10.000 yılına dek gelmektedir.

3. İSTANBUL BOĞAZI / İstanbul

Dünyada benzeri olmayan bir duruma ev sahipliği yaparak 2 farklı kıtayı bağlayan bir köprüye sahip olan İstanbul Boğazı estetiğiyle her zaman turist çekmekte çok başarılıdır. Tekne turları gibi aktivitelerle büyülenerek gezilen bir atmosfere sahip olduğu gerçektir.

4. AMASRA / Bartın

Bartın ilinde bulunan en güzel yerlerden birisi Amasra Kasabası turistlerce asla boş bırakılmıyor. Mutlaka gezilecek yerleri arasında özellikle kale geliyor ancak müzesi de oldukça önemli. Sessizliği ile tam bir dinlenme mekânıdır.

5. AĞRI DAĞI / Ağrı

Ülkenin en yüksek dağı olmakla beraber dağcılık sporu için dünya ölçeğinde bir yerdir. Nuh tufanı için Ağrı Dağı’nın büyük bir önemi olduğu inanışlar arasında olduğu için de turistler buraya yoğun bir ilgi gösterir. Hz. Nuh’un gemisinin burada olduğunu düşünenler bulunmaktadır.

6. PAMUKKALE / Denizli

Türkiye’de bulunan eşsiz jeolojik bir oluşumdur Pamukkale. Denizli il sınırları içerisinde bulunmaktadır. Mükemmel oluşmuş travertenler görülmeye değerdir. Kesinlikle ülke ve dünya açısından da önemli bir turistik yerdir.

7. BALIKLI GÖL  / Şanlıurfa

Yedinci sırada ise Şanlıurfa’da yer alan Balıklı Göl var ve kutsal bir mekân olarak görüldüğü içinde ziyaretçi sayısı hep artmaktadır. Turistlerin göldeki kutsal balıklara yem attığı ve Hz. İbrahim ile Nemrut hakkında bilgi alınabilen farklı bir atmosferi olan turistik alandır.

8. IHLARA VADİSİ / Aksaray

Hristiyanlık açısından da oldukça büyük öneme sahip olan Ihlara Vadisi ortasından geçen akarsu ile mükemmel bir görüntü sunuyor. Merdivenlerle inerek ulaşılan bir vadi ve harika bir nehirle karşılaşan turistler, bu doğallığı unutamamaktadırlar. Kayalıkların arasında yer alan ve oyularak yapılmış muhteşem kiliseler de görülmeye değerdir. Ihlara vadisine yolcu otobüsü ile kolaylıkla gidebilirsiniz. Otobüs biletiniz ise Biletall’da..

9. ERCİYES DAĞI / Kayseri

Kayseri’de bulunan Erciyes Dağı, kayakla uğraşan sporsever turistler her yıl burada yer alan pek çok tesisi doldurmaktadır. Volkanik bir oluşumdur ve çok uzun zamanlar boyunca oluşum devam ederek tamamlanmıştır. 3917 metre ile oldukça yüksek bir dağdır.

En Ucuz Kayseri Otobüs Bileti Al >>

10. DÜDEN ŞELALESİ / Antalya

Antalya’da bulunan Düden Şelalesi Türkiye’de bulunan en güzel oluşumlardan birisidir ve turistler tarafından çok rağbet görmektedir. Antalya merkeze yaklaşık olarak 10 km uzaklıkta bulunur.

11. KAÇKAR DAĞLARI / Rize

Türkiye içerisinde yer alan en önemli milli parklardan birisini barındıran Kaçkar Dağları, turistler buraya gelince eşsiz yeşiline hayran kalmaktadır. Milli park, Rize’nin ilçesi olan Çamlıhemşin’de bulunmaktadır.

12. KURŞUNLU ŞELALESİ / Antalya

Antalya ilinde bulunan önemli bir şelale olan Kurşunlu Şelalesi de Düden kadar mükemmel bir yerdir ve serinliğiyle rahatlatan bir mekândır. Antalya’da turistlerce çok gezilen yerlerden birisidir.

13. KAZ DAĞI / Balıkesir

Balıkesir ili sınırlarında bulunan Kaz Dağı efsaneler üreten bir yerdir ve bir doğa harikası olarak anılır. Doğal oluşumlarından olan şelaleleriyle izlemeye doyulamayan turistlerin uğrak yerlerindendir.

14. ŞEHRİBAN KANYONU / Kastamonu

Şehriban Kanyonu Kastamonu’dadır ve zorlu şartlarından insanlarca geçilmesi oldukça uzun zaman almıştır. 1997 senesinde bir ekip kanyonu tamamen bitiren ilk takım olmuştur. Şenpazar ilçesindedir.

15. KAPADOKYA / Nevşehir

Nevşehir ilindeki tarihi mekânlardan birisi olan Kapadokya’da dünyanın her bölgesinden turist balonla yapılan turlarda eşsiz bir manzara deneyimi yaşıyor. Peribacaları ise, zaten çok fazla insanı her sene buraya getiren ilginç jeolojik oluşumlar olarak bölgede gözleniyor.

16. ÖLÜDENİZ / Muğla

Yamaç paraşütü seven turistlerin akın ettiği yerlerden birisidir. Muğla ilinde yer alıp, mükemmel denizi ve kumuyla ilgiyi hak eden turistik bir cennettir.

17.ULUDAĞ / Bursa

Kayağın bir numaralı adreslerindendir ve çok sayıda turist spor amaçlı olarak buraya her sene gelmektedir. Bursa ilinde yer alır ve 2.543 metredir.

18. UZUNGÖL / Trabzon

Oldukça temiz havası ile çiçek ve ağaçlarla doğal bir harika olan Uzungöl her sene çok sayıda turisti misafir etmektedir. Trabzon ilinin ilçelerinden birisi olan Çaykara’da yer almaktadır.

19. YEDİ UYURLAR MAĞARASI / Mersin

Mersin’in ilçesi olan Tarsus’ta bulunur ve Dedeler köyünde yer alır. Müslümanlar için kutsal bir mekân olduğu gibi Hristiyanlıkta da kutsal kabul edilir.

20. NEMRUT DAĞI / Adıyaman

Adıyaman ilinin Kâhta ilçesi civarındadır. 2.150 metre yüksekliğe sahiptir. Çevresinde hem batı, hem doğu uygarlıklarına ait olan çok sayıda tarihi esere rastlanılmaktadır.

En Ucuz Adıyaman Otobüs Bileti Al >>

Son Eklenenler

El Hamra Sarayı Hakkında Bilinmesi Gerekenler

İspanya, her köşesi açık hava müzesi özelliğine sahip ülkelerin başında geliyor. Milattan önceye dayanan tarihinin…

55 dakika önce

Erzurum’da Ne Yenir? Nerede Yenir? Erzurum’un Yöresel Lezzetleri

Erzurum geziniz esnasında aklınıza gelebilecek ve merak edebileceğiniz şeylerden biri de elbette ki Erzurum’un eşsiz…

1 sene önce

Ermenistan’da Görülmesi Gereken Yerler

Kafkasya’nın en genç sayılabilecek ülkelerinden biri olan Ermenistan’da görülmesi gereken birçok yer vardır. Ermenistan seyahatinizi…

1 sene önce

Rusya’da Ne Yenir? Rusya’nın Meşhur Lezzetleri

Rusya’da denemeniz gereken çok sayıda farklı farklı yemekler yer almaktadır. Çeşitli kültürlerden etkilenilen Rusya’da bu…

1 sene önce

Rize’de Yer Alan Kamp Alanları

Ülkemizin en kuzeyinde yer alan illerinden biri olan Rize, Karadeniz bölgesinin neredeyse en popüler diyebileceğimiz…

1 sene önce

Erzincan’da Ne Yenir? Nerede Yenir? Erzincan’ın Yöresel Lezzetleri

Erzincan seyahatinizde aklınıza gelebilecek ve merak edebileceğiniz şeylerden biri de hiç şüphesiz Erzincan’ın lezzetleridir. “Erzincan’da…

1 sene önce