Kategoriler: Seyahat Önerileri

Yüreğinizi Ağzınıza Getirecek 10 Manzara

Sadece cesur olanların seyredebileceği 10 manzara..

Eğer yüksek bir binadan aşağıya bakarken başınız dönüyorsa, bir uçurumun kenarına yaklaşmaya cesaret edemiyorsanız ya da virajlı yollarda yolculuk ederken tedirgin oluyorsanız; Dünya’nın hem en tehlikeli, hem de nefes kesici görüntüsüne sahip bu muhteşem manzaraları karşısında yüreğiniz ağzınıza gelecek. Aksine adrenalinden hoşlanıyor, tehlikeli yolculukları seviyor ve kimsenin yapamam dediği şeyleri yapabilecek cesarete sahip olduğunuzu düşünüyorsanız; son derece ilginizi çekecek, hayallerinizi süsleyecek ve sizi heyecanlandıracak Dünya’nın tüyler ürpertici 10 manzarası;

Trift Köprüsü

Dünya’nın en tehlikeli asma köprüleri arasında yer Trift köprüsü İsviçre’de bulunuyor. Trift gölünün üzerine inşa edilen bu köprü aynı zamanda Dünya’nın en uzun yaya köprüsü olma özelliğine sahip. 170 metre uzunluğunda ve 100 metre yüksekliğinde olan Trift Köprüsü’nden manzara harika görünse de aşağı bakmak büyük cesaret istiyor.  İsviçre Alp Dağları’nın heybetli görüntüsü, Trift Gölü’nün enfes manzarası ve rüzgarın köprüde oluşturduğu tehlike adeta uzayda yürüyormuş hissi veriyor. Köprüden yürüyerek karşıya geçmek yaklaşık bir buçuk saat sürüyor. Merkeze oldukça yakın bir mesafede olan köprü, cesaretli ziyaretçilerinin büyük ilgisini çekiyor.2

Trolltunga

Norveç’te bulunan Trolltunga; Troll’un dili anlamına geliyor. Bu isim verilmesinin sebebi; Trolltunga’nın bir dağın yamacında boşluğa doğru uzanan bir kaya parçası olması. Odda’da 800 metre yükseklikte bulunan Trolltunga kayasına ulaşmak için önce uzun bir dağ yürüyüşünü göze almak gerekiyor. Ayrıca gideceğiniz mevsimde çok önemli, yaz aylarının haricinde gitmek; şiddetli rüzgar ve kar olması sebebi ile oldukça tehlikeli. Kayanın üzerinde ilerlemek heyecan verici ve aşağı bakabilmek aşırı cesaret istiyor. Ayakları sarkıtıp oturabilmek ise, yürekleri ağıza getiriyor.

Meteora Manastırı

Yunanistan’da kayalıkların üzerine kurulmuş Meteora Manastırı; ‘göklerde duran’ anlamına geliyor. Manastıra ulaşabilmek için 1000 basamaklı bir merdiveni tırmanmanız gerekiyor. Yunanistan’ın en etkileyici yerlerinden olan bu manastır hayranlık verici. Dev kayalıkların tepesine inşa edilmiş manastırdan aşağı bakmak hem ürpertici, hem düşündürücü. Manastırın atmosferi adeta dünyadan koparıyor sizi, bulutların üzerinde gibi hissediyorsunuz kendinizi. Manastırı gezdikten sonra bahçesine oturup büyüleyici manzarayı seyrederken içiniz titriyor.

Biletall.com’dan Yunanistan’a En Ucuz Uçak Biletini Bul »

Yungas Yolu

Bolivya’da Ant dağlarında bulunan Yungas Yolu; Dünya’nın en tehlikeli yolu olarak kabul ediliyor. ‘Ölüm yolu’ olarak adlandırılan Yungas Yolu 3.600 metre yükseklikte daracık bir yoldur. Ve yolun etrafında herhangi bir bariyer yahut korkuluk yoktur. Gerçekten bir ölüm yolu niteliğindeki bu güzergahta her sene birçok insan hayatını kaybetmektedir. Adrenalin tutkunlarının uğrak yerlerinden biri olan Yungas Yolu’nda yürümek gerçekten hem zor, hem de aşırı cesaret istiyor. Bu yürüyüşü ancak kendine güvenenler ve korkuya meydan okuyanlar gerçekleştirebilir.

Swallow’s Nest

Ukrayna’da bulunan Swallow’s Nest, Kafkaslar’da 40 metrelik denize hakim bir kayanın tepesine inşa edilmiş bir şatodur. Kırlangıç Yuvası anlamına gelen bu şato, masallardan çıkmış gibi görünüyor. Karadeniz kıyısının en güzel yapısı olarak adlandırılan Kırlangıç Yuvası oldukça dayanıklı bir yapıdır. Bu minyatür şatodan denizin görüntüsü muhteşemdir. İnsana kayalıkların üzerinden denize uçacakmış hissi verir. Ortaçağ kalesi olarak inşa edilmiş bu şatodan Karadeniz’i seyretmek hem heyecan verici, hem ürperticidir.

Kral Aragon Merdivenleri

Dünya’nın en çok turist çeken mekanlardan olan Korsika Adası’nda bulunan Kral Aragon Merdivenleri 187 basamaklı. Uçurumun tepesinden denize inebilmek için oldukça dik olan bu merdivenlerde düşmemek için büyük çaba sarf ediyorsunuz. Merdivenler, tepede bulunan kaleye ulaşılmak için kayalar yontularak yapılmış. Merdivenleri inerken yüreğiniz ağzınıza geliyor. Ortaçağdan kalma bu merdivenleri inerken her adımda heyecanı yaşayacaksınız. Müthiş manzaranın güzelliğine kapılıp, düşmemek için yoğun çaba göstereceksiniz.

Hang Son Doong Mağarası

Vietnam’da bulunan Hang Son Doong Mağarası oldukça esrarengiz bir mağara. Hang Son Doong; Dağ Nehri Mağarası anlamına geliyor. Mağara’nın genişliği 150 metre, yüksekliği ise 200 metre civarında. Mağarayı esrarengiz kılan henüz uzunluğunun ne kadar olduğunun bilinmemesidir. Sadece 5 kilometresi keşfedilen mağara ‘sonu olmayan mağara’ olarak adlandırılıyor. Mağaranın zemini kireç taşından yapılmış ve mağaranın içinde ilerlendiğinde kocaman bir orman bulunuyor. Mağaraya ulaşmak için öncelikle 10 km kadar ormanda yürümeniz gerekiyor. Mağaraya geldiğinizde ise, mağaranın içinde ilerlemek oldukça cesaret istiyor. Yeni bir gezegene yolculuk yapıyormuş gibi heyecan verici. Oldukça ürpertici bu mağara da ilerlemek yürek istiyor.

Moher Kayalıkları

İrlanda’da bulunan Moher Kayalıkları Atlas Okyanusu’nun kıyısında yer alıyor. Muhteşem ötesi görüntüsünün yanında inanılmaz ürpertici olan Moher Kayalıkları; Dünyanın en tehlikeli dağ bisiklet parkuru. Bu yollarda bisiklet sürmek herkesin harcı değil. Ama dağ bisikleti sporu ile ilgilenen ve cesaretine güvenen maceracılar için tam bir adrenalin patlaması yaşatıyor. Aşağı bakarken yükseklik adeta sizi içine çekiyor. 700 metre yükseklikten Atlas Okyanusunu seyretmek oldukça heyecan verici aynı zamanda tehlikeli bir oyun.

Qinling Dağı Yürüyüş Parkuru

Çin’de bulunan Qinling Dağı üzerinde yer alan bu büyüleyici parkurda yürümek ölümle kol kola yürümekle eşdeğer. Oldukça ürpertici olan bu yürüyüş yolu, Dünya’nın en tehlikeli parkurları arasında yer alıyor. 2133 metre yüksekliğindeki bu parkurda yürümek için deli cesareti gerekiyor. Qinling dağı Çin halkı tarafından kutsal kabul ediliyor. Yürüyüş yolu boyunca manastırlar ve sembolik öğeler bulunuyor. Parkurun sonunda küçük bir çay evi bulunuyor. Eğer yürüyüşünüzü tamamlayabilirseniz Qinling Dağının eşsiz manzarasına karşı çayınızı keyifle yudumluyorsunuz.

Yarım Kubbe Dağı

Amerika Birleşik Devletleri’nin California Eyaleti’nde bulunan Yosemite Ulusal Parkı, UNESCO Dünya Mirası’nda yer alıyor. Yarım Kubbe Dağı da bu ulusal parkın içinde bulunuyor. 1432 metre yüksekliğindeki bu Yarım Kubbe Dağı’na tırmanmak hem iyi bir dağcılık eğitimi, hem de büyük cesaret istiyor. Dik bir yokuşu andıran dağdan aşağı bakıp, manzaranın keyfini çıkarmak için durup dinlenmeden tırmanmanız gerekiyor. Yosemite Ulusal Parkında karşınıza vahşi hayvanların çıkması da muhtemel. Çünkü parkın %95′inde vahşi yaşam hakim. Gittiğinize asla pişman olmayacağınız Yosemite Ulusal Parkı’nda tırmanmayı ve macerayı seviyorsanız, muhakkak Yarım Kubbe Dağı’na tırmanıp, eşsiz manzarayı seyretmelisiniz.

Biletall.com’dan En Ucuz ABD Uçak Biletini Bul »

Son Eklenenler

El Hamra Sarayı Hakkında Bilinmesi Gerekenler

İspanya, her köşesi açık hava müzesi özelliğine sahip ülkelerin başında geliyor. Milattan önceye dayanan tarihinin…

2 gün önce

Erzurum’da Ne Yenir? Nerede Yenir? Erzurum’un Yöresel Lezzetleri

Erzurum geziniz esnasında aklınıza gelebilecek ve merak edebileceğiniz şeylerden biri de elbette ki Erzurum’un eşsiz…

1 sene önce

Ermenistan’da Görülmesi Gereken Yerler

Kafkasya’nın en genç sayılabilecek ülkelerinden biri olan Ermenistan’da görülmesi gereken birçok yer vardır. Ermenistan seyahatinizi…

1 sene önce

Rusya’da Ne Yenir? Rusya’nın Meşhur Lezzetleri

Rusya’da denemeniz gereken çok sayıda farklı farklı yemekler yer almaktadır. Çeşitli kültürlerden etkilenilen Rusya’da bu…

1 sene önce

Rize’de Yer Alan Kamp Alanları

Ülkemizin en kuzeyinde yer alan illerinden biri olan Rize, Karadeniz bölgesinin neredeyse en popüler diyebileceğimiz…

1 sene önce

Erzincan’da Ne Yenir? Nerede Yenir? Erzincan’ın Yöresel Lezzetleri

Erzincan seyahatinizde aklınıza gelebilecek ve merak edebileceğiniz şeylerden biri de hiç şüphesiz Erzincan’ın lezzetleridir. “Erzincan’da…

1 sene önce