Kategoriler: En'ler

2016’nın Merakla Beklenen En Eğlenceli 10 Festivali

Sokakları canlandıran, insanların birbirleri ile kaynaşmasını ve yeni kişileri tanımasını sağlayan, değişik kutlamalara ve kostüm partilerine ev sahipliği yapan etkinliklerdir festivaller. Kimi zaman belli bir sanat dalına ait olurken kimi zaman da ödül amaçlı gerçekleştirilen kutlamalar olarak karşımıza çıkar. Ayrıca kimi zaman festivaller bir nesne (meyve, sebze ve benzeri) için düzenlendiği gibi bir kişiyi anmak için de düzenlenebilir. İşte bu yıl da her yıl olduğu gibi dünyanın dört bir yanından birbirinden güzel ve göz alıcı festivaller duyurulmaya başlandı. Sokaklar yine her yıl olduğu gibi cıvıl cıvıl… Göz alıcı bu festivaller 2016 yılında da sevenleriyle buluşmayı bekliyor. İşte o festivallerden bazıları…

Banff Snow Days (15 Ocak-7 Şubat 2016)

Tüm gün karla haşır neşir olmayı ve çocuklar gibi coşup eğlenmeyi istiyorsanız bu festival tam size göre… Her yıl kış mevsiminin gelişinin ve kar yağışının kutlandığı bu festivalde birbirinden değişik kış oyunları ziyaretçilerini bekliyor.

Carnevale Di Venezia (23 Ocak-9 Şubat 2016)

Venedik şehrinin kültürel eğlencelerine ev sahipliği yapan bu festival başladığı günden itibaren 40 gün sürüyor. Rengârenk kıyafetlerin ve birbirinden değişik maskelerin kullanıldığı bu festival, her daim Venedik şehrinin benliğini yansıtan en temel etkinliklerden biri olmaya da devam ediyor.

Harbin Buz ve Kar Heykel Festivali (5 Ocak- 28 Şubat 2016)

Buzdan heykellerin ve sarayların birbirinden renkli ışıklandırmalarla aydınlatıldığı bu festival, dünyanın en büyük festivallerinden biri olarak adlandırılıyor. Çin’de her yıl gerçekleştirilmekte olan bu festival dünyanın en büyük kış festivali olarak da biliniyor. Festival kapsamında Harbin’in çeşitli yerlerinde değişik partiler düzenleniyor. Her yıl farklı bir temayla düzenlenen festival bu yıl da ziyaretçilerini bekliyor.

Kutsal Gemi (10-13 Şubat 2016)

Ocak ve Şubat ayı olmak üzere yılda iki kere düzenlenen bu festival üç gün boyunca devam ediyor. Festivalde elektronik müzikte farklı yorumları ortaya koyan DJ’ler ve sanatçılar yer alıyor. Her yıl giderek artan bir taleple adını daha çok kitleye duyurmayı amaçlayan festival, bu sene daha göz alıcı ve eğlenceli geçecek gibi…

Quebec Kış Karnavalı (29 Ocak- 14 Şubat 2016)

Harbin Buz Festivali gibi dünyanın en büyük kış festivallerinden biri olan Quebec Kış Karnavalı, Ocak ayının sonundan Şubat ayının 14’üne kadar devam ediyor. 1894 yılından beri kutlanmakta olan bu festival, birbirinden değişik kış sporlarına, buzdan ve kardan yapılma heykellerin görkemli havasına ev sahipliği yapıyor. Değişik ışık gösterilerinin de yer aldığı bu festival dünyanın her yerinden gelen sayısız turisti ağırlıyor.

Aşk Festivali “Love 360” (9-29 Şubat 2016)


Bu sene 8.si düzenlenecek olan Aşk Festivali, sadece karşılıklı duyulan aşk değil aynı zamanda sanata ve kültüre duyulan aşkı da anlatan bir festival… Aşkın tüm çeşitlerini içinde barındıran bu festival, uluslararası bir festival olma yolunda ilerliyor. Aşkın her daim hayatımızın bir köşesinde yer aldığını vurgulayan bu festival bu sebepten ötürü “Love 360” olarak adlandırılıyor.

Comic Con (21-24 Temmuz 2016)

Uluslararası bağımsız film festivali olarak adlandırılan “Comic Con”, bu sene 21-24 Temmuz 2016 tarihleri arasında düzenleniyor. Aksiyon/Macera, Animasyon, Belgesel, Korku/Gerilim ve benzeri film kategorilerinin ödül almak için yarıştığı festivalde ayrıca birbirinden ünlü aktörler de diledikleri film karakterlerinin kostümlerini giyerek renkli gösterilere ev sahipliği yapıyor.

 

 

 

 

 

Zeytinli Rock Festivali-Balıkesir (25-28 Ağustos 2016)

Her yıl olduğu gibi bu sene de Ağustos ayında Balıkesir’de düzenlenecek olan festival, Rock müzik severleri bir araya getiriyor. Rock müzik fanatiklerine ve müzik severlerine müzik dolu günler ve geceler yaşatan bu festivalde Türk müzik gruplarının yanı sıra Almanya, Kıbrıs, Yunanistan gibi birçok ülkeden de rock müzik grupları performanslarını sergiliyor.

Ankara Engelsiz Filmler Festivali (24-26 Mayıs 2016)

İşitme engeli olan özel vatandaşlarımız için sesli betimleme, işaret dili ve ayrıntılı alt yazı anlatımlarının olduğu, birbirinden değişik filmlerin tanıtıldığı bu festival, her yıl olduğu gibi yine bu yıl da özel vatandaşlarımızı ağırlıyor.

Motosiklet Festivali (18-21 Ağustos 2016)

4 yıl önce yapılmaya başlanan bu festival bu yıl 5. kez Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde motosiklet tutkunlarını ve motosiklet yarışlarını izlemeyi sevenleri bir araya getiriyor. Ege Yolcu Dergisi ve Köyceğiz Belediyesi’nin ortaklaşa düzenlediği bir etkinlik olan bu festivalin, her sene olduğu gibi bu sene de Ağustos ayında gerçekleştirilmesi planlanıyor.

Son Eklenenler

El Hamra Sarayı Hakkında Bilinmesi Gerekenler

İspanya, her köşesi açık hava müzesi özelliğine sahip ülkelerin başında geliyor. Milattan önceye dayanan tarihinin…

1 hafta önce

Erzurum’da Ne Yenir? Nerede Yenir? Erzurum’un Yöresel Lezzetleri

Erzurum geziniz esnasında aklınıza gelebilecek ve merak edebileceğiniz şeylerden biri de elbette ki Erzurum’un eşsiz…

1 sene önce

Ermenistan’da Görülmesi Gereken Yerler

Kafkasya’nın en genç sayılabilecek ülkelerinden biri olan Ermenistan’da görülmesi gereken birçok yer vardır. Ermenistan seyahatinizi…

1 sene önce

Rusya’da Ne Yenir? Rusya’nın Meşhur Lezzetleri

Rusya’da denemeniz gereken çok sayıda farklı farklı yemekler yer almaktadır. Çeşitli kültürlerden etkilenilen Rusya’da bu…

1 sene önce

Rize’de Yer Alan Kamp Alanları

Ülkemizin en kuzeyinde yer alan illerinden biri olan Rize, Karadeniz bölgesinin neredeyse en popüler diyebileceğimiz…

1 sene önce

Erzincan’da Ne Yenir? Nerede Yenir? Erzincan’ın Yöresel Lezzetleri

Erzincan seyahatinizde aklınıza gelebilecek ve merak edebileceğiniz şeylerden biri de hiç şüphesiz Erzincan’ın lezzetleridir. “Erzincan’da…

1 sene önce