Kategoriler: Seyahat

90’lardan Günümüze Değişen Seyahat Alışkanlıkları

Eskiden o upuzun yollar nasıl geçerdi? Aynı otobüsün içinde saatlerce nasıl vakit geçirirdik? Gittiğimiz yerlerde neler yapardık? Aradığımız yerleri nasıl bulurduk? Ve akla gelebilecek daha birçok soru var geçmişe dair. Yıllar geçtikçe insan hayatı kolaylaşıyor. Tabii bunda gelişen teknolojinin büyük katkısı olduğu yadsınamaz bir gerçek. Dijital ve mobil dönüşüm hayatımızın hemen her alanında olduğu gibi seyahat alanında da etkilerini gösteriyor. Özellikle akıllı telefonların hayatımıza girmesiyle beraber birçok işimizi bu cihazlara taşır olduk. Akıllı telefonların seyahatlerimizi planlarken, seyahat sırasında ve sonrasında adeta sağ kolumuz olduğu günümüzde, gelin bu değişen alışkanlıklara birlikte göz atalım; 90’lardan günümüze kısa bir yolculuk yapalım.

1. Haritaya Bakmak

Gelişen teknoloji ile birlikte dünya artık çok küçüldü. Eskiden harita okumak bile büyük bir meziyet sayılırken, şimdi akıllı telefon kullanabiliyor olmak yeterli. Çok sayıda mevcut olan harita uygulamalarından birini indirip konum ayarlarımızı açık tuttuğumuzda nerede olduğumuz, istediğimiz yere nasıl gidebileceğimiz, artık üzerinde çok da düşünmemizi gerektirmeyen bir sorun halini aldı.

2. Film İzlemek

Otobüste veya uçakta yolculuk ederken ya ekran adına hiçbir şey olmazdı ya da olan ekranlar en önlerde olurdu ve arkadaki yolcuların görmesi imkansıza yakındı. Filmi değiştirme veya başa sarma gibi bir seçeneğimiz de yoktu elbette. Şimdiyse her yolcu için ayrı ayrı ekranlar bulunuyor. Yolculuk esnasında internete kolaylıkla bağlanıp istediğimiz filmleri izleyebiliyoruz. Hangi filmleri seçeceğimiz zevkimize kalmış.

3. Fotoğraf Çekmek

Gördüğümüz doğal güzelliklerin, mimari eserlerin, ölümsüzleştirmek istediğimiz anlarımızın fotoğrafını çekmek, yolculukların en önemli kısımlarından biridir. Bunları albümlerimize ekleyip sanki yeniden o zamanlara dönmek istercesine fotoğrafları didik didik etmek, geçirdiğimiz güzel vakitleri sevdiklerimizle paylaşmak birçoğumuz için mutluluk kaynağı olur. Tabii eskiden fotoğraf çekmek günümüzdeki kadar basit değildi. Önce yolculuklarımıza eşlik edecek olan yegane fotoğraf makinesini seçmemiz; sonrasındaysa filmleri direkt olarak ışığa maruz bırakmadan özenle yerleştirmemiz, fotoğraf makinesini sabit tutup deklanşöre basmamız gerekirdi. Tüm bu adımlar, alışkın olanlar için sorun olmasa da bilmeyenler için az da olsa bilgi birikimi gerektirirdi. Şimdiyse bu görevi akıllı telefonlar üstlendi, sayelerinde bir fotoğraf çekmek bir saniye bile sürmüyor. Sosyal medyada tek dokunuşla anılarımızı takipçilerimizle paylaşmak da, seyahatlerimize ayrı bir keyif katıyor.

4. Kalacak Yer için Araştırma Yapmak

Seyahatimizin en önemli kısımlarından birisi de nerede konaklayacağımızı planlamak. Bunu yapmanın elbette birçok yolu var. Gazetedeki ilanlar, televizyon reklamları ya da tanıdık tavsiyesi. Ama bu yöntemlerin tercih edilirliği, çağımızda internetten araştırma yaparak karar vermeye göre biraz sönük kalıyor. Şimdilerde seyahat planları yaparken daha çok sosyal mecralardan faydalanıyoruz. Hangi otel daha çok tercih edilmiş? Bu otelde konaklayanlar hizmetinden memnun kalmışlar mı? Alternatif olarak başka hangi oteller tercih edilebilir? Günümüzde tüm bu soruların cevaplarına forumlar, blog yazıları ve çeşitli sosyal medya platformları aracılığıyla kolayca ulaşabiliyoruz.

5. Bilet Almak

Eskiden aldığımız biletleri kaybetmeden saklamak ya da koyduğumuz yeri unutmamak adeta önemli bir görevdi. Artık telefonumuza gelen onay mesajları, QR kodları ve sanal biletler de tüm bu kalabalık kağıt parçalarının yerini tutabiliyor ve seyahati kolaylaştırıyor. Online bilet almanın en hızlı hali Biletall.com sizlerin en iyi yardımcısıdır.

En Hızlı ve Ucuz Online Biletin Biletall.com’da! Hemen Göz At!

Son Eklenenler

El Hamra Sarayı Hakkında Bilinmesi Gerekenler

İspanya, her köşesi açık hava müzesi özelliğine sahip ülkelerin başında geliyor. Milattan önceye dayanan tarihinin…

2 saat önce

Erzurum’da Ne Yenir? Nerede Yenir? Erzurum’un Yöresel Lezzetleri

Erzurum geziniz esnasında aklınıza gelebilecek ve merak edebileceğiniz şeylerden biri de elbette ki Erzurum’un eşsiz…

1 sene önce

Ermenistan’da Görülmesi Gereken Yerler

Kafkasya’nın en genç sayılabilecek ülkelerinden biri olan Ermenistan’da görülmesi gereken birçok yer vardır. Ermenistan seyahatinizi…

1 sene önce

Rusya’da Ne Yenir? Rusya’nın Meşhur Lezzetleri

Rusya’da denemeniz gereken çok sayıda farklı farklı yemekler yer almaktadır. Çeşitli kültürlerden etkilenilen Rusya’da bu…

1 sene önce

Rize’de Yer Alan Kamp Alanları

Ülkemizin en kuzeyinde yer alan illerinden biri olan Rize, Karadeniz bölgesinin neredeyse en popüler diyebileceğimiz…

1 sene önce

Erzincan’da Ne Yenir? Nerede Yenir? Erzincan’ın Yöresel Lezzetleri

Erzincan seyahatinizde aklınıza gelebilecek ve merak edebileceğiniz şeylerden biri de hiç şüphesiz Erzincan’ın lezzetleridir. “Erzincan’da…

1 sene önce