Kategoriler: En'ler

Amerika’nın En İyi Beyzbol Stadyumları

Beyzbol 18.yy’da çıkan bir spordur. Rounders isimli İngiliz oyunundan geliştirildiği düşünülür. İlk beyzbol maçı 1846 yılında ABD’ de New Jersey’de yapılmıştır. 1846’daki maçtan sonra insanların ilgisini çeken beyzbol, hızlı bir şekilde yayılmıştır. Amatör olarak oynanan beyzbol zamanla profesyonel oynanmaya başlanınca 1871’de Ulusal Profesyonel Beyzbol Oyuncuları Birliği kuruldu. 1876 yılında birliğin adı değişerek Profesyonel Beyzbol Kulüpleri Ulusal ligi oldu. Beyzbol oyunu zaman geçtikçe daha çok ilgi topladı ve 1901 yılında Amerikan Ligi kuruldu.  ABD’nin en popüler spor dallarından biri olan beyzbol, yine en çok ABD’de oynanır.  Amerika’da eski beyzbol yıldızlarının kartları binlerce dolar karşılığında koleksiyoncular tarafından satın alınmaktadır. Beyzbol, Amerika dışında da Kore ve Japonya ülkelerinde sevilerek oynanan bir oyundur. Kuralları ve oynanış şekli ile farklı ve ilgi çekici bir oyun olan beyzbol, izleyicilerin heyecanla rekabet dolu maçlara ilgisini çekmiştir.

Beyzbolda vurucu ve yakalayıcı gibi görevler bulunur. Takımlar hücum ve savunmada atılan toplara isabetli olarak karşılık vermelidirler. Beyzbol dokuz devreden oluşan bir oyundur ve her devre içinde bir adet savunma ve hücum hakkı tanınır. Takımlar 3 kalede bulunan kale bekçileri ve saha içindeki oyuncuları ile oyunda bulunur,  3 kalenin dışında, esas kale sayılan sayı kalesi ise en çok savunmanın gerektiği kaledir.  3 kez üst üste atışları kaçıran oyuncular ve yere düşmesi gereken topun havada yakalanması gibi durumlara maruz kalan oyuncular oyun dışında kalır. 3 oyuncusunu bu kurallarla kaybeden takımın hücum hakları da biter.

Amerikan kültürüne ait beyzbol oyunun yine Amerika’daki en bilinen, en iyi stadyumları şunlardır:

1.Qualcomm Stadyumu

Fotoğraf: Al Pavangkanan

Amerika’nın Mission Valley bölgesinde bulunan çok amaçlı bir stadyumdur.

2. Hubert H. Humphrey Metrodome

Fotoğraf: Michael Waterman

Bu stadyumda beyzbolun yanında futbol ve basketbol da oynanır.  45.423 beyzbol seyirci kapasitesi vardır.

Biletall.com’dan En Ucuz ABD Uçak Biletini Bul »

3.Mercedes-Benz Superdome

Fotoğraf: todd landry

Mercedes-Benz Superdome (önceden Louisiana Superdome ve kısaca The Superdome), Amerika’da bulunan kubbeli bir spor ve sergi mekanıdır. Planları 1967’de Curtis and Davis adlı şirket tarafından hazırlanmıştır. 2011 yılında Alman otomotiv şirketi Mercedes-Benz’in stadyumun isim haklarını aldığı açıklamış ve yeni adı kullanılmaya başlanmıştır.

4.Oakland-Alameda County Coliseum

Fotoğraf: Jerry Reuss

Çok amaçlı bir stadyumdur. 1966 yılında açılmıştır ve profesyonel futbol ve beyzbol ekipleri tarafından paylaşılan tek kalan stadyumdur. Coliseum, 2009 CONCACAF Gold Kupası’nda oyunlara ev sahipliği yaptı.

5.Robert F. Kennedy Memorial Stadyumu

Fotoğraf: stadionpanorama

Washington’da bulunan çok amaçlı bir stadyumdur. Önemli profesyonel takımlara ev sahipliği yapmıştır. Kompleks olarak tasarlanan ilk büyük stadyumlardan biridir.

6.Dodger Stadyumu

Fotoğraf: kode_name

Los Angeles’ta bulunan görkemli bir stadyumdur.

7.Yankee Stadyumu

Fotoğraf: Dex(07)

1921 yılında yapımına başlanmıştır. 52.366 seyirci kapasitelidir. Dizayn ve yapı olarak oldukça farklıdır. En uygun Amerija biletleri için Biletall.com’u ziyaret etmeyi unutmayın.

8.Turner Field

Fotoğraf: Tony Price

Georgia’da bulunan bir beyzbol stadyumudur. Başlangıçta 1996 Yaz Olimpiyatları merkezi olarak hizmet vermek için kurulmuştur. Sonradan bir beyzbol park haline dönüştürülmüştür.

Biletall.com’dan En Ucuz Amerika Uçak Biletini Bul »

 

Son Eklenenler

El Hamra Sarayı Hakkında Bilinmesi Gerekenler

İspanya, her köşesi açık hava müzesi özelliğine sahip ülkelerin başında geliyor. Milattan önceye dayanan tarihinin…

3 saat önce

Erzurum’da Ne Yenir? Nerede Yenir? Erzurum’un Yöresel Lezzetleri

Erzurum geziniz esnasında aklınıza gelebilecek ve merak edebileceğiniz şeylerden biri de elbette ki Erzurum’un eşsiz…

1 sene önce

Ermenistan’da Görülmesi Gereken Yerler

Kafkasya’nın en genç sayılabilecek ülkelerinden biri olan Ermenistan’da görülmesi gereken birçok yer vardır. Ermenistan seyahatinizi…

1 sene önce

Rusya’da Ne Yenir? Rusya’nın Meşhur Lezzetleri

Rusya’da denemeniz gereken çok sayıda farklı farklı yemekler yer almaktadır. Çeşitli kültürlerden etkilenilen Rusya’da bu…

1 sene önce

Rize’de Yer Alan Kamp Alanları

Ülkemizin en kuzeyinde yer alan illerinden biri olan Rize, Karadeniz bölgesinin neredeyse en popüler diyebileceğimiz…

1 sene önce

Erzincan’da Ne Yenir? Nerede Yenir? Erzincan’ın Yöresel Lezzetleri

Erzincan seyahatinizde aklınıza gelebilecek ve merak edebileceğiniz şeylerden biri de hiç şüphesiz Erzincan’ın lezzetleridir. “Erzincan’da…

1 sene önce