Kategoriler: En'ler

Dünyanın En Güzel Adaları

Dünyanın benzersiz ve muhteşem adalarını parmaklarınızın ucuna getirdik. Denizin ortasında bulunan kocaman kaya parçalarının güzelliklerini ve büyüleyici detaylarını hep beraber inceleyelim. Özellikle de Tropikal ve Akdeniz ikliminin yaşandığı dünyanın en güzel adalarını sizler için araştırdık. Dört tarafı denizlerle çevrili adalar ve özellikleri ile ilgili kısa ve keyifli bir yolculuğa çıkalım.

Maui-Hawaii Adaları

Bu eşsiz doğa harikası Maui- Hawaii Pasifik Okyanusu’nun tam ortasında yer almaktadır. Deniz, güneş ve doğaya düşkün kişilerin mutlaka görmesi gereken bir adadır. Sörf yapmaya elverişli olan ada, volkanik dağların büyüleyici manzarasını kucaklamaktadır. Sahillerin ve şelalelerin etkileyici duruşu gözleri kamaştırmaktadır. Hawaii’nin eşsiz coğrafyası, dünyanın en iyi adalarından sayılmasına sebeptir.

Santorini-Yunanistan

Türkiye’ye oldukça yakın bir ada olan Santorini Adası oldukça beğeni topluyor. Mavi ve beyazın eşsiz uyumu ile size yaşadığınızı hissettirecek olan Santorini Adası, Ege Denizi’nin büyüleyici güzelliklerini bir arada toplayıp, siz ziyaretçilerini beklemektedir. Bu masal diyarının içinde bulunmak kesinlikle imkânsız değil. Bölgede bulunan beyaz evleri ve volkanik patlamalardan dolayı siyah kumlardan oluşan Perissa ve Kamari sahillerini mutlaka görmelisiniz.

Biletall.com’dan Yunanistan’a En Ucuz Uçak Biletini Bul »

Providenciales- Turks ve Caicos Adaları

Masmavi bir deniz düşünün ve ortasında asaletli duruşu ile bir kaya parçası; adeta hayallerinizi kaleme aldık değil mi? Atlas Okyanusu’ndaki Turks ve Caicos takımadaları bölgenin en göz alıcı doğa harikalarıdır. Providenciales ise tertemiz mavinin tonlarını içeren denizi ve bembeyaz sahili ile adeta sizi başka bir dünyaya götürmektedir.  Adalar ve bu güzel sahil yeri, çok sayıda turist ağırlamaktadır.

Bali-Endonezya

Endonezya’da bulunan Bali adası, meraklı yerli ve yabancı turistlerin ömürlerinde bir kez dahi olsa ziyaret ettikleri, etmek istedikleri yerdir. Romantik bir havası bulunan Bali adasında zamanın nasıl geçtiğinin farkında dahi olmayacaksınız. Yeni evli çiftlerin tercih ettikleri bu adada, dünyanın en lüks balayı mekânları bulunmaktadır. Kendinizi dinlemek, aşkınızı keyifle yaşamak istiyorsanız bu eşsiz manzaraya ve doğal güzelliğe sahip Bali Adası’nı ziyaret edebilirsiniz.

Mayorka-İspanya

Orijinal adıyla Mallorca Adası Akdeniz’in ve İspanya’nın en büyük adalarından biridir. Mayorka adası Akdeniz ikliminin etkili olduğu bir ada olduğu için tatil planınızı bu güzel adada rahatlıkla gerçekleştirebilirsiniz.

Biletall.com’dan En Ucuz İspanya Uçak Biletini Bul »

Mauritius

Turizm açısından çok önemli bir yere sahip olan Mauritius, dünyanın en büyük ikinci kıtası olan Afrika’nın pek göz önünde olmayan adasıdır. Manzarasına baktığınızda küçük dilinizi yutacağınız kadar güzelliğe sahip olan bu adaya gitmenizi tavsiye ederiz. Tropikal bir cennet adı verilen ada tabiatın tüm güzelliğini içine hapsetmiştir. Denizinin duruluğunun ve turkuaz renginin baş döndürücü etkisine kapılmaya hazır olun.

Phuket-Tayland

Tayland denilince ilk akla gelen Phuket adalarıdır. Bu adalar Tayland’ın adeta bir simgesi haline gelmiştir. Phuket adaları popüler olması sebebiyle dünyanın en pahalı adaları arasındadır. Eşsiz sahillere ve dinlendirici Spa merkezlerine hayran kalacağınız bu adada, leziz yemeklerin tadına bakmayı unutmayın. Turizm için bir vazgeçilmez olan Phuket adaları turistleri kendine çekmeyi başarmıştır. Bir deniz ancak bu kadar güzel olabilir. Sahilinde güneşlenip denizinde serinleyebileceğiniz Phuket adasında kendinizi çok rahat hissedeceksiniz.

Fernando de Noronha-Brezilya

Atlas Okyanusu’nun cazibesine eşlik eden Fernando de Noronha Adası Unesco Dünya Mirasları listesinde yer almaktadır. Dibini çıplak gözle rahatlıkla görebileceğiniz bir denize sahip olan bu ada hayallerinizde canlandırdığınız kartpostala çok benzemektedir. Büyülendiğiniz bu adaya kış aylarında da gidebilirsiniz. Yaz ve kış ayları olarak ayrım yapmanıza gerek yok, çünkü her mevsimde başka güzel.

Bora Bora- Fransız Polinezyası

Büyük Okyanus üzerinde bulunan muhteşem Bora Bora Adası dünyanın en pahalı yüzen otelleriyle misafirlerine harika bir tatil sağlıyor. Mercan kayalıklar tarafından korunan turkuaz lagün ile doğanın tüm güzelliğini ve duruşunu gözler önüne sermektedir. Bu adada su altı yaşam çok önemli bir yere sahiptir. Denizinin bu kadar temiz ve güzel olması, dalışa meraklı olanların vazgeçemedikleri bir ada olmasını sağlamaktadır.

Son Eklenenler

El Hamra Sarayı Hakkında Bilinmesi Gerekenler

İspanya, her köşesi açık hava müzesi özelliğine sahip ülkelerin başında geliyor. Milattan önceye dayanan tarihinin…

3 gün önce

Erzurum’da Ne Yenir? Nerede Yenir? Erzurum’un Yöresel Lezzetleri

Erzurum geziniz esnasında aklınıza gelebilecek ve merak edebileceğiniz şeylerden biri de elbette ki Erzurum’un eşsiz…

1 sene önce

Ermenistan’da Görülmesi Gereken Yerler

Kafkasya’nın en genç sayılabilecek ülkelerinden biri olan Ermenistan’da görülmesi gereken birçok yer vardır. Ermenistan seyahatinizi…

1 sene önce

Rusya’da Ne Yenir? Rusya’nın Meşhur Lezzetleri

Rusya’da denemeniz gereken çok sayıda farklı farklı yemekler yer almaktadır. Çeşitli kültürlerden etkilenilen Rusya’da bu…

1 sene önce

Rize’de Yer Alan Kamp Alanları

Ülkemizin en kuzeyinde yer alan illerinden biri olan Rize, Karadeniz bölgesinin neredeyse en popüler diyebileceğimiz…

1 sene önce

Erzincan’da Ne Yenir? Nerede Yenir? Erzincan’ın Yöresel Lezzetleri

Erzincan seyahatinizde aklınıza gelebilecek ve merak edebileceğiniz şeylerden biri de hiç şüphesiz Erzincan’ın lezzetleridir. “Erzincan’da…

1 sene önce