Kategoriler: Gurme

Gezdiğiniz Yerlerde Yöresel Lezzetlere Ulaşmanın 6 Yolu

Farklı yerler gezmek, görmek, keşfetmek kimilerinin tutkusudur. Kimileri gördüğü mimari yapılara, kimileri yöre insanının samimiyetine, kimileriyse gittiği diyarda yediği yemeğin tadına hayran kalır. Yolumuzun düştüğü memlekette neye hayran kalacağımız belli olmasa da orada ne yeneceği az çok bellidir. Bellidir de biz nasıl öğreneceğiz? Gittiğiniz yerlerde, yörenin hangi lezzetlere sahip olduğu bilgisine ulaşmanın altı yolunu sizlerle paylaşıyoruz.

1. Blog Yazılarına Göz Atmak

İnternet, aradığınız bir bilgiyi bulmak için adeta bir derya niteliğinde. Tabi bu deryada yenilebilir balıkları tutmak önemli. Gezi blogları da bizlere hakkıyla rehberlik edebilecek kaynaklardandır. Blog yazarları söz konusu mekana nasıl gidileceği, gidildiğinde nerelerde rahatça kalınabileceği, neler yenilebileceği, ne gibi etkinliklerin yapılabileceği gibi, yolculuk için merak edilen birçok soruya cevap verirler. Seyahat aşığı insanların gezdikleri, gördükleri yerleri ilk ağızdan anlattıkları, kendi pencerelerinden bizlere farklı diyarları gezdirdikleri blog yazıları, o yörelerin meşhur lezzetlerinin neler olduğunu öğrenebileceğimiz kıymetli kaynaklardandır.

2. Televizyon Programları

Diyar diyar gezen muhabirler de haylice tanıtıyor memleketleri. Yöre halkına uzattıkları her mikrofonla yöreyi daha iyi tanıyor, söz konusu yer hakkında gitmeden gitmiş kadar bilgi sahibi olabiliyoruz. Hatta bu yöresel lezzetlerin tariflerini de edinmek bu şekilde mümkün oluyor.

3. Tanıtım Günleri

Yöresel lezzetleri enikonu tanıyabileceğimiz bir diğer faaliyet, tanıtım günlerine katılmak. Bu etkinliklerde yörelerin esintisi, adeta soluduğumuz havaya karışıyor; biz gitmiyoruz farklı diyarlar bize geliyor. Sadece ülkemizdeki şehirler için değil; yabancı kültürleri de yakından tanıyabileceğimiz birçok tanıtım etkinlikleri düzenleniyor. Bu etkinlikler sayesinde farklı lezzetler tadabilir, yepyeni tatlar keşfedebiliriz.

4. Yerel İnsanlara Danışmak

Yöreyi en iyi bilenler, oranın havasını soluyan, suyunu içen, ekmeğini yiyen insanlarıdır. Gittiğimiz yerde ne meşhurdur, kendine özgü lezzeti nedir gibi soruların cevaplarını pek tabii yöre insanından öğrenebiliriz. Tabii gittiğimiz yer dilimizin konuşulmadığı bir ülkeyse, yabancı dil bilmek de önemli.

5. Turist Menülerinden Uzak Durmak

Çorbalar, sıcaklar, mezeler, makarnalar, tatlılar ve dahaları… Özellikle klasik otel menülerinin turist olarak bizlere sunacağı seçeneklerin dışına çıkıp, gittiğimiz yörenin kendine özgü lezzetlerinden tatmak istiyorsak otelimizden çıkıp farklı lezzet duraklarına da uğramalı.

6. Şehrin Sokaklarında Kaybolup Az Bilinen Restoranları Keşfetmek

Gittiğimiz yerde dört duvar arasında yemek yerine, çıkıp şehrin sokaklarını arşınlayıp hem keyifli zaman geçirebilir hem de yörenin lezzetlerini ilk ellerden tadabileceğimiz restoranları keşfedebiliriz.

Son Eklenenler

El Hamra Sarayı Hakkında Bilinmesi Gerekenler

İspanya, her köşesi açık hava müzesi özelliğine sahip ülkelerin başında geliyor. Milattan önceye dayanan tarihinin…

2 gün önce

Erzurum’da Ne Yenir? Nerede Yenir? Erzurum’un Yöresel Lezzetleri

Erzurum geziniz esnasında aklınıza gelebilecek ve merak edebileceğiniz şeylerden biri de elbette ki Erzurum’un eşsiz…

1 sene önce

Ermenistan’da Görülmesi Gereken Yerler

Kafkasya’nın en genç sayılabilecek ülkelerinden biri olan Ermenistan’da görülmesi gereken birçok yer vardır. Ermenistan seyahatinizi…

1 sene önce

Rusya’da Ne Yenir? Rusya’nın Meşhur Lezzetleri

Rusya’da denemeniz gereken çok sayıda farklı farklı yemekler yer almaktadır. Çeşitli kültürlerden etkilenilen Rusya’da bu…

1 sene önce

Rize’de Yer Alan Kamp Alanları

Ülkemizin en kuzeyinde yer alan illerinden biri olan Rize, Karadeniz bölgesinin neredeyse en popüler diyebileceğimiz…

1 sene önce

Erzincan’da Ne Yenir? Nerede Yenir? Erzincan’ın Yöresel Lezzetleri

Erzincan seyahatinizde aklınıza gelebilecek ve merak edebileceğiniz şeylerden biri de hiç şüphesiz Erzincan’ın lezzetleridir. “Erzincan’da…

1 sene önce