Kategoriler: Seyahat

Seyahatinizi Kolaylaştıracak Offline Uygulamalar

Gerek yurtiçi gerekse yurtdışı seyahatlerde, yabancı bir bölgede olduğumuz için en kadim dostlarımızdan biri de akıllı telefonlarımızdır. Akıllı telefonlar, birbirinden faydalı ve kullanışlı uygulamalar ile hayatın her anında yanımızda olurken, seyahatlerde de büyük bir faydasının olduğunu söylemek mümkündür. Çoğu seyahat uygulaması internet üzerinden hizmet verirken, internet gerektiremeyen birçok uygulamalar da bulunmaktadır. Gelin bu uygulamaları birlikte inceleyelim ve ne gibi faydalarının olduğunu öğrenelim.

Maps.me

En çok kullanılan ve en çok beğeni toplayan mobil harita uygulamalarından biri olan Maps.me, seçmiş olduğunuz bir ülkenin haritasını indirerek, bu haritadan hem ücretsiz hem de internet olmadan faydalanmanıza yardımcı olmaktadır. Harita bakımından son derece kaliteli olan bu uygulama, harita üzerinde pin bırakma ve navigasyon gibi özellikleri de içerisinde barındırmaktadır. Yurtdışı veya yurtiçi seyahatlerinizde internet derdinden kurtulabilmenize yardımcı olurken “Hücresel Veri” nedeniyle şarjınızın çabuk bitme sorununu da ortadan kaldırmaktadır.

Google Çeviri

Görüp görebileceğiniz en kapsamlı çeviri uygulamalarından biri olan Google Çeviri, çevrimdışı kullanılabilen ve üstelik görüntü üzerinden de çeviri yapabilen bir uygulamadır. Çeviri konusunda birçok uygulama söz konusu olsa da, Google Çeviri uygulamasının bambaşka yeteneklere sahip olduğunu söylemek mümkün. İhtiyaç duyabileceğiniz dilleri indirmenizin ardından, çevrimdışı modda rahatlıkla bu uygulamayı kullanabilirsiniz.

JiWire

Bulunduğunuz bölgede internet ihtiyacınız bulunuyorsa ve bu ihtiyacınızı nasıl giderebileceğiniz hakkında herhangi bir fikriniz yoksa, JiWire uygulamasının tam olarak size hitap ettiğini söyleyebiliriz. JiWire, etrafınız hangi ağların ücretli, hangi ağların ücretsiz olduğunu sizlere sunarak, kolay bir şekilde internet erişimi sağlayabileceğiniz mekanları sizlere tarif etmektedir.

Wi-Fi Free

Wi-Fi Free uygulaması, ilk başta illegal bir uygulama sanılan ancak tanındığında ne denli faydalı bir uygulama olduğu rahatlıkla anlaşılan hayat kurtarıcı nitelikteki bir yardımcıdır. Bu uygulama, sizlere yakınınızdaki tüm ücretsiz Wi-Fi şifrelerini sunmakta ve bu sayede kolaylıkla ücretsiz olan Wi-Fi ağlarından faydalanabilmektesiniz. Wi-Fi ağlarının şifreleri kullanıcılar tarafından paylaşıldığı için herhangi bir şekilde illegal bir durum söz konusu değildir. Bir nevi Wi-Fi şifre paylaşma platformu olarak adlandırılabilir.

City GuidesCatalog

Çevrimdışı olarak çalışan bu rehber uygulaması, dünyanın birçok şehrinin bilgisini içerisinde bulundurmaktadır. City GuidesCatalog sayesinde, gittiğiniz herhangi bir şehirdeki otelleri, restoranları, kafeleri, durakları ve rotaları rahatlıkla bulabilirsiniz.

AllSubway

Avrupa, Amerika, Asya, Afrika ve Avustralya gibi kıtalarda yer alan tüm metro hatlarını içerisinde bulunduran bu uygulama, söz konusu metro hatlarıyla ne denli uzak bir seyahat geçirebileceğinizi sizlere sunmaktadır. İnternet gerektirmemesi en iyi özelliklerinden biriyken, bununla birlikte iPod Touch versiyonu da mevcuttur.

Trip Wolf

İnternet bağlantısı gerektirmeyen en kapsamlı uygulamalardan biri olan Trip Wolf, sürekli olarak seyahat edenlerin imdadına koşmaktadır. Gittiğiniz şehirdeki, tarihi yerleri, gece hayatını, gezilmesi gereken yerleri ve daha birçok veriyi sunan bu uygulama, dünyanın birçok şehrine dair bilgi sunmaktadır.

Son Eklenenler

El Hamra Sarayı Hakkında Bilinmesi Gerekenler

İspanya, her köşesi açık hava müzesi özelliğine sahip ülkelerin başında geliyor. Milattan önceye dayanan tarihinin…

2 saat önce

Erzurum’da Ne Yenir? Nerede Yenir? Erzurum’un Yöresel Lezzetleri

Erzurum geziniz esnasında aklınıza gelebilecek ve merak edebileceğiniz şeylerden biri de elbette ki Erzurum’un eşsiz…

1 sene önce

Ermenistan’da Görülmesi Gereken Yerler

Kafkasya’nın en genç sayılabilecek ülkelerinden biri olan Ermenistan’da görülmesi gereken birçok yer vardır. Ermenistan seyahatinizi…

1 sene önce

Rusya’da Ne Yenir? Rusya’nın Meşhur Lezzetleri

Rusya’da denemeniz gereken çok sayıda farklı farklı yemekler yer almaktadır. Çeşitli kültürlerden etkilenilen Rusya’da bu…

1 sene önce

Rize’de Yer Alan Kamp Alanları

Ülkemizin en kuzeyinde yer alan illerinden biri olan Rize, Karadeniz bölgesinin neredeyse en popüler diyebileceğimiz…

1 sene önce

Erzincan’da Ne Yenir? Nerede Yenir? Erzincan’ın Yöresel Lezzetleri

Erzincan seyahatinizde aklınıza gelebilecek ve merak edebileceğiniz şeylerden biri de hiç şüphesiz Erzincan’ın lezzetleridir. “Erzincan’da…

1 sene önce