Kategoriler: En'ler

Özlediğimiz Karlı Manzaralar! İşte Türkiye’de Karların En Çok Yakıştığı 10 Dağ

En uzun gece 21 Aralık’ın ardından kış kendini tüm yurtta hissettirmeye devam ediyor.
Başta Doğu illerimiz olmak üzere, Türkiye’de karların en çok yakıştığı illerdeki 10 dağ manzarasını sizler için listeledik.

Ağrı Dağı

Yüksekliği 5165 metre olan Ağrı Dağı, bugün Türkiye’nin en yüksek dağıdır.
Efsanelere konu olan dağ, Nuh’un gemisine ev sahipliği yapmış olmasıyla da bilinmektedir. Bugün dünyanın pek çok yerinden gelen dağ sporcusunun tırmanışlarına da ev sahipliği yapmaktadır.

Cilo Dağı


Türkiye’nin 2. en yüksek dağı olan Cilo dağı, dört mevsim boyunca karının erimemesiyle ünlü. Güneydoğu Toroslar’ın Hakkari ilinin sınırı içinde yer alan dağ, 4135 metre rakıma sahiptir.

Süphan Dağı

Sönmüş bir volkan olan Süphan dağı, Anadolu’nun üçüncü yüksek doruğudur. Bugün dağ sporcularının da tırmanış için tercih ettiği dağlardan biri olan Süphan Dağı, tırmanış esnasında Van Gölü’ne ait binlerce güzel enstantaneyi ziyaretçilerine sunmaktadır.

Kaçkar Dağları

Doğu Karadeniz sahili boyunca uzanan sıra dağların genel adı Kaçkar’dır. Sıradağın doğusundaki birçok zirvesi 3500 m üzerindeyken, batı kesimi 2000 m yüksekliğe kadar ulaşır. En yüksek noktası 3932 m yüksekliktedir. 1994 yılında milli park ilan edilen dağın çevresi bugün Rize il sınırları içindedir.

Erciyes Dağı

Kayseri’de bulunan Erciyes Dağı, eski bir volkanik dağ olmasının yanında, 30 milyon yıl önceki patlamaları sayesinde Kapadokya’nın oluşmasını sağlamıştır. 3917 metre rakıma sahip dağ, bugün artan turizm yatırımları sayesinde pek çok yerli ve yabancı turisti bünyesine çekmektedir.

Biletall.com’dan Kayseri’ye En Ucuz Otobüs Biletini Bul »

Kızılkaya Dağı


Niğde il sınırları içinde olan Kızılkaya Dağı, 3767 metre ile Aladağlar Milli Parkı’nın zirve noktasıdır. En iyi tırmanış zamanı olarak; Haziran, Temmuz, Ağustos ve Eylül ayları gösterilen dağ, karların en çok yakıştığı listemizde kendisine altıncı sırada yer buluyor.

Artos Dağı

Güneydoğu Torosların devamında olan Artos Dağı, Van il sınırları içinde yer almaktadır. Özellikle kelebek popülasyonu açısından dünyanın sayılı coğrafyalarından birine sahip olan dağda dünyada da eşsiz bir öneme sahiptir. Dünya üzerinde Artos’a eşdeğer özellikler gösteren tek dağ Yeni Zelanda’dadır. Hem trekking sporu hem de ekolojik turizm açısından dünyanın önde gelen dağları arasında yer alan Artos dağı, her yıl dünyanın dört bir köşesinden gelen doğaseverlerin, botanikçilerin akınına uğramaktadır.

Mercan Dağları

Diğer bir ismiyle de Munzur Dağları olarak bilinen dağ, Doğu Anadolu bölgesinde, Güney Doğu Torosların Tunceli ve Erzincan illeri arasında yükselen uzantısıdır. Rakımı 3300 metreyi geçen Mercan Dağları, üzerinde pek çok doğa buzul gölü, yabani türde çeşitli hayvanları, sayısız çiçek türleri ve gölleri barındırmaktadır.

Palandöken Dağı

3125 metre rakımlı Palandöken Dağı, Erzurum il sınırlarımız içinde yer almaktadır. Üzerinde bulunan sportif ve kültürel tesisler sayesinde her yıl binlerce kayakseveri de konuk olarak ağırlamaktadır. Karın en güzel yakıştığı şehirlerimizden olan Erzurum simgesi Palandöken, Türkiye`nin en uzun pistine sahip olan kayak merkezi ile en gözde kayak merkezi unvanına sahiptir.

Biletall.com’dan Erzurum’a En Ucuz Uçak Biletini Bul »

Uludağ

Bursa il sınırları içinde, 2.543 m yüksekliği ile Türkiye’nin en büyük kış ve doğa sporları merkezi olan dağ. Uludağ; Marmara Bölgesinin en yüksek dağıdır. Antik çağın ilk tarihçilerinden Heredot, yazdığı Herodot Tarihi isimli kitabında Uludağ’ı “Olympos” ismiyle anar. Zaman içinde Türklerin dağı ele geçirmesinden itibaren farklı isimlerle de anılan dağ, 1925 yılında Bursa Vilayeti Coğrafya Cemiyeti’nin girişimleri ve Osman Şevki Bey’in önerisi ile “Uludağ” adını almıştır. Bugün, düzenlenen kış sporları sayesinde yurt dışından da her yıl binlerce turisti ağırlar.

Son Eklenenler

El Hamra Sarayı Hakkında Bilinmesi Gerekenler

İspanya, her köşesi açık hava müzesi özelliğine sahip ülkelerin başında geliyor. Milattan önceye dayanan tarihinin…

2 sene önce

Erzurum’da Ne Yenir? Nerede Yenir? Erzurum’un Yöresel Lezzetleri

Erzurum geziniz esnasında aklınıza gelebilecek ve merak edebileceğiniz şeylerden biri de elbette ki Erzurum’un eşsiz…

3 sene önce

Ermenistan’da Görülmesi Gereken Yerler

Kafkasya’nın en genç sayılabilecek ülkelerinden biri olan Ermenistan’da görülmesi gereken birçok yer vardır. Ermenistan seyahatinizi…

3 sene önce

Rusya’da Ne Yenir? Rusya’nın Meşhur Lezzetleri

Rusya’da denemeniz gereken çok sayıda farklı farklı yemekler yer almaktadır. Çeşitli kültürlerden etkilenilen Rusya’da bu…

3 sene önce

Rize’de Yer Alan Kamp Alanları

Ülkemizin en kuzeyinde yer alan illerinden biri olan Rize, Karadeniz bölgesinin neredeyse en popüler diyebileceğimiz…

3 sene önce

Erzincan’da Ne Yenir? Nerede Yenir? Erzincan’ın Yöresel Lezzetleri

Erzincan seyahatinizde aklınıza gelebilecek ve merak edebileceğiniz şeylerden biri de hiç şüphesiz Erzincan’ın lezzetleridir. “Erzincan’da…

3 sene önce