Kategoriler: Günün Bilgisi

Yenilenin: 3 Günlük Bahar Detoksu

İlkbaharda tabiatın uyanışına ve yaza yavaş yavaş merhaba demeye hazırlanışına tanık olurken, detoks yapmak, sizin de yaza hazırlanmanıza ve iyi bir şekilde merhaba demenizi sağlayacaktır. Ruhunuzu ve bedeninizi tüm kötü maddelerden arındırmayı sağlayan detoks, cildinizin güzelleşmesine ve bedenen de rahatlamanıza imkan sağlar.

Detoksa sağlık açısından çok faydalıyken, bazı kişilerin de sağlık açısından detoks yapmamaları önerilmektedir. Bu kişiler: tansiyon hastaları, şeker hastaları, kimyasal ilaç kullanan kişiler, ülseri olan kişiler, ileri düzey kalp hastaları, hamileler ve emzirenler, böbrek yetmezliği olanlar, reçeteli ilaç kullananlar ve son olarak psikiyatrı hastaları olarak sınıflandırılabilmektedir. Peki, 3 günlük bahar detoksu nasıl uygulanmaktadır ve bu süreçte neler yiyip, içilmelidir?

3 Günlük Bahar Detoksu Programı

Öncelikle güne nasıl başlayacağınızı belirlemeli ve bu 3 günlük süreç boyunca, her kahvaltıdan önce 1 su bardağı ılık ve bir su bardağı soğuk su içmelisiniz. Kahvaltıya gelindiğinde ise 1 su bardağı süt, 3-4 kaşık kadar yulaf ezmesi, 3 ceviz, 10 adet yaban mersini ve son olarak 1 kaşık pekmez tüketmeniz yeterli olacaktır. Sonrasında ise ara öğünde 1 fincan sade Türk kahvesi içmeniz gerekmektedir.

Öğlen yemeğinde ise biraz daha doyurucu bir menünün karşınıza çıkacağını söylemek isteriz. Öğle leyin; 2 adet zeytinyağılı enginar, 1 su bardağı kadar yoğurt ve çok az zeytinyağlı bol salata yiyebilirsiniz. Akşam yemeğine kadar acıkmamanız ve tok kalabilmeniz adına, ara öğün olarak 1 avuç leblebi ile 1 adet kivi yiyebilirsiniz.

Akşam yemeğine gelindiğinde ise iştahınızın biraz kabaracağınızı söyleyebiliriz. Akşam yemeğinde 1 adet orta boy ızgarada pişirilmiş balık ve bol roka salatası ile günün son esas öğününü tamamlayabilirsiniz. Bunun yanı sıra yatmadan önce de 3 halka taze ananas yemeniz yeterli olacaktır.

3 Günlük Bahar Detoksu Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Detoks programının harfiyen uygulanması, ciddi bir sonuç elde etmenizi sağlarken bir de bu programı uygularken dikkat etmeniz gereken bazı hususları yerine getirmeniz, 2 kat daha iyi bir sonuç almanıza olanak sağlar.

Öncelikle detoks programı boyunca bol bol su içmelisiniz ve gerekirse günde günlük içtiğiniz su miktarını 3 litreye kadar yükseltebilirsiniz. Günde 1-2 fincan yeşil çay içmeniz, metabolizmanızın hızlı çalışmasını sağlayacak ve programın etkin sonuç vermesine yardımcı olacaktır. Son olarak yemeklerinize bol miktarda kırmızıbiber eklemeyi de unutmayın. Tüm bu program detayları dahilinde, bahar detoksu programınız hazır hale gelecek ve 3 gün içerisinde gözle görülür sonuçlar elde edeceksiniz.

Son Eklenenler

El Hamra Sarayı Hakkında Bilinmesi Gerekenler

İspanya, her köşesi açık hava müzesi özelliğine sahip ülkelerin başında geliyor. Milattan önceye dayanan tarihinin…

2 sene önce

Erzurum’da Ne Yenir? Nerede Yenir? Erzurum’un Yöresel Lezzetleri

Erzurum geziniz esnasında aklınıza gelebilecek ve merak edebileceğiniz şeylerden biri de elbette ki Erzurum’un eşsiz…

3 sene önce

Ermenistan’da Görülmesi Gereken Yerler

Kafkasya’nın en genç sayılabilecek ülkelerinden biri olan Ermenistan’da görülmesi gereken birçok yer vardır. Ermenistan seyahatinizi…

3 sene önce

Rusya’da Ne Yenir? Rusya’nın Meşhur Lezzetleri

Rusya’da denemeniz gereken çok sayıda farklı farklı yemekler yer almaktadır. Çeşitli kültürlerden etkilenilen Rusya’da bu…

3 sene önce

Rize’de Yer Alan Kamp Alanları

Ülkemizin en kuzeyinde yer alan illerinden biri olan Rize, Karadeniz bölgesinin neredeyse en popüler diyebileceğimiz…

3 sene önce

Erzincan’da Ne Yenir? Nerede Yenir? Erzincan’ın Yöresel Lezzetleri

Erzincan seyahatinizde aklınıza gelebilecek ve merak edebileceğiniz şeylerden biri de hiç şüphesiz Erzincan’ın lezzetleridir. “Erzincan’da…

3 sene önce