Kategoriler: En'ler

Dünyanın En Tehlikeli 10 Yolu

Dünya genelinde insanların hayatlarını kaybetmelerinin büyük bir kısmı trafik kazaları sonucunda olmaktadır. Gerek dikkatsizlik, gerekse kötü yol şartlarından dolayı can kayıplarının büyük bir kısmını oluşturan bu durum, önüne geçilmesi gereken önemli bir husus olmaktadır. Dünyada bazı yollar bulunmaktadır ki yetkililerin dahi elinden gelen hiçbir şey söz konusu olmamaktadır. İşte Dünya’da en ufak dikkatsizliği affetmeyecek olan 10 tehlikeli yolu bu içerikte sizler için derledik.

A682 Yolu – İngiltere

İngiltere’nin en kötü yolu olarak nitelendirilen A682 yolu 10 yıl içerisinde 100 insanın hayatını kaybetmesine neden olmuştur. 22 kilometre boyunca tek şeritli olarak akmakta olan bu yol, insanlar için yıllar boyunca çok ciddi kazalara neden olmuştur. Son zamanlarda A682 yolunda görülen kazalar sonucu uzmanların yaptığı bir istatistiğe göre yol boyunca alınan her 32 kilometrede bir ölümlü kazanın yaşandığı ortaya çıkmıştır.

Biletall.com’dan İngiltere’ye En Ucuz Uçak Biletini Bul »

Stelvio Geçidi – İtalya

Doğu İtalya’da bulunan Alp Dağları’nın 2770 m yüksekliği ile en yüksek olan bölgesinde yer alan Stelvio Geçidi yolu, diğer kritik yollara nazaran daha az ölümlü kazaların gerçekleştiği bir geçit olmasına karşın, içlerinde en ürkütücü yol yapısına sahip olanlardan bir tanesi ünvanını taşımaktadır. 3 vadiyi birbirine bağlamakta olan bu yol, İsviçre sınırının yakınlarında bulunur ve yaklaşık iki buçuk kilometre uzunluğundadır.

Trollstigen – Norveç

Trol merdiveni olarak adlandırılan Trollstigen, Norveç, Rauma şehrinde yer alan bir dağ yoludur. Her ne kadar tehlikeli yollar kategorisinde değerlendirilmiş olsa da Trollstigen, her yıl sahip olduğu doğal güzellikler bakımından birçok turistin ilgisini çekmektedir. Dar bir yapıya sahip olan yol, keskin virajları ile çok tehlikeli bir durumda bulunmaktadır. Yaklaşık on iki buçuk metre boyundaki araçların kullanması yasak olan bu yol, son yıllarda genişletme çalışmalarına sahip olmaktadır. Her yıl binlerce turist Trollstigen’i ziyaret ederek yol boyunca yürüyüş yapmakta ve manzara fotoğrafları çekmektedirler.

Perdikaki Yolu – Yunanistan

Dünyanın en tehlikeli yollarından bir tanesi de komşumuzda bulunmaktadır. Yoğun bir trafiğe sahip olmasına rağmen çok dar olan Perdikaki yolu, üzerinde onlarca derin çukurlar barındırmaktadır. Yıl boyunca birçok otobüs, yaya, hayvan, kamyon ve arabaların kullandığı bu yolda insanlar ne yazık ki en ufak dikkatsizlik göstermeleri sonucu hayatlarını kaybetmektedirler. Özellikle yapılan araştırmalara göre Perdikaki yolunda bulunan çukurların görülememesinden dolayı en çok ölümlü kazalar gece saatlerinde meydana gelmektedir.

James Dalton Otoyolu – Alaska

Dünyanın en tehlikeli yollarının başında gelmekte olan James Dalton Otoyolu, 666 km uzunluğunda olmaktadır. Yol başından sonuna kadar asfalt yerine çakıl taşları ile kaplı olmaktadır. Kuzey yamaçlarında bulunan petrol tesislerine ulaşımın kolaylaşması adına 150 milyon dolar harcama yapılarak oluşturulmuş bu yol asıl olarak üç kilometre uzunluğa sahip olan Yukon Nehri’nin karşı tarafına geçilebilmesi amacıyla yaptırılmıştır. Araba kiralama şirketlerinin bu yolda kullanılması dahilinde kiralama hizmeti sunmadığı da, durumun ciddiyetini biraz olsun belirtmektedir. Normal binek arabaları kullanabileceği bir özelliğe sahip olmayan bu yolda sürekli seyir halinde olan traktörler, ilerledikleri her süre boyunca çakıl taşları fırlatmakta ve bu durum ciddi olarak sürücüler için maddi hasara neden olmaktadır. Aynı zamanda 666 km yol boyunca lastiğinizin patlaması durumunda ya da karnınızın acıkması durumunda yararlanabileceğiniz hiçbir dükkan James Dalton otoyolunda yer almamaktadır.

Tibet Otoyolu – Çin

Geçen son 20 yılda Çin’de gerçekleşen ölümlü trafik kazaları neredeyse iki kat oranla bir artış göstermektedir. Trafik kazalarında meydana gelen can kayıpları, toplam ölüm kayıplarının yüzde yedi buçuğunu oluşturacak bir boyut almıştır. Bu oranların en büyük sorumlusu olarak gösterilen Tibet otoyolu yaklaşık iki buçuk kilometre uzunluğundadır. Yol boyunca yaklaşık 14 dağ, birçok nehir ve ormanlık alandan geçen bu yol, sahip olduğu doğa güzellikleri kadar tehlikeli ve ürkütücü bölgelerde içermektedir.

Rus Federal Anayolu – Rusya

Antartika’dan sonra en düşük hava sıcaklığının ölçüldüğü ve donmuş kara parçası üzerine kurulan en büyük şehir olan Yakutsk’u Moskova’ya bağlamakta olan bu yol yaklaşık on ay süren bir kışa maruz kalmaktadır. Ağır iklim şartlarına sahip olan bu yol asfalt ile kaplı değildir. Bu durum yaz aylarında yolun tamamen çamurla kaplı olmasına neden olmakta ve binerce aracın çamura saplanmasına neden olmaktadır. Bu durum beraberinde birçok hırsızlık, kavga ve hatta insan kaçırma boyutlarına varan suçlara yol açmaktadır. Rus Federal Anayolu üzerinde kalan mağdurları soymak ya da kaçırmak için Sibirya Çamur Korsanları adlı bir çete kurulmuş ve yıllardır faaliyet göstermektedir.

Ruta 5 – Şili

Şili’nin en uzun yolu olan Ruta 5 yaklaşık üç buçuk kilometre uzunluğundadır. Derin vadilerden geçen bu yolun en büyük tehlike kaynağı ne yazık ki sürücüler olmaktadır. Düz bir asfalta sahip olan yolda trafik az olması sebebi ile aşırı hız yapan sürücüler ne yazık ki can kayıplarına da davet çıkarmaktadırlar. Yine yol yapısında bulunan gizli virajlar da sürücüler için büyük bir tehlike kaynağı oluşturmaktadır.

Biletall.com’dan Şili’ye En Ucuz Uçak Biletini Bul »

Guoliang Köprü Yolu – Çin

Yapımı köylüler tarafından gerçekleştirilmiş bu yol, hem görüntü olarak hem de yapısı olarak ürkütücü bir hal almakta ve en tehlikeli yolların ilk sıralarında bulunmaktadır. Talhang Dağları üzerinde oluşturulmuş olan bu yol yaklaşık bir buçuk kilometre uzunluğunda, beş metre yüksekliğinde ve dört metre genişliğinde bir tünele sahiptir. 1977 yılında yapımı sürdürülen ve kullanıma açılan bu yol üzerinde ilk ölümlü kaza ne yazık ki yapımı aşamasında meydana gelmiştir.

Ölüm Yolu – Bolivya

Ürkütücülüğü isminden anlaşılan Ölüm yolu, yaklaşık altmış dokuz kilometre uzunluğunda olmaktadır. 1995 yılında dünyanın en tehlikeli yolu ünvanını almış olan bu yol, ne yazık ki her yıl 300 kadar kişinin hayatını kaybetmesine sebep olmaktadır. Bu denli ölümlü kazaların görüldüğü bu yola yetkililer, alternatif olarak her ne kadar yeni bir modern rota oluşturmuş olsalar da hala turistik amaçla ziyarete gelen insanlar hayatlarını kaybetmektedirler.

Son Eklenenler

El Hamra Sarayı Hakkında Bilinmesi Gerekenler

İspanya, her köşesi açık hava müzesi özelliğine sahip ülkelerin başında geliyor. Milattan önceye dayanan tarihinin…

2 gün önce

Erzurum’da Ne Yenir? Nerede Yenir? Erzurum’un Yöresel Lezzetleri

Erzurum geziniz esnasında aklınıza gelebilecek ve merak edebileceğiniz şeylerden biri de elbette ki Erzurum’un eşsiz…

1 sene önce

Ermenistan’da Görülmesi Gereken Yerler

Kafkasya’nın en genç sayılabilecek ülkelerinden biri olan Ermenistan’da görülmesi gereken birçok yer vardır. Ermenistan seyahatinizi…

1 sene önce

Rusya’da Ne Yenir? Rusya’nın Meşhur Lezzetleri

Rusya’da denemeniz gereken çok sayıda farklı farklı yemekler yer almaktadır. Çeşitli kültürlerden etkilenilen Rusya’da bu…

1 sene önce

Rize’de Yer Alan Kamp Alanları

Ülkemizin en kuzeyinde yer alan illerinden biri olan Rize, Karadeniz bölgesinin neredeyse en popüler diyebileceğimiz…

1 sene önce

Erzincan’da Ne Yenir? Nerede Yenir? Erzincan’ın Yöresel Lezzetleri

Erzincan seyahatinizde aklınıza gelebilecek ve merak edebileceğiniz şeylerden biri de hiç şüphesiz Erzincan’ın lezzetleridir. “Erzincan’da…

1 sene önce