Kategoriler: Yurtiçi Tatil

Kayak Sezonu Ne Zaman Açılır? Kayak Merkezlerine Göre Açılış Tarihleri

Kış geldi ve kayak sezonu başladı. Türkiye’nin dört bir yanındaki kayak merkezleri de ziyaretçilerini ağırlamaya başladı. Merak edilen konu ise hangi kayak merkezi hangi tarihte kapılarını ziyaretçilere açıyor.

İşte bütün kayak merkezlerinin açılış tarihleri:

Uludağ Kayak Merkezi (Bursa) 20 Aralık – 20 Mart

Uludağ Türkiye’nin en popüler kayak merkezidir. Aynı zamanda en tuzlusu da. Bursa’dan yaklaşık 1 saatlik bir uzaklıkta bulunur. İstanbul’a 225 km uzaklıkta olduğundan en çok İstanbul’dan ziyaretçilerin akınına uğrar. Popüler olduğu dönemlerde oldukça kalabalıktır. En uzun pisti 2100 metredir ve bölgede 25 otel çalışır. Saatte 850 kişiye hizmet verebilen 30’dan fazla pisti vardır. Diğerlerinden farklı olarak aynı zamanda bir çok konser, program, etkinlik gerçekleşir. Özellikle Ocak ayında kış partileri yapılır. Uludağ’da kayak sezonu 20 Aralık’ta açılıyor.

Uludağ Kayak Pisti Haritası:

En Ucuz Bursa Uludağ Otobüs Bileti Al >>

 

Palandöken Kayak Merkezi (Erzurum) 10 Aralık – 10 Mayıs

Kar dendiğinde akla ilk gelen şehir olan Erzurum’un kayak merkezi Palandöken Türkiye’de en uzun süre kayak yapılabilen yer olma özelliğiyle biliniyor. 3100 metreye varan rakımıyla bölgede Mayıs ayına kadar kayak yapılabiliyor. Bununla birlikte kış boyu Alplerdeki gibi toz şeklinde yağan karıyla kayak yapmak için en kaliteli kara sahip bölgedir. Palandöken Kayak Tesisleri’nin 3000 metredeki pisti Türkiye’nin en yüksek kayak pistidir. Palandöken’de 3000 metreden 2000 metreye hiç durmadan kayarak inmek mümkündür. Profesyonelce bir kayak macerası yaşamak isterseniz Palandöken doğru seçim. Palandöken’de kayak sezonu 10 Aralık’ta açılıyor.

Palandöken Kayak Pisti Haritası:

 

Kartalkaya Kayak Merkezi (Bolu) 20 Aralık – 20 Mart

Bolu’ya 32, Ankara’ya 225 ve İstanbul’a 270 km mesafede bulunan Kartalkaya Kayak Merkezi Köroğlu Milli Parkı’nın merkezinde yer alıyor. Uludağ’a alternatif, daha makul bir fiyatlı tesisleriyle Ankaralı ve İstanbul’lu gezginlerin kış aylarında en çok tercih ettiği yerlerden biri olan Kartalkaya Uludağ’dan daha sakin bir kayak ortamı sunuyor. 1240 yatak kapasiteli otelleriyle saatte 5000 kişiye hizmet verebiiyor. Kayak pistlerinin en uzunu 4 km. Kartalkaya’da kayak sezonu 20 Aralık’ta açılıyor.

Kartalkaya Kayak Pisti Haritası:

 

Ilgaz Kayak Merkezi (Kastamonu) 15 Aralık – 15 Nisan

Çankırı ile Kastamonu arasında yer alan Ilgaz Kayak tesisleri 2845 metre rakımda, çam ve köknarlarla dolu bir ormanın içerisine bulunuyor. Ilgaz Milli Parkı içinde yer alan tesisteki pistlerin uzunluğu 2 km civarında ve gece de kullanılabiliyor. Fiyatları ülke standartlarının altında. Ilgaz’da kayak sezonu 15 Aralık’ta açılıyor.

Kartepe Kayak Merkezi (Kocaeli) 20 Aralık – 20 Şubat

Burası sucukta yapılan mangalıyla meşhur desek yanlış olmaz. Yanında da semaverde çay… Kartepe’ye çıkarken havanın açık olduğu bir güne denk gelirseniz size inanılmaz manzaralar sunar. Yol boyunca dinlenmek için birçok tesis mevcut. Kayak yapmak isterseniz saatte 4700 kişi kapasiteli ve 12 pistli Kartepe Kayak Tesisleri’nde 1 adet de otel var. Kartepe’de kayak sezonu 20 Aralık’ta açılıyor.

Cıbıltepe Kayak Merkezi (Kars) 20 Aralık – 20 Mart

Kars merkezine 52 km uzaklıkta yer alan kayak merkezi 2750 metre yükseklikte yer alıyor. Havalimanından 40 dakikalık bir uzaklıkta bulunan kayak merkezinin en önemli özelliği Alplere benzeyen kar yapısının olduğu söyleniyor. Toplamı 12.000 metreyi bulan 5 pist yer alıyor. 2750 rakımlı orman tamamen sarıçamlar ile kaplı. Cıbıltepe’de kar sezonu 20 Aralık’ta açılıyor.

Davraz Kayak Merkezi (Isparta) 25 Aralık – 20 Mart

Isparta kent merkezine 25 km uzaklıkta yer alan Davraz Göller Bölgesi sınırlarındadır. Tesis saatte 4000 kişiye hizmet verebiliyor ve 2100 metre yüksekliğe ulaştırabiliyor. Tesisin toplam pist uzunluğu 5 km kadar. Yani bir çok tesise göre daha kısa bir rota. İç Ege’deyseniz burada kayak yapmadan bölgeden ayrılmayın. Davraz’da kayak sezonu 25 Aralık’ta açılıyor.

Davraz Kayak Pisti Haritası:

 

Erciyes Kayak Merkezi (Kayseri) 20 Kasım – 20 Nisan

Erciyes Dağı 3910 metrelik yüksekliğiyle İç Anadolu’nun en yüksek dağıdır. Erciyes Kayak Merkezi Kayseri’den 22 km uzaklıkta ve Erciyes Dağı’nın kuzey eteğinde yer alan Tekir Yaylası’nda bulunuyor. Aslında sönmüş bir volkan olan Erciyes Dağı Mart ayı boyunca kış turizmine hizmet veriyor. Kayseri Havalimanı’ndan kolaylıkla bölgeye gidebilirsiniz ve dilerseniz bölgede birçok otel konaklama hizmeti verir. Gelmişken hemen 60 km mesafedeki Kapadokya’yı da ziyaret etmenizi tavsiye ederiz. Kapadokya bir kayak merkezi olmasa da kışın başka güzeldir. Erciyes’te kar sezonu 20 Kasım’da açılıyor.

Erciyes Kayak Pisti Haritası:

En Ucuz Kayseri Erciyes Otobüs Bileti Al >>

 

Saklıkent Kayak Merkezi (Antalya) 15 Ocak – 10 Mart

Antalya kent merkezinden 48 km uzaklıkta yer alan Saklıkent 2800 metre rakımda bulunuyor. Tesise Antalya Kaleiçi’nden 1 saatlik yolculukla ulaşabiliyorsunuz. Bu kayak merkezi özel yapan şey ise Antalya’da kısa kollu ile dolaşırken 1 saat sonra kayak yapabiliyor olmanız! Eğer burada kayak yapmayı düşünüyorsanız tavsiyemiz Antalya şehir merkezinde kalmanız olacaktır. Yol zaten 1 saat sürüyor ancak yine de Saklıkent’te kalmak istiyorsanız otel aramak için fazla düşünmenize gerek yok zira bölgede sadece 1 tane otel var. Saklıkent’te kayak sezonu 15 Ocak’ta açılıyor.

Zigana Kayak Merkezi (Gümüşhane) 10 Aralık – 10 Nisan

Trabzon’a 55, Gümüşhane’ye ise 45 km mesafede yer alan Zigana Kayak Tesisleri Karadeniz’in tek kayak bölgesidir. Burada diğerlerine nazaran daha küçük sayılabilecek 650 metrelik bir kayak pisti ve 850 kişi kapasiteli bir kayak tesisi bulunuyor. Zigana’da kayak sezonu 10 Aralık’ta açılıyor.

Son Eklenenler

El Hamra Sarayı Hakkında Bilinmesi Gerekenler

İspanya, her köşesi açık hava müzesi özelliğine sahip ülkelerin başında geliyor. Milattan önceye dayanan tarihinin…

2 saat önce

Erzurum’da Ne Yenir? Nerede Yenir? Erzurum’un Yöresel Lezzetleri

Erzurum geziniz esnasında aklınıza gelebilecek ve merak edebileceğiniz şeylerden biri de elbette ki Erzurum’un eşsiz…

1 sene önce

Ermenistan’da Görülmesi Gereken Yerler

Kafkasya’nın en genç sayılabilecek ülkelerinden biri olan Ermenistan’da görülmesi gereken birçok yer vardır. Ermenistan seyahatinizi…

1 sene önce

Rusya’da Ne Yenir? Rusya’nın Meşhur Lezzetleri

Rusya’da denemeniz gereken çok sayıda farklı farklı yemekler yer almaktadır. Çeşitli kültürlerden etkilenilen Rusya’da bu…

1 sene önce

Rize’de Yer Alan Kamp Alanları

Ülkemizin en kuzeyinde yer alan illerinden biri olan Rize, Karadeniz bölgesinin neredeyse en popüler diyebileceğimiz…

1 sene önce

Erzincan’da Ne Yenir? Nerede Yenir? Erzincan’ın Yöresel Lezzetleri

Erzincan seyahatinizde aklınıza gelebilecek ve merak edebileceğiniz şeylerden biri de hiç şüphesiz Erzincan’ın lezzetleridir. “Erzincan’da…

1 sene önce