Kartalkaya Kayak Merkezi

Kartalkaya Kayak Merkezi Hakkında

Kartalkaya Bolu ilinin güneydoğu tarafında yer almaktadır. Özellikle İstanbul halkının ziyaret ettiği Türkiye’nin en nezih kayak merkezleri arasındadır. Büyüleyici yeşil doğası, doğal güzellikleri ve olanakları turistlerin tercih etme sebebidir. Kartalkaya’nın rakımı 2200 metredir. Oldukça heybetli olan dağa kış aylarında yerli yabancı turistler ziyarete gelmektedir. İstanbul’da yaşayanlar hafta sonlarını Kartalkaya kayak tatili yaparak değerlendirebilir. Kartalkaya pistleri sporcuların isteklerini karşılayacak şekildedir. 25 adet pist bulunan dağda bir de snowpark bulunmaktadır.

Kartalkaya Kayak Merkezi Aktiviteleri

Kartalkaya turizm açısından Bolu’da önemli bir konuma sahiptir. Bu yüzden etkinlikler ve eğlenceler Kartalkaya’da özellikle de kış aylarında hız kesmeden devam eder. Kartalkaya denince akla kış sporları gelse de yaz aylarında da yapılacak birçok aktivite vardır. Örnek vermek gerekirse muhteşem doğası ile bütünleşerek yürüyüş yapmak veya yeşillikler arasında piknik yapabilirsiniz.

  • Kayak
  • Snowboard
  • Snowpark
  • Kar Motoru
  • Kızak
  • Kamp
  • Tırmanış
  • ATV

Kartalkaya’ya Ne Zaman Gidilmeli?

Kartalkaya’ya gitmek için en uygun zaman eğer kış sporları için gidecekseniz ocak ayının sonudur. Kar kalınlığı maksimum seviyeye gelir ve oturmuş olur. Neredeyse senenin 4 ayı kış sporları yapılabilmektedir. Tercihiniz kayak yerine dağ yürüyüşü yapmaksa bahar sonu yaz başı gitmenizi tavsiye ederim. Havalar ne soğuk ne de sıcak olduğu aylardan olan haziran ayında yürüyüş için gidilebilir. Aktiviteniz ne olursa olsun Kartalkaya hava durumu kontrol edilmeli gitmeden önce Kartalkaya kayak merkezi hava durumuna bakın.

Kartalkaya Kayak Merkezi’nde Sezon Ne Zaman Açılır?

Kartalkaya kayak sezonu genellikle aralık ayı ile açılmaktadır. Kar durumuna ve hava koşullarına göre değişiklik gösterebilmektedir. Kartalkaya kayak sezonu ne zaman kapanır diye sorarsanız genel olarak nisan ayına kadar devam etmektedir. Kar durumunun en güzel olduğu zaman ise ocak ayının ortasıdır.

Biletall.com’dan Bolu’ya En Ucuz Otobüs Biletini Bul »
 

Kartalkaya Kayak Merkezi Fiyatları

Kartalkaya kayak merkezi fiyatları bakımından diğer dağlara göre biraz fazladır. Gerek konumu gerekse kalitesinden ötürü fiyat konusunda sizleri memnun edebilir. Olanaklarından dolayı tercih edilmekte olan Kartalkaya kayak merkezi skipass çeşiti kısıtlıdır. Kullanılan tesisler özel işletmecilere aittir.

Kartalkaya Skipass fiyatları nedir diye soracak olursanız. 2019-2020 sezonu için fiyatlar şu şekildedir.

Kartal Otel Tesisleri:  Günlük skipass şeklinde satmaktadır. Skipass ücreti ise hafta içi 150 TL, hafta sonu 180 TL’dir.

Dorukkaya Ski & Mountain Resort Tesisleri: Bu tesisleri kullanmak için günlük skipass satın almanız gerekmektedir. Ücreti ise hafta içi 160, hafta sonu 200 TL’dir.

Kartalkaya kayak merkezinde bulunan kayak kiralama dükkanlarından ekipman eksiğinizi belirlenen ücretler karşılığında karşılayabilirsiniz. Kayak kiralama, kıyafet kiralama ve kar gözlüğü kiralama gibi hizmetler verilmektedir. Yanınıza yük yapacak eşyaları almadan Kartalkaya kayak merkezine günübirlik tatil yapabilirsiniz.

Kartalkaya Kayak Merkezi Pistleri Ve Haritası

İki farklı pist grubu bulunmaktadır. Bunlar Dorukkaya pistleri ve Kartal Otel pistleridir. İki pist grubuna çıkan mekanik tesislerin biletlerinin farklı olması biraz üzücüdür. Kayacağınız yeri iyi tercih etmeniz gerekiyor. Eğer iki gün veya daha fazla gidecekseniz iki tarafı da deneyimleyebilirsiniz. İki grupta da isteklerinizi karşılayacak pistler mümkün. Kartalkaya pistleri her tür sporcuya hitap etmektedir. 25 adet pistin toplam uzunluğu yaklaşık 40 kilometredir.

Kartalkaya Kayak Merkezi Nerede Ve Nasıl Gidilir?

Kartalkaya Bolu il sınırları içerisinde yer almaktadır. Kartalkaya ile şehir merkezi arasında 35 kilometrelik bir mesafe vardır. İstanbul ve Ankara’da yaşayanların kışın sık sık ziyaret ettiği kayak merkezlerindendir. Ankara Kartalkaya arası 190, İstanbul Kartalkaya arası ise 295 kilometredir.  Bolu merkezden Kartalkaya kayak merkezine belediye otobüsleri veya dolmuşlar kullanılarak gidilebildiği gibi taksiler yardımı ile de ulaşım sağlayabilirsiniz.

Biletall.com’dan Bolu’ya En Ucuz Otobüs Biletini Bul »

Terminalden Kartalkaya Kayak Merkezine Nasıl Gidilir?

Başka şehirden gelen ziyaretçilerin Bolu’ya ulaşabileceği yer terminallerdir. Bolu’da havalimanı bulunmadığı için şehir dışından gelen ziyaretçiler otobüsleri tercih etmektedir. Bolu terminalinden Kartalkaya kayak merkezine ulaşmak isteyenler taksileri veya Kartalkaya’ya giden belediye otobüslerini tercih edebilir. Terminal ile Kartalkaya arası yaklaşık 28 kilometredir.

Kartalkaya Kayak Merkezi Popüler Oteller

Kartalkaya otelleri ihtiyaçlarınızı karşılayacak seviyededir. Pistlerin başlarında ve farklı konumlardan otel seçenekleri bulunmaktadır. Hizmet ve kalite olarak turistleri memnun edebilen oteller mevcuttur. Kartalkaya kayak merkezi otel fiyatları kalitelerine ve hizmetlerine göre değişmektedir.

Dorukkaya Ski Mountain Resort Kartalkaya

Dorukkaya oteli misafirlerine oldukça fazla imkan sunmaktadır. Bunlar; 7 adet tesis 1 adet kayak okulu, kayak kiralama alanı ve 11 adet pisttir. Otel konum olarak pistin ve tesisin yanı başında olduğu için otelden zirveye çıkmak yaklaşık 5 dakika sürmektedir.

Adres:  14750 Tazılar/Bolu Merkez/Bolu

Telefon: 0 (374) 234 50 26

Grand Kartal Otel Kartalkaya

Tesis işletmecilerinden bir diğeri olan Grand Kartal Otel, Kartalkaya’da yıllardır hizmet vermektedir. Müşteri memnuniyetine önem veren otelin olanakları oldukça iyidir. Lüks odalara ve ücretsiz Wi-Fi sahiptir. Otel konum olarak pist kenarındadır ve kendisine ait tesis ve pistleri bulunmaktadır.

Adres: Kartalkaya Mevkii P.k.50 Bolu 14200,, 14200 Kıbrıscık/Bolu

Telefon: 0 (374) 234 50 50

Golden Key Kartalkaya

Kartalkaya’da benzersiz bir mimariye sahip olan otel, havuz ve spa merkezine sahiptir. Yorucu kayağın ardından güzel bir masaj yaptırarak günün yorgunluğunu atabilirsiniz. Otel bünyesinde ekipman ve kayak kiralayabileceğiniz alanda mümkündür.

Adres: Oteller Mevkii Köroğlu Dağları, 14750 Kartalkaya/Bolu

Telefon: 0 (374) 234 50 59

Kartalkaya Kayak Merkezi Fotoğrafları

Kartalkaya Kayak Merkezi hangi ilimizdedir?

Kartalkaya  Kayak merkezi, Karadeniz bölgesinde yer alan Bolu il sınırları içerisinde bulunmaktadır.

Kartalkaya Kayak Merkezi – Bolu merkez arası kaç kilometre? 

Kartalkaya kayak merkezi, Bolu merkezden yaklaşık olarak 25 kilometredir. Araç ile ulaşım sağlamak isteyenler ortalama 40 dakikalık yolculuk yapacaktır.

Kartalkaya Dağı rakımı kaçtır?

Kartalkaya Dağı’nın rakımı 2225 metredir.

İstanbul – Kartalkaya Kayak Merkezi arası kaç kilometre?

İstanbul’dan sık sık ziyaretçi alan Kartalkaya kayak merkezi ile İstanbul arası yaklaşık 280 kilometredir.

Bolu Otogarı – Kartalkaya Kayak Merkezi arası kaç kilometre?

Bolu  Şehir Terminali ile Kartalkaya kayak merkezi arası yaklaşık 25 kilometredir. Araç ile ortlama 35 dakika sürmektedir.

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.