Saklıkent Kayak Merkezi

Saklıkent Kayak Merkezi Hakkında

Saklıkent kayak Merkezi, Akdeniz Bölgesi’nde Antalya’nın batısına doğru olan Beydağları üzerinde yer almaktadır. Antalya ilinin merkezine 35 km, Antalya Havaalanına 50 km uzaklıkta bulunmakla birlikte aynı gün içerisinde iki mevsim yaşanan nadir yerlerdendir. Saklıkent’in rakımı 2550 metredir. Saklıkent Kayak Merkezi Türkiye’nin en genç ve en küçük kış spor merkezlerinden birisidir. Saklıkent kış tatili yapmak için dağa gelenler konaklama konusunda hem dağda bulunan otelleri hem de ulaşımın oldukça kolay olduğu Antalya’da bulunan otelleri kullanılabilmektedir.

Saklıkent Kayak Merkezi Aktiviteleri

Saklıkent doğasıyla yaz aylarında kampçıların uğrak mekânı olmaktadır. Beydağları üzerinde bulunan Saklıkent Antalya’da kış tatili yapmak isteyenlerin ilk tercihleri arasındadır. Bir gün içinde iki mevsimi sizlere yaşatabilecek nadir yerlerden olan Saklıkent Kayak Merkezi bünyesinde yapabileceğiniz birçok etkinlik bulunmaktadır. Saklıkent Kayak merkezi fazla büyük olmayan yapısıyla çocukların, gençlerin ve yetişkinlerin güzel vakit geçirmesini sağlamaktadır.

  • Kayak
  • Snowboard
  • Kar Motoru
  • Kızak
  • Kamp
  • Tırmanış
  • ATV

Saklıkent’e Ne Zaman Gidilmeli?

Saklıkent’e gitmek için en uygun zaman Aralık ile Mart arasında olacaktır. Bu aylarda kar kalınlığı en üst seviyede ve oturmuş olacaktır. Bulunduğu bölgenin ikliminden dolayı kayak mevsiminin oldukça kısa olduğu Saklıkent’te sadece kış tatili yapılmamaktadır. Kış aylarında Saklıkent’te kayak yapabileceğiniz gibi yaz ve bahar aylarında da kamp ve piknik için Saklıkent’e gidebilirsiniz. Sizlerde Saklıkent’e gitmeden önce kesinlikle Saklıkent hava durumuna bakarak gitmenizi tavsiye ederiz.

Biletall.com’dan Antalya’ya En Ucuz Uçak Biletini Bul »
 

Saklıkent Kayak Merkezi’nde Sezon Ne Zaman Açılır?

Saklıkent kayak sezonu aralık ayı ile beraber açılmakta fakat ocak ayının ortalarına doğru tam anlamıyla kış sporlarına uygun hale gelmektedir. Saklıkent kayak sezonu ne zaman kapanır derseniz Akdeniz Bölgesi’nde bulunmasından dolayı genellikle sezon çok uzun sürmemektedir. Mart ayının içerisinde sezon kapanmaktadır.

Saklıkent Kayak Merkezi Fiyatları

Saklıkent kayak merkezi fiyatları diğer kış sporu merkezlerine bakıldığında biraz daha uygundur. Akdeniz Bölgesi’nde kış sporu yapabilme imkânı sunan Saklıkent fiyatları açısından sizleri memnun edecektir. Saklıkent tesislerinde bulunan kayak odalarında her türlü ekipmanı uygun fiyatlara kiralayabilirsiniz veya satın alabilirsiniz.

  • Snowboard kayak takımı (günlük kiralama) = 75 TL
  • Kayak takımı (günlük kiralama) 75 TL
  • Kayak/ Snowboard (günlük kiralama) 45 TL
  • Ayakkabı (günlük kiralama) 40 TL
  • Elbise (Takım) günlük kiralama 30 TL
  • Kızak (Saatlik kiralama ) 15 TL

Saklıkent Skipass fiyatlarını soracak olursanız. Geçen sezon için fiyatları şu şekildedir.

Kayakçı Fiyatları

  • Tek Çıkış: 10 TL
  • Beş Çıkış: Hafta Sonu: 40 TL Hafta İçi: 30 TL
  • On Çıkış: Hafta Sonu: 50 TL Hafta İçi: 40 TL
  • GÜNLÜK PASS: HAFTA SONU: 60 TL Hafta İçi: 50 TL
  • Aylık Pass: 250 TL ( KİŞİYE ÖZEL )
  • Yıllık Pass: 400 TL (KİŞİYE ÖZEL )

Yaya Fiyatları

  • Yetişkin: 15 TL
  • Öğrenci: 10 TL
  • 7-12 Yaş: 5 TL

Saklıkent kayak merkezinde 0-6 yaş arası çocukların telesej kullanmaları aileleri yanında olsa dahi yasaktır.

Saklıkent Kayak Merkezi Pistleri Ve Haritası

Saklıkent Kayak Merkezi fazla engebeli olmamasından dolayı kayağa ve snowboarda oldukça uygun pistlere sahiptir. Yeni başlayanlar ve daha profesyonel olanlar bile Saklıkent kayak merkezinin pistlerinde güzel vakit geçirebilmektedir. Saklıkent pistleri profesyonel, orta derece ve amatör kayakçı pisti olarak 3’e ayrılmıştır ayrıca birde kızak kaymak isteyenler için pist bulunmaktadır.

Saklıkent Kayak Merkezi Liftleri

  • Karakaya Chairlift 1900-2400m 1400m 800p/h

Saklıkent’te bulunan en büyük lifttir. 1 saatte toplam 800 kayak severi dağın zirvesine bu lift sayesinde ulaştırılmaktadır.  Bu lift Saklıkent’te bulunan Profosyonel kayakçıları pistin başlangıç noktasına çıkartmakla beraber zirvedeki kafede muhteşem manzarayı izlemek isteyenlerde bu lifti kullanabilirler.

  • Saklıbel Teleski (T/ Bar )1850-2000m 645m 200p/h

Teleski bir diğer adıyla T Bar, Kayak ve Snowboard yapmak isteyen orta derece kayakçıları pistin başlangıcına çıkarmak için kurulmuştur. Saatte ortalama 200 kayakçıyı taşıyabilmektedir.

  • Babylift 1850-m -1900m 100p/h

2015 aralık ayında inşa edilen bu teleski ise saatte 100 kayakçı taşıma kapasitesine sahiptir. Bu teleskiyi çoğunlukla kayak sporunu yeni öğrenen kayakçılar kullanmaktadır.

Saklıkent Kayak Merkezi Pistleri

Saklıkent kayak merkezinin toplam dört adet pisti bulunmaktadır. Bu pislerde kayak severlere en iyi hizmet verilmeye çalışılmaktadır.

  • Kırmızı Pist

Profesyonel kayakçıların kullanması için olan bu piste ulaşım Karakaya lifti ile yapılmaktadır. Pist uzunluğu yaklaşık 4 bin metreden oluşmaktadır. Pistin özelliği dağın zirvesinden başlayarak sert virajlar ve dik yokuşlar bulunmasıdır bu yüzden sadece profesyonel kayakçılar için uygundur.

  • Siyah Pist

Saklıkent’te bulunan bu piste ulaşım Karakaya telesej ile sağlanmaktadır. Pist yaklaşık olarak zirvenin yarısından başlar. Siyah pistin toplam uzunluğu 1500 metre olup başlangıcı kırmızı pist ile bağlantılıdır. Bu pist virajsiz fakat dik bir yamaç üzerine kurulmuştur.

  • Mavi Pist

Orta derece kayakçıların kullandığı mavi pist 1500 metre uzunluğundadır. Bu pistte kayak ve snowbordcular ayakta lift desteği alarak pist başlangıç noktasına ulaşmaktadırlar. Yumuşak bir eğime sahip olan mavi pist genellikle profesyonel piste geçmeden eğitim için kullanılmaktadır.

  • Sarı Pist

Babylift ile zirvesine ulaşılan bu sarı pist Kayak ve Snowbord hocaları eşliğinde eğitim verilmesi amaçlı olup yaklaşık olarak 300 metre uzunluğundadır.

  • Kızak Pistleri

Kızak ile kaymak isteyenler için tasarlanmış olan bu pistte sadece Saklıkent tesislerinden kiralanan kızaklar ile giriş yapılabilmektedir. Bu pistte çocuklarınızla eğlenceli vakitler geçirebilirsiniz

Saklıkent Kayak Merkezi Nerede Ve Nasıl Gidilir?

Antalya Şehir merkezinden 35 km, Antalya havalimanından 50 km uzaklıkta olan Saklıkent Kayak merkezi, ulaşım konusunda birçok alternatif sunmaktadır. Özel aracınız ile gitmek isterseniz Uncalı istikametinden Çakırlar / Doyran istikametine doğru giderek yolda bulunan Saklıkent ve Tübitak gözlem merkezi tabelalarını takip ederek ulaşabilirsiniz Özellikle hafta sonlar Antalya’dan kar görmek için gelenlerle ziyaretçisi çoğalan Saklıkent’e kayakçılarda yoğun ilgi göstermektedir.

Saklıkent Kayak Merkezi’ne hafta sonları Migros 5M önünden sabah 08:00’de kalkan servis akşam 16:00 da tekrar Migros 5M’e kayak severleri bırakmaktadır. Servis ücretlidir.

Biletall.com’dan Antalya’ya En Ucuz Otobüs Biletini Bul »

Terminalden Saklıkent Kayak Merkezine Nasıl Gidilir?

Antalya’ya Saklıkent Kayak Merkezine gelenler genellikle otobüs terminalini veya havalimanını kullanmaktadır. Saklıkent kayak merkezine ulaşmak isteyen kayak severler taksileri veya Saklıkent’e giden belediye otobüslerini tercih edebilirler. Antalya otogarından Saklıkent Kayak Merkezine ulaşmak için taksileri veya belediye otobüslerini kullanabilirsiniz.

Saklıkent Kayak Merkezi Popüler Oteller

Saklıkent otelleri tüm ihtiyaçlarınıza karşılık verebilecek seviyededir. Saklıkent’te farklı otel seçenekleri bulunmaktadır. Saklıkent kayak merkezi otel fiyatları gösterdikleri hizmetlere oldukça uygundur.

Saklıkent

Saklıkent konaklama için 477 müstakil ev, 1 hotel ve 1 pansiyon sunmaktadır. Tam bir spor kompleksi olan Saklıkent Kayak merkezinde, hotel inşa edilmeye devam ettiği  için bu süre zarfında pansiyon ile hizmet verilmektedir. Pansiyonda 1 adet iki kişilik, 1 adet beş kişilik ve 8 adet dörder kişilik olmak üzere toplam 10 oda bulunmaktadır.

Telefon: 0 (552) 786 14 11

Adres: Saklikent Kayak Merkezi Doyran Köyü Konyaaltı, Antalya

Flying Goat Camp & Hostel

Saklıkent’e 1 saatlik mesafede bulunan Flying Goat Camp & Hostel doğayla iç içe kamp yapmak isteyenlerin hayran kalacağı bir yerdir. Sizlerde ağaç evlerde kamp yapmayı aynı zamanda da kayak yapmayı isterseniz Saklıkent otellerini incelerken mutlaka Flying Goat Camp & Hostel’e de bakmalısınız.

Telefon: 0 (549) 636 69 61

Adres: Geyikbayırı, Geyikbayırı Mahallesi 3600 No. 33A, 07070 Konyaaltı/Antalya

Saklıkent Kayak Merkezi Canlı İzle

Saklıkent kayak merkezini canlı olarak izlemek mümkündür. Aralıksız 7/24 canlı yayın yapan kameralar bulunmaktadır. Bu sayede plan yaparken pist durumunu, hava durumunu ve tesis durumunu kontrol edebilirsiniz. Saklıkent’i canlı olarak izlemek için tıklayın.

Saklıkent Kayak Merkezi Fotoğrafları

Saklıkent Kayak Merkezi hangi ilimizdedir?

Saklıkent Kayak merkezi, Akdeniz bölgesinin güzide şehirlerinden olan Antalya il sınırlarında yer almaktadır.

Saklıkent Kayak Merkezi – Antalya merkez arası kaç kilometre? 

Saklıkent kayak merkezi, Antalya şehir merkezine ortalama 35 kilometre uzaklıktadır.

Saklıkent Dağı rakımı kaçtır?

Saklıkent Dağı’nın rakımı 2550 metredir. Fakat Saklıkent kayak merkezi rakımı 2000-2400 metre arasında konumlanmaktadır.

Antalya Havalimanı – Saklıkent Kayak Merkezi arası kaç kilometre?

Antalya Havalimanı ile Saklıkent kayak merkezi arasında 50 kilometre mesafe bulunmaktadır.

Antalya Otogarı – Saklıkent Kayak Merkezi arası kaç kilometre?

Antalya Şehir Terminali ile Saklıkent kayak merkezi arası yaklaşık 75 kilometredir.

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.