Ilgaz Kayak Merkezi

Ilgaz Kayak Merkezi Hakkında

Kastamonu il sınırları içerisinde yer alan Ilgaz sıradağlarında konumlanan Ilgaz Kayak Merkezi, muhteşem doğası ile 2850 metre rakıma sahiptir. Gerek sempatikliği gerekse göknar ağaçları ile büyüleyici etkiye sahiptir. Ağaçlar arasında kayak yapmak inanılmaz bir his vermektedir. Kış sporlarına yeni başlayan ve geliştirmekte olanlar için biçilmiş kaftandır. Zorluk derecesi az olan pistlerde kendinizi geliştirebilirsiniz. Ilgaz –Ankara arası yaklaşık 200 kilometre olduğu için günübirlik seferler düzenlemeye uygun kayak merkezidir.

Ilgaz Kayak Merkezi Aktiviteleri

Ilgaz Dağı sempatik ve küçük olmasına rağmen birçok aktivite yapmaya elverişlidir. Kış sporlarının birçoğunu yapmaya müsait olan dağda, doğa yürüyüşleri ve tırmanış yapmakta mümkündür. Ağaçların arasında mükemmel yürüyüşler yapabilirsiniz.

  • Kayak
  • Snowboard
  • Kızak
  • Tırmanış
  • Yürüyüş

Ilgaz’a Ne Zaman Gidilmeli?

Ilgaz’a gelme amacınıza bağlı olarak bu tarih değişmektedir. Kış sporu yapmak için gelecekseniz aralık ayından sonra nisan ayından önce gelmelisiniz. Dağın en yoğun olduğu ay ise ocak ayının ortalarıdır. Eğer dağa yaz aktiviteleri yapmak için gelecekseniz; örneğin kamp, tırmanış ve doğa yürüyüşü gibi aktiviteler için gelecekseniz temmuz ve ağustos ayını tercih etmelisiniz.

Biletall.com’dan Kastamonu’ya En Ucuz Uçak Biletini Bul »
 

Ilgaz Kayak Merkezi’nde Sezon Ne Zaman Açılır?

 Ilgaz Kayak Merkezi kayak sezonu çoğu dağda olduğu gibi aralık ayında açılmaktadır. Tabi ki bu tarih kar durumuna göre değişiklik göstermektedir. Sezon kapanışı da yine kar durumuna göre nisan ayının sonuna kadar devam etmektedir.

Ilgaz Kayak Merkezi Fiyatları

Özellikle Ankara’ya yakın olması ile oldukça turist misafir eden kayak merkezi manzaraları ile kendisine hayran bırakmaktadır. Ilgaz Kayak Merkezi fiyatları oldukça makuldür. Birçok kayak merkezine göre daha ucuza kayak tatili yapabilirsiniz. Ekipman ve pist fiyatları oldukça ekonomiktir.

Ilgaz Skipass fiyatları nedir diyecek olursanız. 2019-2020 sezonu için fiyatlar şu şekildedir:

  • Tek Çıkış: 10 TL
  • 1 Günlük Çıkış: 60 TL

Ilgaz Kayak Merkezi Pistleri Ve Haritası

Ilgaz Kayak pisti olarak çoğu kayak merkezine göre yetersiz kalmaktadır. 5 adet pisti merkezinde barındırmaktadır. Kolay, orta ve zor olmak üzere 3 şekilde pist bulunmaktadır. Her kesime hitap eden pistlerin olması insanların zevkle kaymasına vesile olmaktadır.

Ilgaz Kayak Merkezi Nerede Ve Nasıl Gidilir?

Ilgaz Kayak Merkezinin bulunduğu il Kastamonu’dur. Karadeniz bölgesinde bulunan nadir kayak merkezlerinden birisidir. Kastamonu şehir merkezine yaklaşık 10 kilometre uzaklıkta yer almaktadır. Merkez içerinde oteller, kafeler ve kayak kiralama alanları yer almaktadır. Ankara’ya 200 kilometre uzaklıkta olmasından dolayı birçok Ankaralı görmek mümkündür. En ucuz Kastamonu otobüs bileti için Biletall.com’u ziyaret etmeyi unutmayın. Erken tarihten Kastamonu biletinizi alarak planlamalarınız yapmaya başlayabilirsiniz. Ilgaz otelleri mimari olarak butik otelleri andırmaktadır. Oldukça sempatik oteller beyaz ve yeşil arasında kaybolmaktadır.

Biletall.com’dan Kastamonu’ya En Ucuz Otobüs Biletini Bul »

Şehir Merkezinden Ilgaz Kayak Merkezine Nasıl Gidilir?

Kastamonu şehir merkezinden Ilgaz Dağı’na nasıl gidilir diyecek olursanız, çeşitli ulaşım araçları ile kayak merkezine ulaşım sağlayabilirsiniz. Bunlar; otel servisi, taksi ve dolmuşlardır. Şehrin her noktasından kayak merkezine taksiler ile ulaşım sağlayabilirsiniz. Daha ekonomik olsun derseniz en iyi ulaşım aracı dolmuşlardır. Ilgaz Bakımevi önünden dolmuş veya otobüslere binerek ulaşım sağlayabilirsiniz.

Ilgaz Kayak Merkezi Popüler Oteller

Ilgaz kayak merkezi otel olarak çeşitlilik sunmasa da oldukça yeterli otellere sahiptir. Ilgaz kayak otelleri arasında en popüler 3 tanesini sizler için derledik. Ilgaz Kayak merkezi otel fiyatları sezon içerisinde diğer ayalara göre artış göstermektedir. Daha ekonomik olması açısından rezervasyon işlemlerinizi erken tarihlerden yapmalısınız.

Doruk Otel Ilgaz

Piste oldukça yakın konumlanan otel doğa ile iç içedir. 52 Adet oda ve 150 yatak ile misafirlerini her sezon güler yüzlü ve kaliteli çalışanları ile ağırlamaktadır.

Adres: Ilgaz Doruk Mevki, Ilgaz Merkez, Ilgaz,

Telefon: 0 (374) 473 71 97

Derbent Otel

Ilgaz Dağı otelleri arasında en sempatik otellerdendir Toplamda 45 yatak bulunan ve oda çeşitliliği misafirlerin istekleri doğrultusunda değişiklik gösteren otel diğer otellere göre oldukça ekonomiktir.

Adres: Şehitlik Mevki Ilgaz, 18400 Ilgaz/Çankırı

Telefon: 0 (376) 417 20 20

Yıldıztepe Aramar Hotel

Dış mimarisi olarak tam dağ otellerini andıran otelde toplam 24 oda ve 80 yatak bulunmaktadır. 3 yıldıza sahip otel yılların tecrübesi ve kaliteli çalışan kadrosu ile yaz kış hizmet vermektedir.

Adres: Kadincayi Mevkii Yildiztepe Kayak Merkezi, 18400 Ilgaz

Telefon: 0 (376) 417 10 10

Ilgaz Kayak Merkezi Fotoğrafları

Ilgaz Kayak Merkezi hangi ilimizdedir?

Ilgaz Kayak merkezi, Çankırı ve Kastamonu illeri sınırlarında yer almaktadır.

Ilgaz Dağı rakımı kaçtır?

Ilgaz Kayak merkezinin rakımı 2580 metredir.

Kastamonu merkez – Ilgaz Kayak Merkezi arası kaç kilometre?

Yıldıztepe Kayak merkezi olarak da bilinen Ilgaz kayak merkezi ile Kastamonu şehir merkezi arasındaki mesafe 45 kilometredir.

Çankırı merkez – Ilgaz Kayak Merkezi arası kaç kilometre?

Çankırı ile arasında 70 kilometre bulunan Ilgaz kayak merkezi’ne araç ile ulaşım yaklaşık 1 saat sürmektedir.

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.