Erciyes Kayak Merkezi

Erciyes Kayak Merkezi Hakkında

Erciyes Kayak Merkezi İç Anadolu Bölgesinin en büyük kayak alanlarından birisidir. Erciyes’in Kayseri merkezine olan uzaklığı yaklaşık 25 kilometredir. Erciyes’in rakımı 3917 metredir. 4 bölgeden oluşan Erciyes’te 300 metreden 2575 metre uzunluğa kadar pistler bulunmaktadır. 19 adet mekanik tesise sahip olan Erciyes’te toplamda 34 adet pist bulunmaktadır. Bu pistleri renklendirerek zorluk derecelerini belirlemişlerdir. Kolay(mavi), kırmızı(orta) ve siyah(zor) şeklinde pisler 3 şekilde ayrılmıştır.

Erciyes Kayak Merkezi Aktiviteleri

Uludağ Kayak Merkezi denince akla kayak yapmak gelse de yapacak birçok aktivite vardır. Türkiye’nin en kapsamlı kayak merkezileri arasında yer almasının nedenlerinden birisi birçok alternatifi sporseverlere sunmasıdır.

Erciyes Kayak Merkezi turistlerin ilgi odağı olmasının sebeplerinden birisi birçok aktiviteye elverişli olmasıdır. Erciyes’e gelen misafirler yalnızca kayak yapmıyorlar. Erciyes’e gelen turistler farklı amaçlar içinde gelebiliyor. Bazı turistler ise Erciyes’i sucuk ekmek yemek için ziyaret ediyor. Erciyes’in misafirlerine sunduğu aktiviteler şu şekildedir.

  • Kayak
  • Snowboard
  • Zirve Tırmanışı
  • Kar Motoru
  • Kızak
  • Kamp
  • Tırmanış
  • ATV Safari
  • Dağ Bisikleti
  • Downhill

Erciyes’e Ne Zaman Gidilmeli?

Erciyes Kayak Merkezine gitmek için en uygun zaman kış aylarının ortasıdır. Kar yoğunluğunun fazla olduğu aylarda mümkünse hafta içi gitmekte fayda vardır. Ocak ayının sonu tatilin kalabalığından sıyrılan Erciyes Dağı’na gitmek için en iyi zamandır. Hafta sonları oldukça kalabalık olan Erciyes’e mümkünse hafta ortasında gidilmelidir. Gitmeden önce Erciyes Kayak Merkezi pist durumu kontrol edilmelidir.

Biletall.com’dan Kayseri’ye En Ucuz Uçak Biletini Bul »
 

Erciyes Kayak Merkezi’nde Sezon Ne Zaman Açılır?

Erciyes kayak sezonu genel olarak aralık ayının ortasında açılmaktadır. Sezon açılışı kar yağışı durumu ve hava durumuna göre değişiklik göstermektedir. Aralık ayının ortasında başlayan sezon duruma göre nisan ayının başına kadar devam etmektedir.

Erciyes Kayak Merkezi Fiyatları

Erciyes, bölgenin hatta Türkiye’de gidilebilecek hem kaliteli hem ekonomik kayak merkezlerinden biridir. Ucuz kayak tatili yapabileceğiniz Erciyes, turistlere birçok alternatifi bir arada sunmaktadır.  Türkiye kayak merkezlerine göre fiyatlar ortalama seviyelerdedir.

Erciyes Skipass fiyatları nedir dediğinizi duyar gibiyiz. 2019-2020 sezonu için fiyatlar şu şekildedir:

Erciyes Kayak eğitimi fiyatları, almak istediğiniz eğitimin durumuna göre değişiklik göstermektedir. Dilerseniz grup eşliğinde öğrenebilir dilerseniz özel hoca eşliğinde kayak öğrenebilirsiniz.

İlk defa kayak yapacağım diyorsanız, ekipmanım yok diyorsanız. İşte Erciyes Kayak/Snowboard kiralama ücretleri süresine göre değişmektedir. Saatlik, Günlük ve haftalık olarak kiralamalar yapabilmektesiniz. Bir gün için ortalama kiralama ücreti için 100 TL ödeyeceksinizdir. Bu fiyata kayak ve kıyafet içindir.

Eğer ilk defa Erciyes Kayak Merkezi’ne gelecekseniz ve ilk defa kayak yapacaksınız, ekipmanınız  da yoksa keyifli bir kayak deneyimi ve 1 günlük Erciyes kayak turu size ortalama 300 TL’ye denk gelecektir.

Erciyes Kayak Merkezi Pistleri Ve Haritası

4 Farklı bölgede hizmet veren Erciyes Dağı, turistlerin ihtiyacını karşılayacak her çeşit piste sahiptir. Pistlerin eğimi %10 – %50 arasında değişiklik gösterirken uluslararası şartlara uygun yarış pistleri de mevcuttur.

Erciyes’te Bulunan Mekanik Tesisler

  • Lifos Gondol
  • Karakulak
  • Sırt
  • Yalçın
  • Keven
  • Hitit
  • Kültepe
  • Kaniş
  • Divan
  • Ottoman
  • T-Bar Hisarcık
  • Zümrüt
  • Kartın
  • Tekir Gondol

Erciyes Kayak Merkezi Nerede Ve Nasıl Gidilir?

Erciyes’in şehir merkezine uzaklığı yaklaşık 25 kilometredir. Şehir merkezine oldukça yakın olan Erciyes Kayak Merkezine ulaşım olarak oldukça kolaydır ve birçok ulaşım aracı alternatifine sahiptir. Kayseri şehir merkezinden Erciyes’e ulaşım otobüs, dolmuş ve taksiler ile mümkündür. Özellikle kış aylarında ve sömestri tatili ile Erciyes’te sezonun yoğunlaşması ile belediye otobüs seferleri artmaktadır. Erciyes kayak turu yapmak için şehre gelecek kişilerin göz önünde bulundurması gerekmektedir.

Biletall.com’dan Kayseri’ye En Ucuz Otobüs Biletini Bul »

Kayseri Terminalinden Erciyes Kayak Merkezine Nasıl Gidilir?

Biletall.com’dan otobüs bileti alarak Kayseri Otogara geldiyseniz izlemeniz gereken adımlar oldukça basittir. Terminal çıkışında bulunan otobüsler ile Seyyid Burhaneddin Türbesi’ne giderek türbenin hemen yanında bulunan Develi servisleri ile Erciyes Kayak Merkezine ulaşmaktır. Dolmuşların belirli bir saati bulunmamaktadır dolduğu zaman hareket etmektedir. Kalabalıksanız ve konforlu bir ulaşım aracı ile gitmek istiyorsanız Erciyes’e taksi ile gidebilirsiniz.

Kayseri Havalimanından Erciyes Kayak Merkezine Nasıl Gidilir?

Kayseri Havalimanı’na indikten sonra direk Erciyes Kayak Merkezine ulaşmak istiyorsanız, Kayseri havalimanından belediye otobüsüne veya taksiye binerek merkezde bulunan Seyyid Burhaneddin Türbesi’ne ulaşım sağladıktan sonra Türbenin yanından kalkan Develi dolmuşlarına binerek Erciyes Kayak Merkezi’ne ulaşım sağlayabilirsiniz.

Erciyes Kayak Merkezi Popüler Oteller

Erciyes Ramada Otel

Yeni açılan Ramada Otel Erciyes, turistlerin ilgi odağı olan otel gerek ismi ile gerek kaliteli hizmeti ile müşterilerini memnun etmektedir. Piste oldukça yakın olması turistlerin en çok tercih etme sebebidir.

Adres: Erciyes Dağı Oteller Bölgesi Hisarcık Erciyes Mah Tekir Yaylası, İstasyon Küme Evleri No:126 38155, 38155 Melikgazi/Kayseri

Telefon: 0 (352) 211 10 15

Mirada Del Lago

Erciyes Kayak Merkezi otelleri arasında oldukça lüks ve tasarım olarak güzel olan otel Erciyes Gölü manzarasına sahip odalar mevcuttur. Otel içerisinde hamam, spa ve havuz bulunmaktadır. Kayak yorgunluğunuzu hamamda veya spa da atabilirsiniz.

Adres: Hisarcık Erciyes Tekir Yaylası, İstasyon Küme Evleri No:20-24, 38400 Melikgazi/Kayseri

Telefon: 0 (352) 740 01 10

Magna Hotel

Son zamanlarda oldukça popüler olan Magna Hotel, gerek konsepti ile gerek piste en yakın otel olması ile turistlerin ilgi odağıdır. Özellikle hafta sonu kayak keyfi yapacaklar için Magna Hotelde düzenlenen ‘After Ski Party’ etkinliklerine katılmalarını tavsiye ediyoruz.

Adres: Hisarcık Erciyes, Tekir Yaylası, Küme Evleri, 38220 Melikgazi/Kayseri

Telefon: 0 (352) 333 30 14

Erciyes Kayak Merkezi Canlı İzle

Yaz kış demeden 7/24 Erciyes kayak merkezini canlı olarak izlemek mümkündür. Canlı yayınlardan pistlerin durumu, tesis durumu ve hava durumunu kontrol edebilirsiniz. Erciyes dağının tüm bölgelerinde canlı yayın yapan kameralar bulunmaktadır. Erciyes Kayak Merkezini canlı izlemek için tıklayın.

Erciyes Kayak Merkezi Fotoğrafları

Erciyes Kayak Merkezi hangi ilimizdedir?

Erciyes Dağı, İç Anadolu bölgesinde yer alan Kayseri il sınırlarında yer almaktadır.

Erciyes Kayak Merkezi – Kayseri merkez arası kaç kilometre? 

Erciyes kayak merkezi, Kayseri Meydanı’ndan yaklaşık olarak 28 kilometredir. Araç ile ulaşım sağlamak isteyenleri ortalama 30 dakikalık yolculuk beklemektedir.

Erciyes Dağı rakımı kaçtır?

Erciyes Dağı’nın rakımı 3917 metredir.

Kayseri Havalimanı – Erciyes Kayak Merkezi arası kaç kilometre?

Kayseri Erkilet Havalimanı’ndan Erciyes kayak merkezi araç ile yaklaşık 35 dakika sürmektedir. İki nokta arasındaki mesafe ise 30 kilometredir.

Kayseri Otogarı – Erciyes Kayak Merkezi arası kaç kilometre?

Kayseri Şehir Terminali ile Erciyes kayak merkezi arası yaklaşık 35 kilometredir. Araç ile ortalama 40 dakika sürmektedir.

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.