Adana Gezilecek Yerler

Adana Gezilecek Yerler, Adana da Nereye Gidilir?

Birçoğumuzun kebabın memleketi olarak bildiği Adana bundan çok daha fazlası aslında. Ülkemizin Güney kesiminde yer alan Adana’ya gitmeden önce, “Adana gezilecek yerler” diye bir araştırmakta fayda var. Türkiye’nin en fazla nüfusa sahip altıncı şehri olan Adana, 15 ilçeye sahip bir büyükşehirdir. Genel olarak ılıman bir iklime sahip olan bu Akdeniz şehrinin kuzeyinde kış aylarında kartopu savaşı yapma imkanınız, güneyinde de baharda ve yaz aylarında denize girme imkanına sahipsiniz.

Adana’da gezilmesi gereken yerlere bir göz atmadan önce, Adana’nın haritadaki konumunu görelim.

Adana Haritası
Adana Haritası

Türkiye’nin lezzet durakları arasında sayılan Adana, gezilecek birbirinden güzel yerlere sahip. Nehir kenarı ve Toros Dağı yamaçlarındaki doğal güzelliklerle doğa severlere, medeniyetlere ev sahipliği yaptığı yıllardan kalan tarihi yapılarla da kültür severlere hitap ediyor. Gelin, Adana gezilecek yerleri birlikte inceleyelim.

Büyük Saat Kulesi

previous arrow
next arrow
Slider

Seyhan ilçesinde, Ali Münif Caddesi üzerinde bulunan Büyük Saat Kulesi Adana’da görülecek yerler arasındadır. Büyük Saat Kulesi’nin inşaatı 1882 yılında tamamlanmıştır. 32 metre uzunluğu ile inşası sırasında bu unvana sahip olmasa da, günümüze kalan saat kuleleri arasında en büyük olandır. Akşam ışıklandırdığında görkemli bir görünüme sahip olan bu kule, bir Adana gecesini bitirmek için çok iyi bir durak.

Adres: Ulucami Mahallesi, 25005. Sk. No:3, 01010 Seyhan/Adana

Ayas Antik Kenti

previous arrow
next arrow
Slider

Adana antik mimari noktasında da ziyaret edilecek yerlere sahiptir. Antik Kilikya bölgesinin en önemli liman kentlerinden olan bu bölgedeki eserler görülmeye değer. Ayas Kalesi, Süleymaniye Kulesi ve Marko Polo İskelesi Ayas Antik Kenti’nde görülmesi gereken eserler arasında.

Adres: Yumurtalık İlçesi/Adana

Taş Köprü

previous arrow
next arrow
Slider

Adana’da görülecek yerler listesinin ilk sıralarında yer alan Taş Köprü, 4. yüzyılda Roma İmparatoru Hadrianus tarafından yaptırılmıştır. Adana’da mimari eserler arasında Adana’nın en önemli simgelerinden biridir. 319 m uzunluğunda ve 13 m yüksekliğinde olan bu köprünün yapıldığı zaman sayısı 21 olan kemerlinden 14’ü ayaktadır ve Dünya’nın hala kullanımda olan en eski köprülerinden biridir. Araç trafiğine kapalı olan Taş Köprü’ye gidip fotoğraf çekmeden Adana’dan dönmemelisiniz.

Adres: Sinanpaşa Mahallesi, 1220 Yüreğir/Adana

Adana Sabancı Merkez Camii

previous arrow
next arrow
Slider

Adana camilerinden en büyüğü olan Adana Sabancı Merkez Camii, Adana dini mekanlar denildiği zaman ilk akla gelen noktalardandır. Reşatbey semtinde, 33 hektar büyüklükteki Merkez Park’ın güneyinde ve Seyhan Nehri’nin batısında bulunan bu camii 28.500 kişiye ibadet imkanı sağladığı için Balkanların ve Orta Doğu’nun en büyük camisi kabul edilmektedir. Nehrin kıyısındaki konumu ile Adana’nın en güzel fotoğraflarında görülebilen bu devasa cami Adana’ya giden herkesin görmesi gereken bir yer.

Adres: Reşatbey, 01120 Seyhan/Adana

Adana Merkez Park

previous arrow
next arrow
Slider

Kendinize Adana gezilecek yerler bulmalıyım diye soruyorsanız, Sabancı Merkez Camii’nin yanında bulunan ve Adana’nın merkezindeki en büyük yeşil bölge niteliğinde olan Adana Merkez Park, gezinize ara verip biraz soluklanmanız için doğru adres. Oldukça geniş çim alanda yürüyüş yolları, ağaçları ve birbirinden renkli çiçekleri ile insanın içini rahatlatan bir yer.

Adres: Reşatbey, Doğa Park, 01120 Seyhan/Adana

Yılan Kale (Şahmeran Kalesi)

previous arrow
next arrow
Slider

Adana’da görülmeye değer yerlerden bir diğeri de Yılan Kale (Şahmeran Kalesi)’dir. Adanalılar tarafından Şahmeran Kalesi olarak adlandırılan Yılan Kale, bu adı 17. yüzyılda Evliya Çelebi tarafından kazanmıştır ve muhteşem bir görünüme sahiptir. Yılan Kale, Adana mimari eserler denildiği zaman ilk akla gelen eserlerden birisidir. Çok dik bir tepeye inşa edilmiş olan kale, Klikya Ermeni Krallığı döneminde Kral I. Levon tarafından yaptırılmıştır. Kaleye taş merdivenlerden çıkılmaktadır, Yılan Kale’ye gideceğiniz gün spor ayakkabıları giymekte fayda var.

Adres: Küçükburhaniye, Adana Ceyhan E-5 Karayolu, 01920 Ceyhan/Adana

Saimbeyli Çatak Yaylası

previous arrow
next arrow
Slider

Adana doğal güzellikleri hakkında meraklanacak olursanız, Saimbey Çatak Yaylası tam size hitap etmekte. Adana, doğası ile de dikkat çeken bir şehir. Piknik için çokça tercih edilen Saimbeyli Çatak Yaylası Adana’da serin bir gün geçirmek için ideal bir yer.

Adres: Saimbeyli İlçesi / Adana

Adana Ulu Camii

previous arrow
next arrow
Slider

Adana tarihi yerler ve Adana dini mekanlar denildiği zaman akla gelmekte olan, hem tarihi hem büyüklüğü hem de mimarisi ile Adana’nın en önemli eserleri arasında sayılan Adana Ulu Cami, 1513 yılında Ramazan oğlu Halil Bey tarafından inşasına başlanmış ve 1541 yılında Halil Beyin oğlu Piri Mehmet Paşa tarafından tamamlanmıştır. Selçuklu, Memluk ve Osmanlı mimarisi özellikleri taşıyan Adana Ulu Cami, Adana’nın ikinci en büyük camisi ve görülmesi gereken bir eseridir.

Adres: Seyhan, 25007. Sk, 1, 01020 Ulucami Külliyesi, Adana

Bebekli Kilise

previous arrow
next arrow
Slider

Tepesinde bulunan Meryem Ana heykeli bebeğe benzetildiği için bu adı alan Bebekli Kilise, Aziz Pavlus Kilisesi adıyla da bilinmektedir. Adana’nın Tepebağ ilçesinde bulunmaktadır ve 1880’li yıllarda yaptırıldığı bilinmektedir.

Adres: Tepebağ, 27046. Sk. 18 A, 01010 Seyhan/Adana

Varda Köprüsü

previous arrow
next arrow
Slider

Heybetli görüntüsü ile Varda Köprüsü, Adana’da mimari yerler denildiği zaman direk akla gelmektedir. Adana’nın Karaisalı ilçesinde bulunan Varda Köprüsü, heybetli oluşu nedeniyle Koca Köprü, Almanlar tarafından inşa edildiği için de Alman Köprüsü olarak bilinmektedir. 200 metre uzunlukta ve 99 metre yükseklikte olan köprü Adana’da keşfedilmesi gereken yerler arasında.

Adres: Kıralan, 01770 Karaisalı/Adana

Adana’ya Nasıl Gidilir?

Adana gezilecek yerler için planımız hazırsa, Adana’ya nasıl gidebiliriz, Adana bileti nasıl alınır ona bakalım. Akdeniz bölgesinde yer alan Adana’ya tüm illerden kara yolu, birçok ilimizden hava yolu ve demir yolu ile ulaşma imkanına sahipsiniz. Siz neredeyseniz Adana biletiniz orada! Hemen Biletall.com’u ziyaret ederek Adana otobüs bileti veya uçak bileti satın alabilirsiniz.

Adana’ya Hava Yolu ile Ulaşım

Adana uçak ulaşım

Hem yurt içi hem de yurt dışından bu şehre Adana uçak bileti alarak hava yolu ile ulaşmak oldukça kolay. Adana uçak biletiniz ile İstanbul, İzmir, Ankara, Bursa, Trabzon gibi büyük şehirlerden kısa süre içerisinde Adana’ya gelebilirsiniz. Şehir merkezine 3.5 km mesafede bulunan havaalanı ile şehir merkezine çok kolay ve kısa sürede ulaşma imkanına sahipsiniz. Birçok hava yolu firmasının seferleri bulunan Adana’ya uçak bileti bulmakta zorlanmayacaksınız. En sık yapılan Adana ulaşım seferlerinin süreleri:

Ankara – Adana: 1 saat 5 dakika

İstanbul – Adana: 1 saat 25 dakika

İzmir – Adana: 1 saat 20 dakika

Antalya – Adana: 1 saat 5 dakika

En uygun Adana uçak bileti Biletall.com’da! İstanbul-Adana, Ankara-Adana, İzmir-Adana ve Antalya-Adana uçak biletinizi hemen almak için Biletall.com’u ziyaret edebilirsiniz.

Havaalanı Bilgileri:

Adana Şakirpaşa Havalimanı

Adres: Turhan Cemal Beriker Blv., 01000 Seyhan/Adana

Telefon: 0 (322) 435 03 80

Adana’ya Kara Yolu İle Ulaşım

Adana otobüs ulaşım

Türkiye’de birçok şehirden Adana otobüs bileti temin ederek, otobüs ile Adana’ya gidebilirsiniz. Şehir merkezine 8 kilometre uzaklıkta olan Adana Otogarı’ndan ücretsiz servisleri kullanarak şehir merkezine ulaşmak mümkün. Adana’ya en fazla sefer yapan şehirler ise:

Ankara – Adana: 482 km / 6 saat

İstanbul – Adana: 933 km / 11 saat

İzmir – Adana: 902 km / 11 saat

Antalya – Adana: 612 km / 7.5 saat

Mersin – Adana: 68 km / 1 saat

Adana otobüs biletiniz ile Mersin, Antalya, Kayseri, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Şanlıurfa gibi yakın şehirlerden de kolaylıkla Adana’ya seyahat edebilirsiniz.

En ucuz Adana otobüs bileti Biletall.com’da! Adana otobüs bileti sayfamızı ziyaret ederek tüm seferleri görüntüleyebilir, yüzlerce firma ve seferden size en uygun olanı seçebilir, güvenilir ödeme yöntemleri ile Adana otobüs biletinizi Biletall.com güvencesi altında temin edebilirsiniz.

Otogar Bilgileri:

Adana Merkez Otogarı

Adres: Turhan Cemal Beriker Bulvarı Mersin yolu üzeri

Telefon: 0 (322) 428 2047

Adana’ya Demir Yolu ile Ulaşım

Adana tren ulaşım

Adana tren bileti alarak Adana’ya demir yolu vasıtası ile de gelebilirsiniz. Adana Tren Garı, şehir merkezinde bulunması sebebiyle Adana gezisi planlıyorsanız rahatça tercih edebileceğiniz bir ulaşım yöntemi. Kayseri’den Adana’ya hareket etmeyi planlıyorsanız, Erciyes ekspresi tren bileti fiyatlarına bir göz atmalısınız.

Tren seferleri bir tık uzağınızda! Hemen TCDD tren bileti sayfasını ziyaret ederek, tüm tren seferlerini görüntüleyebilir, Adana tren biletinizi TCDD üzerinden alabilirsiniz.

Adana Tren İstasyonu:

Adres: Kurtuluş Mh., Uğur Mumcu Meydanı, 01120 Seyhan/Adana

Telefon: 0 (322) 453 31 72

Adana Gezilecek Yerler 2019 yılında Biletall.com Blog ekibi tarafından hazırlanmıştır.

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.