Fuarlar Şehri Olarak Bilinen Hannover’da Görülmesi Gereken Yerler

Hannover Almanya’da bir eyaletin başkentidir. Yeşillikleri ve park alanlarıyla oldukça ünlüdür. En büyük özelliği Avrupa Fuar Kenti olarak bilinmesidir. Şimdi sizlerle Hannover’in o muhteşem kültür kokan yerlerini inceleyelim.

Herrenhäuser Gärten

1692-1714 yılları arasında inşa edilmiş olup yeşile doyacağınız Avrupa’nın en güzel bahçe parklarından birisidir. Dünyanın en gözde barok bahçelerinden birisidir. Berggarten, Georgengarten, Welfengarten isimli 3 bahçeden oluşmaktadır. Bahçenin içinde bulunan bin bir çeşit bitki türü, çeşmeler ve değişik heykelleriyle görenleri kendine hayran bırakmaktadır. Sadece bahçe park olarak faaliyet göstermeyen bu görkemli yer, yaz aylarında festival ve konserlere de ev sahipliği yapmaktadır.

The New Town Hall

1913 yılında inşa edilmiştir. Yapımı uzun yıllar süren ve dışarıdan bakıldığında saray gibi görünen belediye binasının ihtişamlı bir mimari yapısı vardır. Şehrin sembolik yapılarından birisidir. 100 metre civarında kulesi olan bu bina aynı zaman da müthiş şehir manzarasına sahiptir. Manzarayı daha yüksekten görmek isteyenler asansör kullanarak kuleye çıkabilmektedir. Gölün yakınında bulunan bina, ayrıca arkasında da bir bahçeye sahiptir.

Erlebnis Zoo Hannover

1865 yılında kurulmuş şehir merkezine oldukça yakın bir konumda bulunan hayvanat bahçesi, Almanya’nın en eski hayvanat bahçeleri arasında yer almaktadır. 250 civarı farklı türün bulunduğu 2 binden fazla hayvana ev sahipliği yapmaktadır. 22 hektarlık alan içine kurulmuş bu bahçede, restoran ve oyun alanları da bulunmaktadır.

Biletall.com’dan Almanya’ya En Ucuz Uçak Biletini Bul »

Maschsee

Hannover’in merkezinde bulunan ve 78 hektarlık alandan oluşan yapay göldür. Şehrin en gözde yerlerinden biri olan bu göl, 1936 yılında açılmıştır. Şehirdeki en büyük su alanı olarak bilinmektedir. Yapılan su sporlarıyla ünlü göl, aynı zamanda festival ve etkinliklere de ev sahipliği yapmaktadır.

Berggarten

Dağ bahçesi olarak da bilinen Berggarten, Herrenhausen Bahçeleri’nden birisidir. Dünyanın en meşhur botanik bahçelerinden biri olarak görülmesinin yanı sıra Almanya’nın da en eski botanik bahçelerinden birisidir. Bahçe içinde farklı türden binlerce bitki bulunmaktadır. Bahçenin en sevilen bölümünde bulunan Orkide evi ise Avrupa’nın en büyük orkide koleksiyonuna sahiptir. Ayrıca bahçenin içinde yağmur orman evi ve akvaryum da bulunmaktadır.

Biletall.com’dan Hannover’e En Ucuz Uçak Biletini Bul »

Eilenriede Park

Şehrin merkezinde bulunan Eilenriede, 640 hektarlık alanı kapsamaktadır. Şehrin en büyük kent ormanı unvanına sahip olmakla birlikte her kesime hitap eden park, bölgenin de en ünlü yerleri arasındadır. Köklü bir geçmişe dayanan bu ormanda çocuk oyun alanları, yürüme parkurları ve göller bulunmaktadır.

Aegidienkirche

Hannover’in eski şehir kiliselerinden birisidir. Eski kentteki üç kiliseden biri olan Aegidienkirche, 2.Dünya Savaşı sırasında yıkılmıştır. Savaşta zarar gören kilise, restore edilmemiş ve günümüzde de çatısı olmayan kilise olarak bilinmektedir. Anıt olarak bırakılan bu tarihi kilise Hannover’de görülmesi gereken yerlerden birisidir.

Sprengel Museum Hannover

1979 yılında açılmış şehrin en önemli sanat eserlerinin bulunduğu müzedir. Hannover’in en önemli müzesi olarak kabul edilen bu modern müzede, yerli sanatçıların eserlerinin yanı sıra Pablo Picasso, Max Ernest ve Paul Klee gibi usta sanatçıların çalışmaları da yer almaktadır. Görme problemi olan kişilerle duygudaşlık kurabilmek için müzenin alt katına inşa edilmiş karanlık oda ise müzenin ilginç bölümlerinden birisidir.

Kaynakça

  • https://www.parkerlebnis.de/europaeischer-zoodachverband-eaza-lobt-erlebnis-zoo-hannover_102465.html
Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.