Belçika’da Ne Yenir?

Belçika, mutfağının lezzeti sayesinde ve sahip olduğu çeşitlilikle dünyaca büyük bir öneme sahiptir. Beş kişiden mutlaka dördünün damak tadına hitap eden bir mutfağa sahip olduğu bilinmektedir. Özellikle tatlılarıyla herkesi büyülemektedir. Ayrıca çevresinde bulunan ülkelerden de etkilendiğini görmekteyiz. Belçika mutfağı, deniz ürünleri, tatlıları ve sizleri etkileyebilecek ana yemekleriyle nefis bir şölen sunmaktadır. Biz de sizler için Belçika’da ne yenir listesi oluşturduk. Gelin hep birlikte inceleyelim.

Boulettes

Belçika’nın ana yemeklerinden biri olarak bilinmektedir. Neredeyse ilk akla gelen yemek diyebiliriz. Köfte yemeği diyebiliriz. Ülkeye özel bir domates sosuyla lezzetlendirilmektedir. Belçika’ya gittiğinizde neredeyse her restoranda karşınıza çıkabilecek bir yemektir.  Ayrıca, enerjinize enerji katacak bir yemek diyebiliriz. Kendinizi ödüllendirecek bir yemek isterseniz bunu tercih edebilirsiniz. Bence, Belçika’da ne yesem diye düşünmenize gerek kalmadan hemen bir Boulettes sipariş edin.

Caricoles

Keyifli bir Belçika seyahati sırasında deneyimleyebileceğiniz bir sokak lezzetidir. Bir çeşit atıştırmalık diyebiliriz. Deniz salyangozundan yapılan bu yemek Belçika’ya özgü bir baharatla servis edilmektedir. Özel bir sosu vardır. Farklı lezzetlere açığım diyen ve değişik lezzetleri denemek isteyenlerin tadına bakabileceği bir lezzet diyebiliriz. Tabi ki herkesin tercih etmeyeceği bir yemek olabilir ancak sevenlerin de asla vazgeçemediği bir lezzettir. Ayrıca genel olarak sandviç ekmekleri arasında da servis edilebilmektedir.

Çikolata

Belçika’nın sembolü haline gelmiş şeylerden biri de çikolatadır. Hemen tüm dünyaca Belçika çikolatasının lezzeti bilinmektedir. Farklı aromaları, çeşitleri bulunan neredeyse her formda üretilen çikolatalar Belçika’da her markette bulabileceğiniz bir lezzettir. Belçika seyahatinizi keyifli hale getirmek için yanınıza çikolatalardan alıp seyahatinizi devam ettirebilirsiniz. Ayrıca Belçika dönüşünde ziyaretçiler genelde arkadaşlarına, sevdiklerine birkaç kutu hediye alarak ülkelerine dönmektedirler. Bunu da unutmayıp sevdiklerinize bu lezzeti ulaştırabilirsiniz.

Biletall.com’dan Belçika’ya En Ucuz Uçak Biletini Bul »

Stoemp

Belçika’nın tarihi yemekleri arasında yer almaktadır. Tarihi oldukça eskiye dayanan bir lezzettir. Oldukça fazla tercih edilir. Patates püresi ve üzerine eklenen havuç ve pırasadan oluşmaktadır. Çeşitli versiyonları da bulunmaktadır. Bazı yerlerde üzerine domuz eti de eklenerek servis edilmektedir. Özellikle patates severlerin asla vazgeçemeyeceği bir lezzet diyebiliriz. Bu lezzeti Belçika’ya geldiğinde denemenizi tavsiye ederiz.

Waffle

Waffle’nin doğduğu ülke olarak bilinmektedir. Nefis bir atıştırmalık olduğunu bilmeyen yoktur diye düşünüyoruz. Özellikle de bu tadı Belçika’da tatmadan asla seyahatinizi sonlandırmayınız. Kuzey Amerika’da yapılan waffle’dan ziyade Belçika’da daha yoğun ve zengin aromalar göreceksiniz. Sizlere oldukça fazla çeşit sunulmaktadır. Hem ülke halkı tarafından hem de gelen ziyaretçiler tarafından oldukça fazla tercih edilmektedir. Belçika’da ne yenir diye sorulan bir soruya verilen ilk cevap belki de budur, diyebiliriz.

Moules Frites

Midye insanları iki gruba ayıran bir yiyecektir. Yiyen bir daha asla vazgeçemez, yemeyen de asla tadına bile bakmaz diyebiliriz. Siz eğer ilk grup içerisinde yer alıyorsanız bu yemekten asla vazgeçemeyeceksiniz. Belçika’ya gittiğinizde mutlaka Moules Frites’in tadına bakmalısınız. Yanında servis edilen patates kızartmasıyla bir bütün oluşturmaktadır. Gittiğiniz zaman sokak lezzeti olarak da ayrı bir restoranda da bu lezzeti tadabilirsiniz. Özellikle seyahatinizi Eylül ve Şubat aylarında gerçekleştiriyorsanız tadı daha bir başka olacaktır.

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.