Üsküp’te Görülmesi Gereken Yerler

Makedonya’nın başkentidir. Tarihin ve doğal güzelliklerin birlikte yaşatıldığı, sevilen turistik bir şehirdir. Şehir içerisinde Makedonca konuşulmaktadır. Daha çok geleneksel bir havası vardır. Osmanlı himayesinde kalmış olması bunun en önemli sebeplerinden biridir. Üsküp’ü gezmek için çok fazla zaman ayırmanıza gerek yok diyebiliriz. En az iki gün içerisinde Üsküp seyahati yapabilirsiniz. Gezilecek yerler birbirlerine yakın olduğu için gezmeniz zor olmayacaktır. Gelin hep birlikte Üsküp’te gezilecek yerleri inceleyelim.

Çifte Hamam

Üsküp’teki Osmanlı dönemine ait,  hala daha var olan bir yapıdır. II. Beyazıt döneminde yapılmıştır. Yapıyı sadrazam Davut Paşa’nın yaptığı bilinmektedir. 1489-1497 yıllarında yapılan yapı birkaç kez restore edilmiştir. Hamam, 1963 depremi zamanında çok fazla hasar görmüştür. Bu sebeple yapının birçok yerinde değişiklik olmuştur. Yıkım gerçekleşmiştir. Yapı restore edildikten sonra, günümüzde Makedonya Ulusal Sanat Galerisi olarak kullanılmaya başlanmıştır. İçerisinde Osmanlı’nın izlerini taşımaktadır. Üsküp’teki önemli dönemsel yapıların arasında yer alan bu hamamı, Üsküp seyahatinizde ziyaret edebilirsiniz.

Üsküp Sanat Köprüsü

Köprü, Üsküp 2014 isimli proje kapsamında yapılmıştır. Üzerinde yer alan 29 heykelle oldukça fazla dikkat çekmektedir. Var olan bu 29 heykelin, Makedonyalı tanınmış sanatçı ve müzisyenlerin adına yapıldığı bilinmektedir. Bu sebeple de oldukça kıymet verilen bir yapıdır. Girişler sadece yayalara açıktır. Hem yerli hem de yabancı turistlerin çok kez ziyaret ettiği, uğrak noktalarından biridir. Şehir meydanına gittiğinizde mutlaka bu köprüyü görürsünüz.

Biletall.com’dan Üsküp’e En Ucuz Uçak Biletini Bul »

Üsküp Şehir Müzesi

Eski tren istasyonu içinde yer almaktadır. Müze adeta Üsküp’ün tarihini yansıtmaktadır. Müzede geçmişten günümüze dek gelen bütün tarihi değişimlere tanıklık edebilirsiniz. 1949 yılında kurulduğu bilinen müze eski bir tren istasyonunun müzeye çevrilmesiyle oluşturulmuştur. Geçmişten bugüne bütün sanatçıların koleksiyonlarını içerisinde barındırmaktadır. Müze ziyaretinizde Makedonya’nın tarihi keşfetmeniz oldukça mümkündür.

Makedonya Meydanı

Üsküp Meydanı olarak da bilinmektedir. Şehrin en önemli ve en hareketli meydanlarından biridir. Meydandan gidilmek istenen her noktaya kolaylıkla ulaşım sağlanmaktadır. Şehrin göbeği, merkezi diyebiliriz. Hatta Üsküp’ün kalbi desek yalan söylemiş olmayız. En bilinen ve en kalabalık meydanlarından biri olan Makedonya Meydanı içerisinde birçok kafe, restoran alışveriş merkezi bulundurmaktadır. Meydanda kocaman bir Büyük İskender Heykeli bulunmaktadır. Buraya da hem yerli hem yabancı birçok turist uğramaktadır. Sizler de Üsküp’e gittiğinizde bu meydana uğramalısınız. İstemeseniz de yolunuzun mutlaka buradan geçeceğini bilmelisiniz.

Biletall.com’dan Makedonya’ya En Ucuz Uçak Biletini Bul »

Vodno Dağı Seyir Tepesi

Sizlere muhteşem bir Üsküp manzarası sunduğu bilinmektedir. Üsküp’ü izleyebileceğiniz en yüksek ve en güzel yerlerden biridir. Vodno, deniz seviyesinden 1.066 metre yükseklikte bulunmaktadır. Dağ içerisinde izleme noktaları yer almaktadır. Yerli ve yabancı olmak üzere birçok turistin uğrak noktası olan bu dağ Üsküp için önemli noktalardan biridir.  Üsküp seyahatinizde keyifli bir an yaşamak için buraya gidip, Üsküp manzarasını keyifle izleyebilirsiniz.

Matka Kanyonu

Treska ve Vardar Nehirlerinin arasında yer almaktadır. Makedonya’nın en yerlerinden biridir. Kanyon, birden fazla yer altı su mağaralarından oluşmaktadır. Ayrıca kanyon içerisinde doğa sporlarıyla ilgilenenler için birçok olanak vardır. Kanoyla gezi yapılabilecek göller ve neredeyse 10dan fazla mağara vardır. Gezebileceğiniz yer sayısı fazladır. Kanyon içerisinde dilediğiniz zaman kafe ve benzeri yerlerde oturup dinlenebilirsiniz. Ayrıca göller içerisinde tur atabileceğiniz sandallar da mevcuttur. Üsküp seyahatinizde Matka Kanyonu’nu görmeden seyahatinizi sonlandırmamanızı tavsiye ederiz.

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.