Gökçeada’da Gezilebilecek Yerler

Ülkemizin en büyük adasıdır. Çanakkale’ye bağlı bir ilçedir. Ege Denizi’nin kuzeyinde yer alır. Kıyı şeridi yaklaşık 91 kilometrelik bir alandır. Çanakkale’ye bağlı olan en güzel adalardan biridir. Birbirinden güzel plajlarıyla birçok ziyaretçiye ev sahipliği yapmaktadır. El değmemiş bir doğası var diyebiliriz. Aynı zamanda koyları da bir o kadar güzel ve temizdir. Keşfedilmesi gereken birçok noktası bulunmaktadır. Gezinizi yaklaşık üç günde tamamlayıp tatilinizi sonlandırabilirsiniz. Seyahatinizi Haziran ve Eylül arasında yaparsanız daha çok keyif alabilirsiniz. Yaz sezonunda daha keyifli olacaktır. Gökçeada’da keyifli, dinlendirici bir tatil yaşayabilirsiniz.

Dereköy Tarihi Rum Çamaşırhanesi

Gökçeada’ya 14 km uzaklıkta yer alan Dereköy’ün içinde bulunmaktadır. Adanın tarihini güzel bir şekilde yansıtmaktadır. Pania Kilisesi’nin yanında bulunmaktadır. Birlikte aynı dönemde yapıldığı düşünülmektedir. Molozlardan ve taşlardan oluşan çamaşırhane dikdörtgen bir plana sahiptir. Geniş bir alanı vardır. Yakın dönemde restore edilen yapı sağlam bir şekilde durmaktadır. Gökçeada’ya geldiğinizde ziyaret etmenizi tavsiye ederiz.

Kent Müzesi

Gökçeada’nın ilk ve tek müzesidir.  1973 senesinde hamam olarak yapılmıştır. Uzun seneler hamam olarak kullanılmıştır. Sonrasında hamam müzeye çevrilmiştir. 2017 senesinde belediye çalışmalarıyla ziyarete açılan müze çok kapsamlı değildir. Ancak genel anlamda kültürel değerleri anlayabileceğimiz niteliktedir. Gökçeada kültürünü anlamamıza yardımcı olabilecek şekildedir. Genellikle müzede Rumların bağışladığı antikalar yer almaktadır. Müze içerisinde bunlar hakkında bilgiler verilmektedir. Müzeyi ücretsiz bir şekilde ziyaret edebilirsiniz.

Yıldız Koyu

Gökçeada Sualtı Milli Parkı’nın içinde bulunmaktadır. Adanın en kuzeyinde yer almaktadır. Karadan denize girilebilen tek alan burasıdır. Kayalıklardan oluşmaktadır. Kumluk alan azdır. Yaz mevsiminde koyda plastik iskele kurulmaktadır. Temiz ve masmavi bir denizi olan koy oldukça fazla tercih edilmektedir. Koy içerisinde hem konaklayacağınız hem de günübirlik seyahat edeceğiniz yerler bulunmaktadır. Ulaşımınızı araçla da sağlayabilirsiniz. Gökçeada’ya gittiğinizde gidebileceğiniz koylardan biridir. Tercihinizi bu koydan yana kullanabilirsiniz.

Bademli Köyü

Gökçeada içerisinde bulunan en güzel manzaraya sahip köylerden birinin bu köy olduğunu söyleyebiliriz. Yüksek bir tepede yer alan bu köy manzarasıyla herkesi büyülemektedir. Tarihi kalıntılarıyla adeta bir tablo niteliğindedir. Köyün en güzel ve en bilinen özelliği de isminden anlaşılacağı gibi her bir yanının badem ağaçlarıyla çevrili olmasıdır. Adanın en güzel köylerinden biri olan bu köyün sizi derinden etkileyeceğine eminiz. Merkezden köye 10 dakikalık bir yolculuktan sonra ulaşımınızı sağlayabilirsiniz.

Sualtı Milli Parkı

Gökçeada’ya gittiğiniz zaman uğramanız gereken yerlerden biri de kesinlikle burasıdır. Özellikle su sporu düşkünleri ve dalış severler için tercih edilen yerlerden biridir. Milli Park, 1999 senesinde Türkiye Deniz Araştırmaları Vakfı tarafından park ilan edilmiştir. Ülkemizin ilk ve tek sualtı parkı olan milli park adaya 6 kilometrelik bir mesafede yer almaktadır. Kuzu Limanı ve Kaleköy arasında bulunur.  Ayrıca burada rehber eşliğinde dalış yapabilirsiniz. Ancak uyulması gereken kurallara kesinlikle uymalısınız. Ve bu yönde dalışınızı gerçekleştirmelisiniz.

Marmaros Şelalesi

Uğurlu Köyü’nün Dereköy bölgesinde yer almaktadır. Adanın en önemli tatlı su kaynaklarından biridir. Dağ sporu sevenler için oldukça etkileyici bir şelaledir. Ulaşım yolu oldukça zorlu bir yapıya sahiptir. Ulaşımı arabayla biraz zor olabilir. Bir bölümünü yürüyerek gitmeniz gerekebilmektedir. Yaz mevsiminde yangın tehlikesinden dolayı izin alınarak girilmektedir. Ayrıca şelale dönüşünde plajda denize girebilirsiniz. Gökçeada’nın önemli yerlerinden biri olan şelaleye mutlaka gitmeli ve şelaleyi mutlaka görmelisiniz.

İçerikte kullanılan bazı materyallerin kaynakçaları:

  • http://tto.boun.edu.tr/sites/default/files/1545034914_bogaziciuniversitesi.jpg
  • https://i.pinimg.com/originals/cc/27/63/cc2763f5f5dea35ba0c052524ec977c3.jpg
  • http://www.gokceadarehberim.com/content/images/gorulecekyerler/kentmuzesi/01.jpg
  • http://www.gokceadarehberim.com/content/images/plajlar/yildizkoy/01.jpg
  • https://www.gokceadarehberim.com/nm-Bademli_Gliki-cp-98
  • http://www.gokceadarehberim.com/content/images/gorulecekyerler/sualtimilliparki/01.jpg
  • https://kulturveyasam.com/8-madde-ile-egenin-sakin-cenneti-gokceada
Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.