Rusya’da Ne Yenir? Rusya’nın Meşhur Lezzetleri

Rusya’da Ne Yenir? Rusya’nın Meşhur Lezzetleri

Rusya’da denemeniz gereken çok sayıda farklı farklı yemekler yer almaktadır. Çeşitli kültürlerden etkilenilen Rusya’da bu kültürlerin yemekleri de bulunur. Hem Avrupa hem Asya hem de Orta Doğu’nun kültüründen etkilenilen bir mutfak yer almaktadır. Lezzetlerinin zenginliği sizleri fazlasıyla etkileyecektir. Rusya seyahatinizde aklınıza gelebilecek olan Rusya’da ne yenir sorularına gelin hep birlikte cevap verelim. Rusya’nın meşhur yemeklerini birlikte inceleyelim.

Rusya’da Ne Yenir? Rusya’nın Meşhur Lezzetleri

Solyanka

Solyanka

Solyanka Rusların bayılarak yedikleri yemek çeşitlerinden biridir. Hem kendi başına bir öğün olarak tüketilebilmekte hem de yemeklerin yanında ara öğün olarak da tüketilmektedir. Oldukça bol malzemeden yapıldığı için doyurucu bir yemektir. Yemeğin içerisinde sosis, sığır eti, domuz pastırması ve daha başka çeşitlerde et türleri yer almaktadır. Aynı zamanda sebze ve türlerinden patates, soğan, lahana ve havuç içine eklenmektedir. Oldukça fazla lezzetin karışmasını sevmeyenler de olabilir. Ancak bu tarz karışımları seviyorsanız, Rusya’ya gittiğinizde denemek isterseniz Solyanka’nın tadına bakabilirsiniz.

Pirozhki

Pirozhki

Eğer hamur işi seviyorsanız yemeniz gereken şeylerden biri de Pirozhki’dir. Hem pişirilerek hem de kızartılarak yapılan bir yemek türüdür. Kişinin tercihine göre değişmektedir. Puf börek şeklinde olmaktadır. İçerisine lahana, peynir gibi tercihe göre değişen iç harçlar konulmaktadır. Poğaça diyebileceğimiz bir atıştırmalık da diyebiliriz. Rusya’ya gittiğinizde atıştırmalık olarak tercih edebilirsiniz.

Pelmeni

Pelmeni

Her yörenin her ülkenin olmazsa olmazlarından mantı Rusya’da da kendini göstermektedir. Rus mantısının ismi Peleniye’dir. Geleneksel yemekler arasında ilk sıraya adını yazdırmaktadır diyebiliriz. Hamurun açılıp içinin doldurulmasıyla yapılmaktadır. Genellikle içerisi kıyma ile doldurulmaktadır. Daha sonra bohça şekli verilmektedir. Üzerine eklenen tereyağından sonra da servis edilmektedir. Rusya’ya gittiğinizde mutlaka denemelisiniz.

Blini

Blini

En bilindir Rus kahvaltı unsurlarından biridir. Bir nevi kreptir diyebiliriz. Rusya’ya gittiğinizde mutlaka kahvaltılarda bunu görürsünüz. Üzerine havyar, çikolata, bal gibi çeşit çeşit soslar eklenebilmektedir. Kişinin kendi tercihine bırakılmıştır. Sadece kahvaltıda değil günün her saati her öğünde yenilecek bir yemek türüdür. Rusya’ya gittiğinizde mutlaka denemelisiniz.

Havyar

Havyar

Havyar Rusya’nın olmazsa olmazlarındandır. Pahalı ve fazlasıyla lezzetli olduğu bilinen bir nevi meze türüdür. Hem kahvaltılarda hem de her yemeğin yanında tercihen tüketilmektedir. Özellikle krep üzerine sos olarak kullanılan havyarı Rusya’ya gittiğinizde mutlaka denemelisiniz.

Smetana

Smetana

Smetana tam olarak yemek kategorisine alabileceğimiz bir yemek değildir. Asında buna bir çeşit krema diyebiliriz. Süt ürünleriyle hazırlanmaktadır. Ekşi krema olarak da kullanılmaktadır. Özellikle Rusların meşhur çorbası olan borshch ile tüketilmektedir. Rusya’ya geldiğinizde mutlaka karşılaşacağınız bir sos türüdür.

Knish

Knish

Bizlerin damak tadına oldukça yakın olan bir lezzet olarak bilinmektedir. Hamur işi denildiğinde aklımıza gelen bir lezzettir. İçerisinde patates ve kıyma harcı konulmaktadır. Poğaçaya benzeyen ancak biraz daha küçük boyutlara sahip olan bir lezzettir. Yanında sıcak bir içecekle oldukça keyifli olmaktadır. Genelde atıştırmalık olarak tüketilen knish Rusya’ya gittiğinizde mutlaka denemeniz gereken lezzetler arasındadır.

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.