Sonbaharda Türkiye'de Gezilecek Yerler

Sonbaharda Türkiye’de Gidilebilecek Yerler

Dört mevsimin doyasıya yaşandığı Türkiye’de oldukça güzel yerler bulunmaktadır. Özellikle yaz mevsiminde oldukça fazla tatil yapılan ülkemizin sonbaharda da tatil yapmak için güzel yerleri vardır. Şimdi bizler de sizlere sonbaharda kaçamak yapabileceğiniz, mevsimin tadını doyasıya çıkarabileceğiniz yerleri sunacağız. Hazırsanız sonbahar tatil seçeneklerimizi inceleyelim.

Sonbaharda Türkiye’de Gidilebilecek Yerler

Trilye-Bursa

Trilye, Bursa

Bir diğer ismi Zeytinbağı olan Trilye’ye daha önce gitmediyseniz özellikle de sonbaharda gitmenizi tavsiye ederiz.  Trilye, turistlerin de ilgisini fazlasıyla çekmektedir. Bohem havasını kaybetmeyen Trilye manzarasıyla bütün dikkatleri üstüne çekmektedir. Balıkçıların yer aldığı bu şehirde bir öğününüzü de balıkla geçirebilirsiniz. Trilye sonbaharda oldukça keyifli zamanlar geçirebileceğiniz bir şehirdir. Ayrıca şehir içerisinde Dünyanın en eski kliselerinden biri bulunmaktadır. Buradaki Kemerli Klise’yi mutlaka ziyaret etmelisiniz. Ayrıca mimarisiyle herkes tarafından beğenilen Tabut Evi’de mutlaka görmelisiniz.

Uzungöl-Trabzon

Uzungöl, Trabzon

Özellikle doğaseverlerin hiç bıkmadan tekrar tekrar gittiği, sonbaharda da renklerin gözleri kamaştırdığı Uzungöl, insanları kendine hayran bırakmaktadır. Karadeniz’in gelişmiş turizm şehirlerinden biridir. Şehir içerisinde yer alan şelaleler, camiler, kiliseler ziyaret edilmesi gereken yerlerden biridir. Şehirde yaylalar daha çok tercih edilmektedir. Ayrıca burada konaklamanızı bungalovlarda yapabilirsiniz. Özellikle burada alabalık yemenizi tavsiye ederiz. Uzungöl’e gittiğinizde yürüyüş yapabilir, keyifli zamanlar geçirebilirsiniz.

Ağva-İstanbul

Ağva, İstanbul

Özellikle de İstanbulluların kaçamak yaptıkları yerlerden biridir. Sadece deniziyle değil şehir içerisinde yer alan yeşilliklerle de dikkat çekmektedir. Fazlasıyla tercih edilmektedir. Ayrıca şehir içerisinde birçok tarihi yer bulunmaktadır. Ayrıca sonbaharda buraya gitmeyi tercih ederseniz nehir manzarası sizleri oldukça etkileyecektir. Bu nehri sonbaharda görmenizi tavsiye ederiz. Ağva seyahatinizde mutlaka Göller Vadisi’ne gitmelisiniz. Şile Kalesi’ne gidip orayı da görebilirsiniz. Güzel bir günbatımı izlemek içinse Ağva Feneri’ne gidip keyifli bir zaman geçirebilirsiniz. Ağva’ya sonbaharda giderek kendiniz için oldukça keyifli bir vakit ayırabilirsiniz.

Safranbolu-Karabük

Safranbolu, Karabük

Türkiye’nin bilinen en turistik yerlerinden biridir. Hem yerli hem de yabancı birçok turiste ev sahipliği yapan Safranbolu, mutlaka ziyaret etmeniz gereken yerler arasındadır. Safranbolu Evleri, Kültür Bakanlığı tarafından koruma altına alınmıştır. Oldukça kıymetlidir. Ayrıca buraya gittiğinizde Cinci Hanı Ve Hamamı, Yörük Köyü ve Hıdırlık Tepesi’ni de görmenizi tavsiye ederiz.  Safranbolu’da Tokatlı Kanyonu’nda keyifli bir doğa yürüyüşü yapabilirsiniz. Aynı zamanda Kristal Teras’ta güzel bir manzaraya eşlik edebilirsiniz. İncekaya Su Kemeri de görmeniz gereken yerlerden biridir. Safranbolu sonbaharda keyifle gezip görebileceğiniz bir şehirdir.

Kapadokya-Nevşehir

Kapadokya, Nevşehir

Hem yerli hem de yabancı birçok turistin yaz kış demeden her mevsim akın ettiği şehirlerden biridir. Kapadokya’da yapılan balon turu herkesin en büyük zevki haline gelmiştir. Ayrıca burası UNESCO tarafında Dünya Kültür Miras Listesi’ne girmiştir. Kapadokya özellikle de doğal yapılarıyla değerlidir. Özellikle sonbaharda keyifle gezebileceğiniz yerlerden biri olan Kapadokya’da Peribacaları’nı gördüğünüzde oldukça fazla etkilenebilirsiniz. Aşıklar Vadisi’ni ve Ören Yeri’ni de görmeden seyahatinizi sonlandırmayınız. Çeşitli doğa sporlarının yapıldığı Kapadokya’da trekking yaparak keyifli zamanlar geçirebilirsiniz. Ihlara Vadisi de yürüyüş yapmanız için oldukça elverişlidir. Nevşehir seyahatinizde mutlaka Kapadokya’ya gitmelisiniz. Ve mutlaka orayı görmelisiniz.

 

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.