Bulgaristan’da Gezilebilecek Yerler

Balkanların en önemli ülkelerinden biri olan Bulgaristan aynı zamanda Türkiye’nin komşusudur. Bulgaristan konusunda en çok bilinen şeylerden biri de insanlarının sıcakkanlı olmasıdır. Aynı zamanda tarihi, doğası oldukça ileri seviyede güzelliğe sahip olan ülke hem yerel halk hem de turistler tarafından oldukça fazla ziyaret edilmektedir. Yemekleri de fazlasıyla güzeldir. Türkiye ile benzer kültürlere sahip olan ülke içerisinde gezilebilecek birçok yer vardır. Bulgaristan seyahatinizi keyifli bir şekilde geçirebilmeniz için sizlere bir liste hazırladık. Gelin hep birlikte Bulgaristan’da gezilebilecek yerleri inceleyelim.

Antik Roma Tiyatrosu

Bulgaristan’ın Plovdiv şehrinde yer almaktadır. Bu antik tiyatro yapıldığı dönemden bugüne kadar ihtişamını korumuştur. Onarımlar, düzenlemeler ve bakımlar yapılarak sağlamlaştırılmıştır. Ancak herhangi bir değişiklik olmamıştır. Hala kullanılabilir ve ilk günkü yeniliğinde durmaktadır. Antik yapı içerisinde zaman zaman tiyatro gösterileri yapılmaktadır. Aynı zamanda konserler ve festivaller de düzenlenebilmektedir. Tiyatroyu gezip keyifli zamanlar geçirebilirsiniz. Bulgaristan seyahatinizde görmeniz gereken yerlerden biri diyebiliriz.

Biletall.com’dan Bulgaristan’a En Ucuz Uçak Biletini Bul »

Sea Garden

Bulgaristan’ın Varna ilçesinde yer almaktadır. Şehrin oldukça popüler ve önemli yerlerinden biridir. Günün neredeyse her saatinde hareketli olan bir parktır. Her saat canlıdır diyebiliriz. Dilediğiniz zaman dilediğiniz saatte park içerisinde gezebilir, parkı ziyaret edebilirsiniz. Park içerisinde aynı zamanda hayvanat bahçesi, tiyatro ve plaj yer almaktadır. Ayrıca Sea Garden isminin de burada yer alan plajdan geldiği bilinmektedir. Yani öyle basit bir park denilip geçilmemelidir. Bulgaristan seyahatiniz içerisinde yapmak isteyeceğiniz aktivitelerin hepsinin bir arada bulunduğu bu parkı mutlaka ziyaret etmelisiniz.

Antika Pazarı

Özellikle antika severlerin veya eskilerden hoşlananların tercih ettiği bir yerdir. Antika koleksiyonu yapanların neredeyse en çok tercih ettiği bir antika pazarıdır. İçerisinde paradan, silaha, kılıca ve birbirinden güzel parçalara kadar uzanan çeşitli birçok ürünler bulunmaktadır. Ayrıca antikaya ilginiz yoksa bile dikkatinizi çekebilecek parçalar yer almaktadır. Hem kendinize hem de sevdiklerinize hediye alabileceğiniz bir pazardır. Bulgaristan’da böyle bir pazarın olması antika severlerin oldukça hoşuna gitmektedir.

Saint George Kilisesi

Bulgaristan’ın en eski yapıları arasında yer almaktadır. Kilisenin Bulgaristan halkı tarafından Rotuna olarak anıldığı bilinmektedir. Romalılar döneminden kalmıştır. Ayrıca yapıldığı dönemin mimari özelliklerini barındırmasından dolayı da oldukça önemlidir. Eşsiz bir yapı özelliği bulunmaktadır. Kubbesinin yuvarlaklığıyla dikkat çeken yapı bu yönüyle de ziyaretçilerin ilgisini çekmektedir.  Bulgaristan’a gittiğinizde ziyaret etmeniz gereken yerler arasında bulunan bu kiliseyi görmenizi tavsiye ederiz.

Biletall.com’dan Sofya’ya En Ucuz Uçak Biletini Bul »

Alexander Nevsky Katedrali

Bulgaristan’da yer alan bu Katedral aynı zamanda Bulgaristan’ın en önemli simgelerinden biri haline gelmiştir. 1877 ve 1878 yılları arasında yapılan bu yapı Rus bir askerin anısına yapılmıştır. Katedral içerisinde yaklaşık 10.000 kişi ibadet edebilmektedir. Bulgaristan’ın en çok ziyaret edilen yerlerinden biridir.  Bir Ortodoks Kilisesi’dir. Yapımının 30 yıl sürmesi yapının oldukça kıymetli olduğunu göstermektedir. Sizler de Bulgaristan’a gittiğinizde bu kiliseyi mutlaka ziyaret etmelisiniz. Hem Bulgaristan’ın tarihine tanıklık etmiş olur hem de ibadetinizi gerçekleştirebilirsiniz. Veya ibadet yapan insanlara şahit olabilirsiniz.

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.