Uçaklarda Bebeğiniz İle Yolculuk Yapmak

Bebeğiniz ile uçak yolculuğu yapabilir misiniz? Bebek yolcular ne zaman uçağa alınır? Bebeğiniz ile uçak seyahatine çıkarken nelere dikkat etmelisiniz? Tüm bu soruların cevabınız sizler için araştırdık.

Bebek Yolcular

Bebek yolcular, prematüre veya başka bir sağlık olmadığı sürece, doğumlarından 48 saat sonra uçak yolculuğu yapabilirler. Uzmanlara göre de bebeklerin uçak yolculuğu yapmasında bir sakınca yoktur. Havayolu firmalarına göre değişkenlik göstermekle birlikte pek çok havayolu firması bebeğinizin uçak yolculuğu yapmasında bir sakınca olmaması ibareli doktor onaylı uçuş izni raporu istemektedir. Yurt dışı uçuşlarında bebeğinizin en az 3 haftalık olması ve yine doktor onaylı rapor gerekmektedir.

Bebek yolcular, tek başlarına uçağa alınmamaktadırlar. Yanlarında 18 yaşını doldurmuş bir refakatçi eşliğinde seyahat edebilirler. Her bir bebek yolcu için ayrı bir refakatçi zorunluluğu vardır. Havayolu firmaları bu sorumluluğu üstlenmemektedir. Bebek yolcular refakatçilerinin kucağında seyahat edebileceği gibi, refakatçileri tarafından temin edilecek 40×40 santimetre boyutlarındaki pusetlerle bebek yolcu için ayrılmak koltuklarla da seyahat edebilirler. Refakatçisi tarafından temin edilen bu koltuk için çocuk bileti tarifesi uygulanmaktadır.

Refakatçi şartlarını sağlayan kişiler en fazla bir bebeğin yolculuğunda refakat edebileceğini söylemiştik. Birden fazla bebek ile yolculuk yapmak zorundaysanız, bir bebek kucakta yolculuk yapacak şekilde bebek yolcu bileti ile bir de pusetiyle birlikte koltukta yolculuk yapacak bebek yolcu için toplamda 2 ayrı bilet almak zorundadır.

Refakatçiler İçin Tavsiyeler

Bebeğiniz ile yolculuk yapmak zorunda değilseniz, altı ayını doldurmasını bekleyebilirsiniz. Bu hem çocuğunuz için hem de sizin için daha sağlıklı olacaktır. Pediatri uzmanlarına göre bebekler, altı aydan sonra farklı ortamlara adapte olabilirler.

Bebek yolcu biletlerinin prosedürleri havayolu firmalarına göre değişse de pek çok firma aynı prosedürü uygulamaktadır. Bebek yolcu biletlerinin fiyatları diğer fiyat türlerine göre indirimlidir. Mutlaka yanınızda bebeğinizin iki yaşını doldurmadığını gösterir bir resmî belgeyle bilet alın.

Havayolu firmaları bebeğinizin yolculuk esnasında kullanacağı puseti veya araba koltuğu ihtiyacını gidermekle yükümlü değildir. Dolayısıyla bebek yolcunun bu ihtiyacını refakatçiler gidermelidir. Koltuk rezervasyonu yaptırdıysanız mutlaka bu ihtiyacı göz önünde bulundurun.

Bebeğiniz için konforlu ve sakin bir alan oluşturmak için onu cam kenarına yerleştirebilirsiniz. Böylece koridor tarafındaki seslerden ve insanlardan rahatsızlık duymayacaklardır. Eğer sıcakkanlı ve ilgisi kolay dağılan bir kişiliği varsa koridor kenarına da yerleştirebilirsiniz.

Bebekler doğası gereği uzun süre uyuyabilirler. Dolayısıyla bebeğinizin uyku saatlerini göz önünde bulundurmayı ihmal etmeyin. Gece uçuşları bebek yolcular ve refakatçileri için daha konforlu olabilir.

Bebeğinizin uyuyamaması ve huysuzlanması ihtimaline karşı mutlaka sevdiği oyuncaklardan ve yiyeceklerden oluşan bir yolculuk çantası hazırlayın. Acil bir yolculuk planı olacak ise ve yemek hazırlayacak vaktiniz yok ise biletinizi alırken özel yiyecek siparişinde bulunabileceğinizi ve bu kısımda bebek maması sunulduğunu unutmayın. Uluslararası uçuş seyahati kanunları uyarınca uçuş yapacak kişiler belli bir seviyede sıvı taşıyabiliyor olsa da bu kanun bebek mamalarını kapsamıyor. Bebeğiniz için süt almayı tercih edebilirsiniz. Ayrıca bebeğiniz için uygun sıcaklıkta yemek verebilmek için görevlilerden yardım alabilirsiniz.

Bebeğiniz hava basıncından rahatsız olabilir bunun önüne geçmek için biberon verebilirsiniz. Bebeğinizin kulaklarındaki hava basıncı bu sayede dengelenecektir. Ayrıca bebeğinizin altını değiştirmeniz gerekirse bebek bezi değiştirmeye uygun tuvalet için görevlilerden yardım isteyebilirsiniz.

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.