Ermenistan’da Görülmesi Gereken Yerler

Ermenistan’da Görülmesi Gereken Yerler

Kafkasya’nın en genç sayılabilecek ülkelerinden biri olan Ermenistan’da görülmesi gereken birçok yer vardır. Ermenistan seyahatinizi özellikle ikliminin sıcak olduğu yaz mevsiminde gerçekleştirmelisiniz. Hem yağış olmaması hem de havanın sıcak olması oldukça avantajlı olacaktır. Ermenistan, kültürü sayesinde çeşitli aktivitelerin düzenlendiği özel festivallerin gerçekleştirildiği hareketli bir ülkedir. Gelin hep birlikte Ermenistan’da görülmesi gereken yerleri inceleyelim.

Ermenistan’da Görülmesi Gereken Yerler

Sevan Gölü

Sevan Gölü

Kafkasya’da bulunan en büyük göllerden biridir. Ermenistan halkı tarafından da oldukça fazla ziyaret edilmektedir. Gelen turistlerden çok zaten halk bu gölü boş bırakmamaktadır. Dağların arasında yer alan göl tatlı su gölüdür. Aynı zamanda da oldukça temiz olmasından dolayı muhteşem bir görüntüsü vardır. Manzarasıyla görenleri büyülemektedir. Şehrin kalabalığından kaçmak isteyen herkesin uğrak noktası burasıdır.  Göl çevresinde yer alan plajlarda da uzanıp keyifle o muhteşem manzarayı seyredebilirsiniz. Göl yakınlarında konaklamanız için de oteller yer almaktadır. Konaklamanızı da burada yapabilirsiniz.  Ermenistan seyahatinizde bir gününüzü burada keyifle geçirebilirsiniz.

Wings Of  Tatev

Ermenistan’ın en uzun havadan tramvayıdır. Ülkenin merkezlerine ulaşımı sağlayan saatte 37 km’lik hızla hareket eden bir ulaşım aracıdır. Ayrıca Dünya’nın en uzun duraksız teleferiği olmasından dolayı da Guinness’e girmiştir. Oldukça önemlidir.  Ermenistan’a gittiğiniz zaman mutlaka Tatev kanatlarıyla seyahat gerçekleştirmeli ve bu zevki yaşamalısınız.

Goşavank

Goşavank

Ermenistan’ın Goş kasabasında yer almaktadır. Eskiden daha çok dini bir değer olarak görülmekte olan Manastır, günümüzde turistik bir mekân haline gelmiştir. Turistlerin çok fazla uğrak noktası haline gelmiştir. Özellikle İran ve Türkiye’den göç alan bir kasabada bulunmasından dolayı ziyaretçisi de çok olmaktadır. Uzun zamanlardan beri var olan bu yapıda birkaç hasar olsa da günümüze kadar sağlam bir şekilde gelebilmiştir. Ermenistan’a gittiğinizde ziyaret edebileceğiniz yerlerden biridir.

Zoratlar Karer

Zoratlar Karer

Arkeolojik bir sit alanıdır. Genel olarak ismi ‘Ermeni Stonehenge’ olarak bilinmekte ve anılmaktadır. Neredeyse 7 hektarlık bir alanda yer almaktadır. Tarihi de oldukça eskiye dayanmaktadır. Özellikle yapıldığı taşlar tarihi bir özellik taşımaktadır. Ayrıca taşların ağırlıkları neredeyse 10 ton civarındadır. Bu tarihi taşlardan oluşmasından dolayı da değişik bir görüntüsü vardır. Yıllar içerisinde hasar almış olsa da günümüze dek sağlam şekilde gelebilmiştir. Ermenistan’a gittiğinizde keyifle ziyaret edebileceğiniz yerlerden biridir. Hem Ermenistan tarihine eşlik etmenizi hem de önemli yerleri görebilmenizi sağlayacak bir yapıdır. Dilediğiniz bir zaman da dilediğiniz bir saatte ziyaretinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Erebuni Kalesi

Erebuni Kalesi

Erivan’ın isim babası olduğu düşünülen bir kaledir. Erebuni Kalesi, arkeologlar tarafından oldukça fazla araştırılmıştır. Ayrıca gerek yöre halkı gerekse turistler tarafından sıklıkla ziyaret edilmektedir. Ziyaretçisi oldukça çoktur. Buraya yakın yerlerde başka tarihi kaleler de yer almaktadır. Aynı zamanda oraları da ziyaret edebilirsiniz. Bu kale Urartu Dönem’ine ait olmasıyla bilinmektedir. Hem Urartu dönemine şahit olup hem de Ermenistan’ın tarihine eşlik etmek için Ermenistan seyahatinize Erebuni Kalesi’ni de ekleyebilirsiniz.

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.