Azerbaycan’da Ne Yenir?

Turizm alanında her geçen gün gelişen Azerbaycan, zengin mutfağı ile de oldukça gelişmiştir. Çeşitli ve otantik lezzetleriyle bilinmektedir. Ülkenin yöresel lezzetleri oldukça fazla ve değişiktir. Kültürümüzün benzediği bu ülke ile yemeklerimiz de oldukça benzerdir diyebiliriz. Mutfağında oldukça otantik tatlar bulunur. Azerbaycan seyahatinizin içerisinde elbette ki yemekler de oldukça önemlidir. Biz de sizler için Azerbaycan mutfağını araştırdık. Gelin hep birlikte Azeri mutfağını inceleyelim.

Badambur

Badambur, Azerbaycan’ın ünlü tatlıları arasında yer almaktadır. Diğer bir tatlı olan Şeker bura ile de karıştırılabilir. Ülkenin geleneksel hamurlarından qoğal hamuruyla yapılmaktadır. Çay saatlerinin, o mükemmel kahve vakitlerinin vazgeçilmezi bir tatlıdır. Ayrıca yemeklerden sonra tercih edilen, yöre halkı tarafından da oldukça fazla yapılan bir lezzettir. Gittiğinizde denemeniz gereken lezzetlerden diyebiliriz. Azerbaycan’a gittiğinizde her yerden bu lezzete ulaşabilir ve tadına bakabilirsiniz.

Fetir

Bazlamaya benzeyen bir ekmektir. Ekmek çeşidi olarak bilinmektedir. İsmi gibi tadı da oldukça değişik ve güzeldir. Ana yemeklerin yanında tüketilen bir lezzettir. Yöre halkını oldukça fazla tercih ettiği bilinmektedir. Ekmek olarak tüketildiğini söyleyebiliriz. Ayrıca birçok çeşidi de vardır. Hamur içerisine eklenen patates, kıyma, peynir gibi birçok malzemeyle yapılır.  Her öğün tercih edilen fetir, Azerbaycan mutfağının vazgeçilmezidir. Gittiğinizde denemeniz gereken lezzetlerden diyebiliriz.

Karpuz Reçeli

Özellikle sabah kahvaltılarında sıklıkla tercih edilen bir lezzettir. Kahvaltıların vazgeçilmezidir adeta. Karpu reçeli halk için önemli bir lezzettir.  Karpuz kabuğundan yapılan bu lezzeti denemenizi öneririz. Gittiğinizde denemeniz gereken lezzetlerden diyebiliriz.

Biletall.com’dan Azerbaycan’a En Ucuz Uçak Biletini Bul »

Şah Pilavı

Ülkenin tartışmasız en güzel lezzetlerinden biridir. Ayrıca oldukça ilginç bir lezzeti vardır. Adının hakkını verdiği tartışılmaz bir gerçektir. Oldukça zor bir yapılışı olduğundan dolayı da şah pilavı denilmiştir. İçerisinde et, meyve kuruları ve kestane yer almaktadır. Ana maddesi olan pirinçle bu malzemeler harika bir uyuma sahiptir. Azerbaycan’a gittiğinizde mutlaka denemeniz gereken lezzetler arasında yer almaktadır. Özellikle halk lokantalarında sıklıkla karşılaşabilirsiniz. Ziyarete gittiğiniz yöre halkında da misafire yapılan, sunulan lezzetlerden biridir. Ana yemek olarak tüketilmektedir.

Bozbaş

Azerbaycan’ın bir diğer önemli yemeği olan Piti aşı yemeğine benzemektedir. Azeri yemeklerinin önemli bir lezzetidir. Yemeğin içerisine nohut ve koyun eti konulmaktadır. Sunumu yufka ile yapılır. Azeri mutfağının ana yemeklerinde biridir. Yöre halkının oldukça fazla tercih ettiği, özel günlerde yaptığı yemeklerden biridir. Sizler de Azerbaycan’a gittiğinizde oldukça fazla bu yemekle karşılabilirsiniz.

Qutab

Qutab, çeşit çeşit malzemelerle yapılmaktadır. Bir gözleme çeşidi olduğu bilinmektedir. Azerilerin oldukça fazla tercih ettiği ve severek yedikleri bu gözleme yeşil sebzeler, çeşitli etler ile yapılmaktadır. Özellikle kırmızı et kullanılır. Tavuk etiyle de yapılan çeşitleri vardır. Bizlerin de çok iyi bildiği ve severek yediği gözlemenin, Azerbaycan yorumu katılarak yapılan bir çeşidi diyebiliriz. Azerbaycan’a gittiğinizde her yerden bu lezzete ulaşabilir ve tadına bakabilirsiniz.

İçerikte kullanılan bazı materyallerin kaynakçaları:

  • https://idilyazar.com/wp-content/uploads/2015/05/thumbs3.jpg
  • https://cdn.yemek.com/mnresize/1250/833/uploads/2021/02/parca-bozbas-tarifi.jpg
  • https://tr.pinterest.com/pin/13792342596325191
Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.