Adana’da Ne Yenir? Nerede Yenir? Adana’nın Yöresel Lezzetleri

Adana’ya seyahat için giden herkesin mutlaka aklına gelen “Adana’da ne yenir? Adana’da yemek nerede yenir? Adana’da ne nerede yenir? Adana’nın en meşhur yemekleri neler?” gibi sorular için sizlere Biletall ekibi olarak bu merakınızı giderecek cevaplar derledik. Araştırmalarımıza göz atabilir ve sizlere tavsiye ettiğimiz yemekleri deneyebilirsiniz.

Adana mutfağı neredeyse ülkenin her kesiminin merak ettiği ve lezzetlerini denemek istediği bir mutfaktır diyebiliriz. Daha çok et ve et ürünleri üzerine çalışılan bir mutfak olması da ayrı bir özelliğidir.

Adana’da Ne Yenir?

Adana Yöresel Yemekleri ve Yemek Yenilecek Yerler

Her yemeği kendine has olan ve çeşitli birçok baharatla yapılan Adana yemekleri bizim kültürümüzde oldukça önemlidir. Nefis yemeklerini tatmak isteyen sayısız insan vardır diyebiliriz. Adana’ya gittiğinizde ne yiyebilirsinizin cevaplarını sizler için derledik.

Kebap

Adana denildiğinde akla ilk gelen yemeğin kebap olduğu herkes tarafından bilinmektedir. Kebap yemek isteyenin Adana’da yemek istemesi de oldukça normaldir. Adanalıların kebaplarının en önemli noktalarından biri de şiştir. Eni geniş olan demir şişlerden yapılmaktadır. İnce şiş kullanılmamaktadır. Kebap kültürü yörede ilk zamanlar sokak kültüründe oluşmuştur. Sokaktan çıkan bu lezzet günümüzde de oldukça meşhurdur.

Adana Kebabı Nerede Yenir?
Cik Cik Ali Usta

Adana’da kebaplar daha çok sanayi sitesinde yapılmaktadır. Bu mekanlara da herkesin gitmesi pek mümkün olmamaktır. Herkesin kolaylıkla gidebileceği yerlerden biri olan Cik Cik Ali Usta kebap yiyebileceğiniz güzel mekânlardan biridir. Kurtuluş Caddesi üzerinde yer alan mekânda oldukça lezzetli kebap yapılmaktadır.

Adres: Döşeme, Kurtuluş Cd. No:70/A D:01130, 01130 Seyhan/Adana

İçli Köfte

Adana usulü içli köfte diğer yörelerden farklı hazırlanmaktadır. Şekil olarak daha tombuldur. Ayrıca köftenin dış harcında da kıyma yer almaktadır. Adanalılar içli köfteye Kıbbe veya Kibbe demektedirler. İçli köfte yemek için önerilen bir mekân maalesef ki yoktur. Genel olarak evlerde yöre halkı tarafından yapılmaktadır.

Şalgam

Çok eski zamanlardan bugüne dek gelen şalgam kültürü şimdilerde oldukça meşhurdur. Eskiden sokak aralarında çok fazla satılan şalgam artık gittiğiniz restoranlarda da içebileceğiniz bir içecektir. Havuç ve şalgam kökünün mayalanması sonucunda yapılmaktadır. Antioksidan olarak da kullanılmaktadır.

Şalgam Nerede İçilir ?
Ali Göde

Adana içerisinde yer alan en bilindik şalgamcı Ali Göde’dir. Kurtluş Mahallesinde yer almaktadır. Acılı ve acısız seçenekleri mevcuttur.

Adres: Kuruköprü Mah, Kurtuluş Cd. No:3, 01060 Seyhan/Adana

Adana’da Kahvaltı Nerede Yenir? Adana Kahvaltı Mekânları

Türkiye‘nin en güzel ve en çok sevilen şehirlerinden biri olan Adana, mutfağı ile herkesin gönlüne taht kurmuştur. Ülkemizin birçok bölgesine yayılan mutfak lezzetleri vardır.  Kebapları, hamur işleri ve pek çok yemeğinin dışında bir de nefis bir kahvaltı anlayışı mevcuttur.  Adana’ya özel olan baharat ve besinler ile yapılan lezzetler kahvaltılarda da karşınıza çıkmaktadır. Adana’da kahvaltı yapabileceğiniz mekânlar oldukça fazla olduğu için sizlere bu mekânları listeledik. Dilediğiniz yerde kahvaltınızı gönül rahatlığıyla yapabilirsiniz.

  1. Çiçek Köy
  2. Dolunay Cafe
  3. Özsüt
  4. Enes Fırın
  5. Yavuz Star Harası

Adana’da Fast Food Nerede Yenir?

Adana’nın yöresel lezzetlerinin yanında kendi tercihinize göre  fast food yiyebileceğiniz yerler de bulunmaktadır. Çoğu büyük şehirde yer alan alternatifler burada da mevcuttur. Adana’daki fast food mekânlarını sizler için derledik.

  1. Burger King
  2. Kazım Büfe
  3. Mc Donalds
  4. By Tostçu
  5. Cengiz Hamburger
  6. Qulis
  7. Scarlett Burger& Cafe
  8. Motto Burger

Adana’da Et Nerede Yenir?

Adana’ya gittiğinizde et yemek istemeseniz de karşınıza et çıkacaktır. Kültürleri neredeyse et ve et ürünlerinden oluşan Adanalıların her lokantasında her restoranında et yemeniz mümkündür. Ancak özellikle biftek yemek istiyorum diyorsanız, sizler için derlediğimiz listemize bir bakın.

  1. Cik Cik Ali
  2. Dede
  3. Kaburgacı Yaşar Usta
  4. Bomonti Adana
  5. Ala Ocakbaşı

Adana’da Tatlı Nerede Yenir?

Adana’nın yemeklerinin yanında elbette ki tatlıları da bir o kadar önemli ve lezzetlidir. Yöreye özgü olan tatlılar da bulunmaktadır. Özellikle Karakuş adındaki tatlıları oldukça lezzetli ve bilinmeyen bir tatlıdır. Halka tatlısı da her yörede rastlayabileceğiniz ancak her yörenin kendine has bir özellik kattığı bir tatlıdır. Ancak Adana’nın en meşhur tatlısı ve en çok bilineni ‘Bici Bici’dir. Adana’ya gittiğinizde mutlaka denemelisiniz. Adana’da nerede tatlı yiyebilirim diyorsanız sizin için derlediğimiz listeye bakabilirsiniz.

  1. Tatlıcı Gönül Kardeşler
  2. Doğan Kaymaklı
  3. Seç Baklava
  4. Meşhur Tatlıcı Selim
Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.