Adıyaman gezilecek yerler

Adıyaman’da Gezilecek Yerler: Adımayan’da Nereye Gidilir?

Türkiye’nin güneydoğusunda, Fırat’ın merkezinde bulunan bölgenin arkaolojik araştırmalara göre geçmişi Paleolitik Çağ’a kadar uzanıyor! Cumhuriyet dönemine kadar ‘Hisn-i Mansur’ olarak bilinen bu şehir, Hitit, Mittanis, Urartus, Kommagene, Pers gibi birçok uygarlığa ev sahipliği yapmıştır. Bu kadar uygarlığa ev sahipliğe yapan şehir, birkaç gün ayırmanızı bekliyor!

Adıyaman’da gezilmesi gereken yerlere bir göz atmadan önce, Adıyaman’ın haritadaki konumunu görelim.

Adıyaman Haritası

Güneydoğuda bulunan Adıyaman’a yakın iller Malatya, Şanlıurfa, Kahramanmaraş ve Gaziantep’tir.

Dünya Kültür Mirası listesine girmiş yerleri, harika manzaraları ve ören yerleri ile Adıyaman gezisi sizi hayal kırıklığına uğratmayacak. O halde, Adıyaman’da gezilecek yerlere geçebiliriz.

Nemrut Dağı Milli Parkı

previous arrow
next arrow
Slider

Kahta ilçesinde bulunan Nemrut Dağı, dünyanın 8. harikası olarak nitelendirilmektedir. Kommagene Uygarlığı’nın tanrıça ve tanrıları tasvir eden heykelleri ile Nemrut Dağı, Adıyaman’da gezilmesi gereken yerler arasında kesinlikle bir numara. 2150 metre yükseklikteki heykelleri ve kitabeleri ile Nemrut Dağı, UNESCO Dünya Miras listesinde bulunan bir güzellğimiz.

Adres: Nemrut Dağı02402 Kayadibi/Kahta/Adıyaman

Cendere Köprüsü

previous arrow
next arrow
Slider

İsmini Cendere Çayı’ndan alan Cendere Köprüsü, 1900 yıldır varlığını sürdürmektedir. Dünyada hala kullanılmakta olan en eski köprülerden biri olan Cendere Köprüsü, Roma İmparatoru Septimius Severus tarafından karısı ve oğulları adına yaptırılmıştır. Yakın zamana kadar araçların da kullandığı köprü günümüzde sadece yayalara hizmet veriyor.

Adres: 02400 Burmapınar Köyü/Kahta/Kahta/Adıyaman

Perre Antik Kenti

previous arrow
next arrow
Slider

Roma çeşmesi ve 200’ün üzerindeki kaya mezarları ile Perra Antik Kenti Adıyaman’ın tarihi atmosferini çok başarılı bir şekilde yansıtan ve Adıyaman şehir merkezine 5 km yakınlıkta olan bir yerleşke. Kommagene krallığına ait taş mezarlar ve anıt mezarların bulunduğu bu antik kenti Adıyaman gezi planlamanıza eklemelisiniz.

Adres: 02000 Merkez/Adıyaman

Oturakçı Pazarı

previous arrow
next arrow
Slider

Adıyaman’ın en kalabalık noktalarından biri olan Oturakçı Pazarı bu kalabalığa girmenize değecek bir yer. Adıyaman’a özgü halı ve kilim gibi eşyalarla kendinize hatıra alabileceğiniz gibi çanta ve heybe gibi eşyaları hediyelik olarak da alabilirsiniz. Antik yapılarla Adıyaman tarihini gördükten sonra Adıyaman günlük hayatını görmek için doğru bir durak.

Adres: Kapcami, 1008. Sk., 02100 Adıyaman Merkez/Adıyaman

Arsameia Ören Yeri

previous arrow
next arrow
Slider

Kommagene Krallığı’nın yazlık başkenti olarak bilinen Arsemia, Adıyaman’ın en güzel tarihi mekanları arasında. Yıkık durumda olmasıne rağmen bu kadar güzel olan bu bölgenin eski zamanlardaki ihtişamını hayal etmemek elde değil. Önerimiz, Adıyaman’da gidilecek yerler listenize burayı da eklemeniz.

Adres: 02400 Kocahisar/Kahta/Adıyaman

Adıyaman’a Nasıl Gidilir?

Adıyaman gezi planımız hazırsa Adıyaman’a nasıl gidilir ona bakalım. Adıyaman’a kara yolu ile ulaşabileceğiniz gibi hava yolu ile de rahatça ulaşabilirsiniz. Hemen Biletall.com’u ziyaret ederek Adıyaman otobüs bileti veya uçak biletinizin en uygun fiyatlarla satın alabilirsiniz.

Adıyaman’a Hava Yolu ile Ulaşım

Şehir merkezine 22 kilometre uzaklıktaki Adıyaman Havalimanı’na hem yurt içi hem de yurt dışı uçak bileti bulma imkanına sahipsiniz. Bu tarihi yerleşim yerine hava yolu ile ulaşmayı terchi ederseniz konforlu ve hızlı bir şekilde Adıyaman’a ulaşmanın yanı sıra, sonrasında 20 dakikada da şehir merkezine ulaşma imkanına sahip olacaksınız. Birçok hava yolu şirketinin günlük olarak sefer düzenlediği Adıyaman’a uçak bileti bulmak Biletall ile çok kolay.

En çok tercih edilen Adıyaman uçak seferleri ve ortalama sefer süreleri:

Ankara – Adıyaman: 1 saat 10 dakika

İstanbul – Adıyaman: 1 saat 35 dakika

Adana – Adıyaman: 3 saat 30 dakika

Diyarbakır – Adıyaman: 3 saat 20 dakika

Biletall.com’daki en uygun Adıyaman uçak bileti ile Ankara – Adıyaman, İstanbul – Adıyaman, Adana – Adıyaman ya da Diyarbakır – Adıyaman seyahatinizi şimdi kolayca planlayın.

Havaalanı Bilgileri:

Adıyaman Havalimanı

Adres: 02000 Adıyaman Merkez/Adıyaman

Telefon:  0 (416) 244 22 12

Adıyaman’a Kara Yolu İle Ulaşım

Türkiye’nin birçok bölgesinden ve şehirinden kolayca Adıyaman otobüs bileti alabilirsiniz. Adıyaman merkezdeki Adıyaman Otogarı’na ve Adıyaman’ın Kahta ilçesindeki Kahta Otogarı’na bilet alarak gitmek istediğiniz yerin yakınlarına ulaşabilirsiniz. Adıyaman’a en fazla sefer yapan şehirler ise şu şekildedir:

Kahramanmaraş – Adıyaman: 162 km / 3 saat

Osmaniye – Adıyaman: 242 km / 4-5 saat

Batman – Adıyaman: 300 km / 5.5 saat

Kayseri – Adıyaman: 434 km / 7-8 saat

En ucuz Adıyaman otobüs biletlerine Biletall ile ulaşabilir, Adıyaman’a yakın şehirlerden olduğu gibi tüm Türkiye’den Adıyaman’a rahatça ulaşabilirsiniz. Adıyaman biletinizi almak için geç kalmayın!

Otogar Bilgileri:

Adıyaman Otogarı

Adres: Sıratut Mh., Adıyaman Diyarbakır Yolu, 02100 Ziyaretpayamlı Köyü Merkez/Adıyaman

Telefon: 0 (416) 216 56 20

Adıyaman Gezilecek Yerler 2019 yılında Biletall.com Blog ekibi tarafından hazırlanmıştır. Keyifli seyahatler dileriz!

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.