İstanbul, Ankara ve İzmir’in En İyi Vejetaryen Restoranları

Vejetaryenlik, hayvanların yaşam haklarına duyulan saygıdan dolayı hayvan eti başta olmak üzere hiçbir hayvansal gıdanın tüketilmediği bir beslenme ve yaşam biçimidir. Hayvan haklarına karşı oluşan bilincin artması, vejetaryen sayısının da aynı oranda artmasına ve ülkemizde de vejetaryen bir kültürün yerleşmesine olanak sağlamıştır. Özellikle ülkemizin nüfus olarak en yoğun ve en gelişmiş şehirlerinde, Ankara, İstanbul ve İzmir’de bu kültür sosyal hayata ve beslenme alışkanlıklarına da yansımış durumda olup, pek çok vejetaryen restoranın açılmasına ön ayak olmuştur.

İşte İstanbul, Ankara ve İzmir’in en iyi vejetaryen restoranları:

Roof Mezze 360 (İstanbul)

Fatih semtinde bulunan Roof Mezze 360, gerek manzarası gerekse zengin menü seçenekleriyle vejetaryen ve vegan dostu bir mekan. Soğuk mezeler, salatalar ve deniz ürünleriyle donatılmış mekan, sunumu ve tasarımıyla da müşteriye hitap ediyor.

Biletall.com’dan En Ucuz İstanbul Uçak Biletini Bul »

Old Ottoman Cafe Restoran (İstanbul)

Osmanlı gelenekleri ve lezzetleriyle donatılmış, Cağaloğlu’nda bulunan mekan, Osmanlı mutfağından günümüze gelen Akdeniz yemekleri ve deniz ürünleri ağırlıklı konseptiyle vejetaryenlere uygun ve sağlıklı bir beslenme, aynı zamanda üst seviyede damak tadı vaat ediyor.

Massa Bistro Cafe Restoran (İstanbul)

Alemdar Mahallesi içerisinde bulunan mekan, ilk bakışta et ve mangal yemeklerinin ağırlıkta olduğu bir mutfağa sahip gibi gözükse de, vejetaryen ve veganlar için sınırsız seçeneği bulunan, özellikle salataları ve Akdeniz barbekü, zeytinyağlı, Rumeli çeşitleriyle ünlü, hesaplı ve kaliteli bir mekan. İstanbul uçak bileti alarak vejeteryan restoranları ziyaret edebilirsiniz.

Göksu Lokantası (Ankara)

Ankara’nın merkezi Kızılay’da bulunan Göksu, her müşteri grubuna hitap ettiği gibi vejetaryen ve veganlara özel menüler ve seçenekler çıkartıyor. Sebze ve zeytinyağlı seçeneklerinin üst düzey lezzetle sunulduğu Göksu, vejetaryen Ankaralıların uğrak yeri olan restoranlardan biri.

Veganka (Ankara)

Adından da anlaşılacağı üzere Veganka, Ankara’da vejetaryen ve veganlara uygun bir konsept arandığında akla ilk gelen yerlerden biri. Falafeliyle ünlü, Ankara’nın ilk vejetaryen restoranı olan Veganka, Tunus Caddesi’nde bulunuyor. Veganka’da ayrıca; vegan hamburger ve pizzalar, sebze bohçaları, browni gibi hafif tatlılar ve içecek olarak bitkisel çaylar dikkat çekiyor.

Vegihi (Ankara)

Ankara’da vegan ve vejetaryen lezzetler arayanların en çok tercih ettiği mekanlardan biri olan Vegihi, iç mekan tasarımıyla da tam bir doğa ve hayvan dostu olduğunu kanıtlıyor. Bunun yanısıra zengin menüsü vejetaryenleri kendine çekiyor. Vegihi’de akla gelebilecek her opsiyonda çorba ve kahvaltı çeşitleri, sandviç ve tostlar, ev yapımı soğuk mezeler, falafel, waffle ve burger çeşitleri bulunuyor. Makarnalar ve sebze güveç çeşitleri de Vegihi’nin önemli alternatifleri arasında.

Biletall.com’dan En Ucuz Ankara Uçak Biletini Bul »

Yaşam Vegan Cafe (İzmir)

Alsancak’ta bulunan Yaşam Cafe, yüzde yüz vejetaryen menüsüyle akla ilk gelen alternatif. Yaşam Cafe’de vegmacundan vegan döner ve mantıya kadar pek çok ev yemeği ve fast food tarzının hayvansal gıdadan arındırılmış hali de bulunuyor. Soya kıyması ve soya eti gibi vejetaryen ürünlerinin tek başına satışının da yapıldığı Yaşam’da, tatlılar da vejetaryen kültüre göre revize ediliyor.

Beğendik Abi Lokantası (İzmir)

Urla’nın klasikleşmiş restoranlarından olan Beğendik Abi Lokantası, menüsüyle ve tarzıyla tam vejetaryenlere hitap ediyor. Ege’nin meşhur zeytinyağlı ve sebze yemeklerinin en lezzetli şekilde pişirilip sunulduğu Beğendik Abi Lokantası, özellikle turp otu ve börülcesiyle biliniyor.

Vegetables Food (İzmir)

Bornova’da bulunan Vegetables Food, Meksika fasulyesi ve cevizle yapılan vegan burgeriyle tanınıyor. Restoranda ayrıca waffle, kumpir ve lahmacun gibi dışarı lezzetlerinin de vegan versiyonları bulunuyor. Zengin menü seçeneğiyle istenen türde yiyeceği müşterisine vaat eden Vegetables Food, vejetaryenler için harika bir doyum noktası.

 

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.