İstanbul’un En İyi Çorbacıları

Özellikle soğuk kış günlerinde ister sabahın ilk saatlerinde ister gecenin bir vakti sıklıkla tercih edilen şeylerden  biri de mis gibi çorbalardır. Çorbalarla bazen şifa bulur bazen de keyif alırız. Ya da geçiştirmemiz gereken bir öğün varsa onu çorbayla hallederiz. Kısacası çorba içmeye bahanemiz oldukça fazladır. Çorba çeşidinin fazla olduğu bir kültüre sahip olmamız bizleri çorbaya bağlı kılmıştır. Ülkemizdeki tüm şehirlerde sadece çorba üzerine çalışan birçok yer bulunmaktadır.  Biz de sizler için İstanbul’da yer alan birbirinden güzel çorbacıları araştırdık.

Murat Kelle Paça, Beyoğlu

Murat Kelle Paça’nın en önemli ve en çok tercih edilen çorbalarından biri neredeyse herkesin favorisi olan sarımsaklı kelle paçalı ve içerisinde bütün sakatatlar bulunan atom çorbasıdır. Müşterilerin en çok tercih ettiği çorbalardan biridir. Ayrıca daha birçok çeşit çorba yer almaktadır. Sakatat çorbalar dışında da en çok ezogelin çorbası tercih edilmektedir. Avrupa yakasında yer alan bu çorbacıya mutlaka yolunuz düşmeli ve nefis çorbalarını mutlaka denemelisiniz.

Adres: Katip Mustafa Çelebi Mahallesi, Büyük Parmakkapı Sokak, No: 5, Beyoğlu

Lale İşkembecisi, Beyoğlu

Her çorbacının kendine has bir özelliği vardır. Burada da işkembe makine kullanmadan direkt satırda çekilerek yapılmaktadır.  İşkembe çorbasıyla meşhurdur. Müşterilerin en çok tercih ettiği çorbalardan biridir. Ayrıca domates ve mercimek çorbasının da oldukça güzel olduğu söylenir. Sakatat tercih etmeyenlerin de keyifle yiyecekleri çorbalar bulunmaktadır.  Ayrıca sizlere özel olarak yaptıkları çorbalardan da sunmaktadırlar. Değişik tatlar denemek istiyorsanız burada bunu deneyebilirsiniz. Beyoğlu’nda bulunan bu çorbacıya yolunuz düşerse mutlaka uğramalısınız.

Adres: Tarlabaşı  Caddesi, Bulvar, No: 13, Beyoğlu

Karaköy Çorba Evi, Karaköy

Karaköy’de yer alan bu mekânda ayaküstü keyifle bir çorba içebilirsiniz. Çorbanın her çeşidinin bulunduğu bu çorbacıda taze taze her çorbayı terci edebilirsiniz. Domates çorbası, yayla çorbası, bal kabaklı çorba, analı kızlı ve kereviz çorbası gibi çeşit çeşit bir sürü çorba yer almaktadır. Genel  olarak çorbalar akşam saatlerinde bitmektedir. Bu yüzden sabah veya öğlen vakitlerinde gitmeniz daha iyi olabilir. Karaköy’e yolunuz düşerse bu çorbacıya uğrayabilirsiniz.

Biletall.com’dan İstanbul’a En Ucuz Otobüs Biletini Bul »

Tepeüstü Kervansaray İşkembe Salonu, Ümraniye

Bu çorbacıda karar vermenizi zorlaştıracak birçok çeşit çorba yer almaktadır. Sizlere oldukça fazla seçenek sunulmaktadır.  Sıcacık bir çorba keyfi yapmak istiyorsanız burayı ziyaret edebilirsiniz. Neredeyse Avrupa yakasının en çok tercih edilen çorbacılarından biri diyebiliriz. Siz de buraya bir şans verip, çorbalarının tadına bakabilirsiniz.

Sarıhan İşkembe, Ümraniye

Özelikle domates, mercimek ve boncuk tuzlama çorbasıyla oldukça meşhur olan bu çorbacıya mutlaka gitmelisiniz. Anadolu yakasındaysanız sizlere önerebileceğimiz en iyi çorbacılardan biri diyebiliriz. Burada herkesin damak tadına uyan lezzetler yer almaktadır. 24 saat boyunca sizlere hizmet vermektedir. Çorba canınız istediğinde Sarıhan işkembeye gidip çorbanızı içebilirsiniz.

Kadıköy Çorbacısı, Kadıköy

Kadıköy’de gidebileceğiniz en iyi çorbacılardan biri olan bu çorbacıda her çeşit sakatatlı çorba hizmeti verilmektedir. Ayrıca en çok tercih edilen çorbalarından biri de mercimek çorbasıdır. Her damak tadına göre çorba vardır. Sizlere farklı olarak kendilerine özgü olan bir çorba çeşidi sunmaktadırlar. Eğer farklı çorba denemek isterseniz değişik lezzetlere açıksanız sizlere sunulan bu çorbanın tadına bakabilirsiniz.

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.