Rize’de Yer Alan Kamp Alanları

Rize’de Yer Alan Kamp Alanları

Ülkemizin en kuzeyinde yer alan illerinden biri olan Rize, Karadeniz bölgesinin neredeyse en popüler diyebileceğimiz illerinden birisidir. Yaylalarıyla, gölleriyle, dağlarıyla, ormanlarıyla herkesi kendine hayran bırakmaktadır. Birçok doğal güzelliği içinde barındıran Rize özellikle de ilkbahar ve sonbahar dönemlerinde oldukça kalabalık olmaktadır.  Yaz mevsiminde tercih edilirliği zaten had safhadadır. Özellikle kamp yapmak için tercih edilen yaylaları bir hayli kalabalık olmaktadır. Kamp tercihinizi Rize’den yana gönül rahatlığıyla yapabilirsiniz. Oldukça memnun olacağınızdan eminiz. Gelin hep birlikte Rize’de yer alan kamp alanlarını inceleyelim.

Rize’de Yer Alan Kamp Alanları

Ayder Yaylası

Ayder Yaylası

Rize’nin Çamlıhemşin ilçesinde bulunmaktadır. Şehre uzaklığı yaklaşık 85 km civarındadır. Ulaşım genelde toplu taşıma ile sağlanmaktadır. Ancak özel araçla da gidilebilmektedir. Yemyeşil doğasıyla sizleri kendine hayran bırakacak bir güzelliktedir. Ladin ve kayın ağaçlarını gördüğünüzde kendinizi kaybedeceğinizin garantisini verebiliriz. Ayıca bölgede bulunan kaplıcalar da ziyaretçi sayısının artmasında etkilidir. Ayder Yaylası’nda çadır kampı yaparak keyifli zamanlar geçirebilirsiniz. Doğanın tadını sonuna kadar çıkarabileceğiniz güzelliktedir.  Rize’ye gittiğinizde doğa turizminin en fazla yapıldığı noktalardan biri olan yayla içerisinde konaklama noktaları da yapılmıştır. Ancak kamp yapmak ve o doğayı bizzat yaşamak daha çok tercih edilmektedir. Yayla içerisinde kamp ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz tesisler yer almaktadır. Keyifli bir çadır kampı için Ayder’i tercih edebilirsiniz.

Gito Yaylası

Gito Yaylası

Şehre uzaklığı 83 km civarındadır. Ulaşım özel araçlarla sağlanabilmektedir ancak daha çok arazi araçları kullanılmaktadır. Bölgenin en popüler yaylalarından biri olarak bilinmektedir. Özellikle çadır kampı için oldukça fazla tercih edilmektedir. Her mevsim gidilebilecek bir yayladır. Ancak yaz mevsiminde daha bir başka olduğu söylenir. Yaylanın sahip olduğu manzara da sizlerin kendinizi kaybetmesine sebep olabilir. Mükemmel bir manzarası vardır. Kamp yapmak için seçebileceğiniz en ideal yerlerden biridir. Yaylada kamp yapmak isteyenlerin ihtiyaçlarını karşılaması için tesisler bulunmaktadır.  Ancak kendi ihtiyaçlarınızı önceden hazırlayıp da gelmeniz sizlere daha çok yardımcı olacaktır. Rize’de kamp yapmak istiyorsanız Gito’yu seçebilirsiniz.

Pokut Yaylası

Pokut Yaylası

Rize’nin Çamlıhemşin ilçesinde yer almaktadır. Merkeze uzaklığı 85 km civarındadır. Ulaşım hem özel araçlarla hem de toplu taşımalarla sağlanabilmektedir. Her sene oldukça kalabalık olmaktadır. Rize’de bilinen ve tercih edilen yaylalardan biridir. Karadeniz Bölgesi’nin en yüksek yaylalarından biri olmasından dolayı da oldukça önemlidir.  Yaylada yöre halkının kullandığı, konakladığı yayla evleri yer almaktadır. Gelen turistler kadar yöre haklıda yaylada konaklamaktadır. Kamp yapmak için de oldukça elverişli bir alan olan Pokut, kamp severlerin bir numaralı tercihi diyebiliriz. Kampçıları yararlanabileceği özel tesislerde yayla içerisinde yer almaktadır.

Kaçkar Dağları Milli Parkı

Kaçkar Dağları Milli Parkı

Şehir merkezine yaklaşık 115 km mesafede bulunmaktadır. Oldukça geniş bir alanı kaplamaktadır. Alana ulaşım genelde özel araçlarla sağlanmaktadır. Karadeniz’in zirvesi diyebileceğimiz bir noktadır. İçerisinde birçok yayla, vadi, şelale, göl ve akarsu bulunmaktadır. Doğaseverlerin bir numarası olan bu park her dönem oldukça kalabalık olmaktadır. Kamp alanında yapılabilecek birçok aktivite yer almaktadır. Kuş gözlemciliği, kampçılık, tırmanış, fotoğrafçılık gibi aktiviteleri de kampınız esnasında yapabilirsiniz. Kamp alanının Milli park olmasından dolayı girişleri ücretlidir. Çadır kampı için de ücret ödenmektedir. Aynı zamanda kampçılara birçok hizmet sunulmaktadır. Rize’ye gittiğinizde kamp tercihinizi buradan yana kullanabilirsiniz.

Huser Yaylası

Huser Yaylası

Rize’nin zirvesi diyebileceğimiz bir yayladır. Gittiğinizde kendinizi bulutların üzerinde sayabileceğiniz bir noktada yer almaktadır. Rize’ye yaklaşık 95 km mesafede yer almaktadır. Ulaşım özel araçlarla sağlanmaktadır. Yayla, Kaçkar’ın en sevilen ve en güzel noktalarından biridir. Özellikle sabahları sizlere muhteşem bir manzara sunmaktadır. Kamp yapmak için çok fazla tercih edilmektedir. Her yıl yüzlerce hatta binlerce kampçıya ev sahipliği yapmaktadır. Yayla içerisinde ihtiyaçlarınız için tesis bulunmamaktadır. Öncesinde hazırlıklı gitmeniz gerekmektedir. Rize’ye gittiğinizde kamp tercihinizi buradan yana kullanabilirsiniz.

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.