14 Şubat İçin Tercih Edebileceğiniz 5 Romantik Yer

14 Şubat yaklaşırken, sevgilinizle birlikte bu özel günü geçirebileceğiniz romantik şehirlere bakmanız, hiç unutmadığınız anılarınıza bir yenisini eklemenize vesile olabilir. Masallardaki gibi bir gün geçirmeniz için sanki özenle yaratılmış olan ülkelerde sevgililer gününü geçirmek, birlikte olduğunuz kişiyi mutluluğa boğmanızı sağlayacaktır. Bu özel yerlerden 5 tanesini sizler için derledik.

Laponya, Finlandiya

Özellikle kış aylarında sahip olduğu atmosfer nedeniyle romantizmi doruklarda yaşayabileceğiniz bir şehir olan Finlandiya’nın Laponya şehri, huzur ve sakinliği adeta ayaklarınıza seriyor. Karlarla kaplı olan bu şehir, içerisinde karla ilgili birçok aktiviteyi barındırırken, bunun yanı sıra muhteşem Buz Oteli’yle ziyaretçilerini adeta büyülüyor. Kar motorlarıyla buz ve kar üzerinde yapılan mini safariler, eğlence dolu anlar yaşamanızı sağlarken, muhteşem fotoğraf kareleri yakalamanız konusunda size yardımcı olacaktır. İsveç, Norveç ve Rusya ile komşu olan ve 100 bin km2 alana yayılmış Laponya, 180 bin kişilik nufüsuyla son derece hareketli bir şehirdir. Enteresan buz şehrinde vakit geçirmek istiyorsanız hemen Finlandiya uçak bileti satın alarak ilk adımı atabilirsiniz.

Phuket, Tayland

Soğuğu sevmeyen bir çiftseniz ve yaz aylarını özlüyorsanız, yaz gelmeden 14 Şubat’ta siz yaza gidebilirsiniz. 12 ay boyunca yazı yaşayan ülkelerden biri olan Tayland, eşsiz doğası ve muhteşem manzaraları ile ziyaretçilerine kucak açıyor. Tayland’ın Phuket bölgesi, mükemmel bir deniz tatili yapmanıza olanak tanırken, mistik atmosferi, birbirinden lezzetli yemekleri, doğayla muhteşem bir uyumu olan adaları ve deniziyle, kış aylarında yaz aylarını tatmanızı sağlıyor. 576 km2 alan içindeki Phuket Adaları’nda 380 bin civarında kişi yaşıyor. Bu adalar, bir Güneydoğu Asya ülkesi olan Tayland’ın dünyaca meşhur adalarıdır.

Biletall.com’dan En Ucuz Phuket Uçak Biletini Bul »

Kapadokya, Nevşehir

Yurtdışına çıkmak yerine daha yakın bir yerlere gitmek istiyorsanız, 14 Şubat’ta partnerinizle birlikte oldukça romantik anlar geçirebileceğiniz bir yer olan Kapadokya’da, balon turu yapabilir, gün batımını ve gün doğumunu izleyebilir, bu sayede hiç unutmayacağınız doğa manzaralarını izleyebilirsiniz. 5,400 km2’lik yüzölçümüyle Nevşehir, 280 bin kişinin yaşadığı, İç Anadolu Bölgesi’nin son derece önemli şehirlerindendir. Aksaray, Niğde, Kayseri, Yozgat ve Kırşehir ile çevrilidir. Kapadokyanın büyüleyici manzarasına şahitlik etmek için Kapadokya otobüs biletini 3 adımda Biletall.com’dan satın alabilirsiniz.

Venedik, İtalya

Yıllardır birçok isimle anılan Venedik, bazı kesimler tarafından da “Aşk Şehri” olarak tanımlanmaktadır. Eşsiz ve benzersiz şehir yapısı, kanalları, köprüleri ve harika atmosferi ile 14 Şubat’ta eşinizle muhteşem anlar yaşamanıza neden olacaktır. Trieste, Verona, Bologna ve Ravenna şehirleriyle çevrili Venedik, 410 bin km2’lik alan içine yayılmış olup, 260 bin kişinin yaşadığı, İtalya’nın en romantik şehirlerinden biridir.

Abant, Bolu

Yine pek yurtdışına gitme taraftarı değilseniz ve yakın yerlere gitmek istiyorsanız, kış aylarında sahip olduğu muhteşem manzaralar ve gizli bir romantizm yeri olan Abant’la tanışabilirsiniz. Karın yağmasıyla birlikte adeta huzur dolu manzaralar sunan Abant; göl manzarası, bembeyaz kar ve yeşil orman manzaralarının bir arada olduğu bir yerdir. Bu nedenle ortaya çıkan kartpostallık tablo, mutlaka görülmeye değerdir. Yaklaşık 300 bin kişinin yaşadığı şehir 1500 km2’lik alana yayılmıştır. Düzce, Adapazarı, Bilecik, Eskişehir, Ankara, Çankırı, Karabük ve Zonguldak’a komşu olan Bursa, oldukça geniş bir şehirdir.

Biletall.com’dan En Ucuz Bolu Otobüs Biletini Bul »

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.