19 Mayıs’ta Rota Samsun! Peki Bu Özel Günde Nereleri Ziyaret Etmeli?

19 Mayıs 1919 tarihi, Türkiye Cumhuriyeti’nin tarihindeki dönüm noktalarından biridir. Atatürk’ün Samsun’a ayak bastığı tarih olan 19 Mayıs aynı zamanda “Gençlik ve Spor Bayramı” olarak kutlanmaktadır. Peki Bu Özel Günde Nereleri Ziyaret Etmelisiniz?

Bandırma Vapuru ve Milli Mücadele Açık Hava Müzesi

Bandırma Vapuru Müzesi ile Milli Mücadele Parkı ve Açık Hava Müzesi Samsun’da, Doğu Park Sahası’nda yer almaktadır. Milli Mücadele Parkı ve Açık Hava Müzesi’nde, İstiklal savaşı mücadelesinin ve düşmanın İzmir’den denize dökülüşünün anlatıldığı seramik rölyefler yer almakta. Görülmeye değer bir park.

Samsun Otobüs Bileti Biletall.com’da! Hemen Bilet Al, Ziyaret Et! »

Gazi Müzesi

Mustafa Kemal Paşa 9. Ordu Müfettişi olarak 19 Mayıs 1919’da Samsun’da karaya çıktıktan sonra kaldığı ilk yer burası. Mustafa Kemal ve onunla Samsun’a çıkan silah arkadaşlarının 19 Mayıs 1919’da bu otelde yaptıkları ilk toplantıyı sembolize eden mum heykeller bulunmaktadır.

Samsun Atatürk Anıtı (Onur Anıtı) ve Atatürk Anıtı

Samsun’un simgesi sayılan bronz Atatürk heykeli, Samsun halkı tarafından Avusturyalı heykeltıraş H. Kriphel’e yaptırılmış. Samsun’un Onur Anıtı olan bu anıtta şahlanan atın üzerinde dimdik bir vücut oturmakta. Anıtın çevresinde de Atatürk’ü anlatan kabartmalar bulunmakta.

Kent Müzesi

Samsun Kent Müzesi, Samsun‘un sosyal, tarihi, kültürel, coğrafi ve ekonomik yapısına ilişkin bilgi, belge, fotoğraf ve malzemelerin sergilendiği, kent hakkında oldukça geniş kapsamlı fikir sahibi olabileceğiniz bir müze.

Samsun Uçak Bileti Biletall.com’da! Hemen Bilet Al, Ziyaret Et! »

İlk Adım Anıtı

İlk Adım Anıtı heykeltıraş Hakkı Atamalı tarafından Atatürk’ün doğumunun 100. yılı anısına yapılmıştır. Atatürk’ün Samsun’a ilk ayak bastığı yer olan iskelenin yerinin belli olması için bu anıt inşa edilmiştir. İlk Adım Anıtı dayanışmayı simgelemektedir. Anıtın merkezinde Atatürk ve kumandanlar görülmektedir. Anıtın iki ucundaki heykeller ise gençliği simgelemektedir.

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.