2016 Yaz Tatili İçin Oluşturulmuş Muhteşem Tatil Planı: Karadeniz

Yaz tatili için kavurucu sıcaklardan uzak, kafa dinleyeceğiniz huzur dolu bir tatil istiyorsanız doğru adres Karadeniz olmalı. Son dönemde gelişen turizmiyle artık yaz tatili güneyden kuzeye çıkıyor. Yeşilin binbir tonuna rastlayacağınız serin yaylalarda, el değmemiş koylarda, doğa harikası göller ve şelalerde mis gibi bir Karadeniz havası sizi bekliyor. İster uzun bir Karadeniz turuna çıkın ister hafta sonu kaçamaklarıyla sahil havası, kamp macerası yaşayın; Karadeniz her zevke hitap ediyor.

Deniz Arayanlara

Kerpe

İstanbul’dan sadece 2 saat uzaklıktaki şirin sahil kasabası Kerpe, şehir havasından kaçıp kısa bir tatil yapmak isteyenler için ideal ve ekonomik bir seçim. Kayalıklarıyla ünlü bu yerde yazın herkes kendini buradan denize atıyor. Doğal bir liman olan Kerpe’nin Karadeniz’in diğer koylarına nazaran sakin bir suyu vardır ve yüzmek herkes için oldukça kolay ve keyiflidir. Yüzmek dışında Kerpe’de trekking yapabilir, balık tutabilir ve birbirinden lezzetli deniz ürünleri tadabilirsiniz. Butik oteller dışında kampçılar için de çadır alanları mevcut.

En Ucuz Kocaeli Otobüs Bileti Al >>

Akçakoca

Özellikle Ankara ve İstanbul’da yaşayanların tertemiz bir denize gireceği en yakın yer olan Düzce’nin Akçakoca ilçesi, Anadolu’nun cennet köşesi olarak yaz aylarında yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı oluyor. 40 km’lik kumsalı, berraklığıyla göz dolduruyor. Burası eşsiz plajları dışında doğa sporları için de elverişli bir ortam sunuyor. Sarp kayalarla çevrilmiş sahil boyunca ve şelale güzergâhında doğada yürüyüş yapabilir ya da Melen Çayı üzerinde yaklaşık 12 km uzunluğundaki parkurda rafting yapabilirsiniz. İlçe, Bizans tarihinden gelen geçmişiyle de mimari açıdan farklı bir hava yaratıyor.

Akcakoca

Yaylada Serinlemek İsteyenlere

Ayder, Pokut ve Sal Yaylaları

Karadeniz yaylaları denilince herkesin aklına ilk Rize’nin Çamlıhemşin ilçesi civarında bulunan Ayder Yaylası gelir. Çam ormanları arasında yer alan Ayder Yaylası, bol oksijeni ve kaplıcalarıyla adeta bir sağlık deposu. Turizm merkezi ilan edilmiş yaylada tüm altyapı imkanları ve konaklama seçenekleri de mevcut. Çamlıhemşin’e gelmişken yakın mesafedeki Pokut ve Sal yaylalarına uğramadan da olmaz. Bu yaylalar da muhteşem doğası ve tarihiyle fotoğraf ve doğa tutkunlarının uğrak yeri.

ayder-yaylalari

Göl Kenarında Huzur Arayanlara

Uzungöl

Karadeniz gezilerinin vazgeçilmez yerlerinden olan Uzungöl, kırıklı kayaların bir doğa harikası olarak yarattığı göl olup Trabzon şehir merkezinden 99 km uzaklıkta bulunmaktadır. Ormanlarla çevrili Uzungöl, adı gibi 1.000 metre uzunluğunda büyük bir göl. Bölgenin vazgeçilmezi ve simgesi olan iki minarenin göle düşen yansımaları da gölü daha büyüleyici kılıyor. Burası, pansiyonları, alabalık tesisleri ve yeni yeni açılmaya başlayan büyük otelleriyle yaz kış turizmin merkezine dönüşmüş durumda. Trabzon’a gelmişken dünyada eşi benzeri bulunmayan Sümela Manastırı’nı da ziyaret etmeyi unutmayın.

uzungol

Karagöl

Türkiye’nin sayılı milli parklarından biri olan Karagöl, Karadeniz’in en yeşil illerinden Artvin’in Şavşat ilçesinin Meşeli köyünde bulunuyor. Göl kenarında konaklama tesisleri bulunduğu gibi kampçılar için alan da mevcut. Doğal güzellikleri, canlılarıyla zengin Karagöl, fotoğraf sanatıyla ilgilenenler için adeta bir cennet. Köyün mimarisi ise ahşap evleriyle tipik Karadeniz mimarisinden oluşuyor.  Huzurlu, sakin bir tatil arayanlar için Karagöl doğru adres. Artvin’e gelmişken bölgenin en ünlü doğa harikalarından Mençuna Şelalesi’ni de görmeden gitmeyiniz.

karagol

En Ucuz Artvin Otobüs Bileti Al >>

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.