2016 Yılında Gezmek İsteyeceğiniz 10 Yer

İRLANDA

irlanda

Avrupa’nın kuzeybatısında bulunan adalarla çevrili mitler ve masalar ülkesi İrlanda, 2016 yılında gezilmesi gereken ülkelerin başında gelmektedir. Bir kültür başkenti olan Dublin, adanın en büyük şehridir. Yıl boyunca türlü müzik festivallerine sahne olan şehir, aynı zamanda tarihi binaları ve müzeleriyle de meşhurdur. Hem kültür turizmi hem de dinlenmek ya da eğlenmek için mükemmel bir seçim olan İrlanda, ılıman bir deniz iklimine sahiptir. Atlas Okyanusu’nun savurduğu rüzgarlar nedeniyle hemen her mevsim yağış almaktadır. Bu ıslak etki, ülkeye o masalsı sisli havasını vermektedir. Birçok klasikleşmiş filme konu olan atmosferi ve doğal güzellikleri nedeniyle İrlanda’nın hem vahşi hem de dinlendirici bir havası bulunmaktadır. Uçsuz bucaksız kırlar ve kayalıklarla süslü deniz kenarları fotoğraf çekmek ve temiz havada uzun yürüyüşler yapmak için idealdir. Schengen vizesi kabul etmeyen ülkeye giriş yapabilmek için İstanbul Konsolosluğu ya da Ankara’da bulunan İrlanda Cumhuriyeti Büyük Elçiliği ile iletişime geçebilir ve tur şirketlerinden ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.

NORVEÇ

norvec

Resmi adıyla Norveç Krallığı olan bu güzel Kuzey Avrupa ülkesi, kıyıları binlerce fiyorda sahip olan muhteşem bir doğa güzelliğine sahiptir. Ekonomik güce ve yüksek yaşam standardına sahip oldukları için Avrupa Birliği üyeliği istemeyen ülke, hem petrol rezervleri hem de balıkçılık sektöründe önemli bir yer almasıyla dikkat çekmektedir. Avrupa’daki en pahalı ülke olan Norveç’in en büyük sorunu yaşlanmakta olan nüfusudur. Ilıman iklimin hakim olduğu ülkeye özellikle olağanüstü güzellikteki fiyord turları düzenlenmektedir. Deniz ürünlerinin bolca hakim olduğu mutfak kültürü, İskandinav ülkesi olması ve görmeye değer muhteşem manzaralarıyla 2016 yılında mutlaka görülmesi gereken bir ülkedir.

AZERBAYCAN

azerbaycan

Türkiye ile 17 km’lik bir sınırı bulunan Azerbaycan Cumhuriyeti, zengin bir kültürel mirasa sahip olması, müzik alanında özelikle opera ve bale sanatına verdikleri önem, Türkçe konuşan sıcakkanlı insanlara sahip olmasıyla 2016 yılında mutlaka gezilip keşfedilmesi gereken ülkelerdendir. Hazar Denizi’nin kıyısında yer alan bu kardeş ülke, büyük porsiyonlu lezzetli et yemekleri, her bütçeye hitap eden uygun fiyatları, bizimle benzerlik taşıyan kültürleri, tarihi değerleri, müziği ve turistik tesisleriyle mutlaka görülmesi gereken bir ülkedir. Başkent Bakü’de hem alışveriş hem eğlence hem de keyifli gezintiler yapma imkanı bulabilirsiniz.

Biletall.com’dan En Ucuz Azerbaycan Uçak Biletini Bul »

LÜBNAN

lubnan

Türlü medeniyetlere ev sahipliği yapmış olan Lübnan, Doğu Akdeniz’e kıyısı olan bir Arap ülkesidir. Ortadoğu’nun incisi olan Beyrut şehri başkentidir. Eğlence, alışveriş, antik yerler, nargile keyfi, Müslüman ve Hristiyanlar için kutsal mekanlara sahip bir ülkedir. Tarihte türlü savaşların ve büyük yıkımların yaşandığı ülke kibar ve sıcak insanlarıyla dikkat çekmektedir. Yeme içme sektöründe kaliteli bir hizmete sahip olan ülkede, özellikle Beyrut şehri kozmopolit yapısı ve eğlence anlayışıyla dikkatleri üzerine çekmektedir. Uzun plajlara sahip olan şehirde gece hayatı da herkese hitap eden bir zevke sahiptir.

İSVEÇ

isvec

Başkenti Stokholm olan İsveç, Kuzey Avrupa’nın en büyük ülkesi olma özelliğine sahiptir. Ilıman bir iklime sahip olan bu güzel ülkede dört mevsim de görülebilmektedir. Eğitim seviyesi gelişmiş en kaliteli ülkelerden biridir. Sağlık hizmetleri ve insan hakları alanındaki kalitesiyle de dikkatleri çekmektedir. İsveç mutfak kültürü diğer İskandinav ülkeleriyle benzerlikler taşımaktadır. Balık, patates ve et önemli bir yere sahiptir. İsveç’e özgü en tanınmış yiyecek ise, İsveç köftesidir. Sinema, medya ve moda dallarında da haklı bir üne kavuşmuştur.

GÜRCİSTAN

gurcistan

Başkenti Tiflis olan bir Güney Kafkasya ülkesidir. Aynı zamanda Türkiye’ye sınırı olan eski Sovyet Cumhuriyetlerindendir. Geçmişi antik dönemlere kadar uzayan ülkenin sahil şeridi Karadeniz’e bakmaktadır. Son zamanlarda kış turizmi için tercih edilen ülkeler arasındadır. Ayrıca kaplıcalarıyla da ünlüdür. Uzun bir tarihe sahip olan ülkede Ortaçağ’dan kalma yapılara rastlamak mümkündür. Ayrıca kendine özgü dil yapısı nedeniyle edebiyatı zenginleşmiş ve korunmaya alınmış bir ülke özelliğine de sahiptir. 2016 yılında görülmesi ve keşfedilmesi gereken değerli bir ülkedir.

RUSYA

rusya

Başkenti Moskova olan Rusya Federasyonu nemli ve karasal bir iklime sahip olup, özellikle doğalgaz ve petrol kaynaklarının zenginliği ile dikkat çekmektedir. Geniş yüzölçümü sebebiyle tabiat ve hayvan zenginliği ile de özel bir ülkedir. Çoğu zaman Bizans mimarisi etkisi altında kalan bir mimari yapıya sahiptir. Mimarlık, müzik, dans, bale, edebiyat, felsefe, sinema, medya, animasyon dallarındaki zenginliği ile birçok tanınmış sanatçıya ev sahipliği yapmıştır. Rus mutfağı dünyaya birçok lezzetli yemek tanıtmıştır. Ülkenin keşfedilecek yüzlerce özelliği bulunmaktadır.

Biletall.com’dan En Ucuz Rusya Uçak Biletini Bul »

İZLANDA

izlanda

Bir ada ve Avrupa ülkesi olan İzlanda’nın başkenti Reykjavik’tir. Atlas Okyanusu’nun kuzeyinde yer almaktadır. Volkanik bir adanın üzerinde kurulmuş olması ve daha birçok adadan meydana gelmesi bu ülkeyi başlı başına ilginç kılmaktadır. Kışlar yumuşak geçen ülkede yazlar genellikle nemli ve serin geçmektedir. Tundra bitki örtüsüne sahip olması ve kışın karlarla kaplanması bu ülkeye masalsı bir tat vermektedir. İhracatının çok büyük bir kısmı balık ticaretine aittir. Demiryolu olmayan ülkede birçok havalimanı bulunmaktadır.2016 yılında keşfedilmesi gereken bir ülkedir.

BREZİLYA

brezilya-sehri

Güney Amerika’nın en kalabalık ve büyük ülkesi olan Brezilya en büyük ilgiyi Amazon yağmur ormanlarına sahip olmasıyla almaktadır. Dünyadaki en fazla bitki ve hayvan türüne sahip olan bölge birçok bilim adamı ve maceracının merakını uyandırmaktadır. Resmi dil Portekizce olan ülkede sıcakkanlı insanlara, tropik bir mutfağa ve sokaklarda samba yapan renkli insanlara rastlanır. En önemli şehirleri Sao Paulo ve Rio De Janeiro’dur. Özellikle Kurtarıcı İsa Heykeli görülmeye değer yapılardan biridir.

KOSTA RİKA

Kosta-Rika-Brezilya

Bir Orta Amerika ülkesi olan Kosta Rika’nın başkenti San Jose’dir. En büyük özelliklerinden biri bir ordusu bulunmamasıdır. Resmi dili İspanyolca olan ülkede Kızılderili soyundan büyük bir kesim gözlemlenmektedir. Latin Amerika ülkeleri arasında en gelişmiş ülkelerden biri olan Kosta Rika, zengin tabiat güzellikleri, yardımsever halkı ile dikkat çekmektedir. Başkent San Jose ülkenin görülmeye değer bir ticaret ve eğlence merkezidir.

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.