2017 Müzik Şenlikleri İçin Seyahat Edilecek Yerler

Biraz araştırma yaparak ve ilgi göstererek sıradan gibi görünen bir müzik festivalini tam anlamıyla dolu dolu bir tatile dönüştürmek sizin elinizde. Montreal’in kalbinde caz hitlerini dinlemek, Güney Afrika’da gece ateş başında dans etmek ya da Washington tepelerinde yeni bir grup keşfetmek istiyorsanız her türden müzikseverin zevkine hitap edecek bir müzik festivali bulabilirsiniz:

Ultra Güney Afrika Müzik Festivali
Cape Town, Güney Afrika (24-25 Şubat)

Bir EDM prodüksiyonu olan Ultra Müzik Festivali daha önce Dünya Kupası Finali’nin oynandığı Cape Town Stadyumu’nu devasa bir dans partisine dönüştürmek için dünyanın dört bir yanındaki elektronik müzik sanatçılarını Güney Afrika’ya getiriyor. David Guetta, Martin Garrix, DJ Snake ve daha pek çok elektronik müzik sanatçısını Güney Afrika’ya getirebilmek için çok çaba sarfettiğini düşündüğümüz organizasyonun ilk gününün ardından partiye gelenler festivalin ikinci gecesi için Johannesburg sokaklarına dökülüyor.

Saskuek Müzik Festivali
Quincy, Washington, ABD (26-28 Mayıs)

Yıllardan beri süregelen bir müzik festivali olan Saskuek Washington’un muhteşem manzarası eşliğinde her yıl Mayıs ayının son günlerinde gerçekleştiriliyor. Seattle’dan üç saatlik bir yolculukla gelinen festival alanında kamp kurabilir, Washington eyaletinin doğal yaşamıyla içiçe bir müzik ziyafetine katılabilirsiniz. Geçen sene Franc Ocean’ın festivali onurlandırdığı ve bu sene de Chance the Rapper, Twenty One Pilots, The Shins, Bomba Estereo, Big Freedia gibi ünlülerin katılımının organizatörler tarafından açıklanmış olduğu festival bir çok genç müzisyenin çıkış yaptığı organizasyon olarak da biliniyor.

MoogFest Müzik Festivali
Durham, Kuzey Karolina (18-21 Mayıs)

MoogFest Moog dinleyicilerinin ilgi gösterdiği butik sayılabilecek bir müzik festivali. Bu yıl 11.si düzenlenecek olan festivalde teknoloji meraklılarının bir seminer gibi katılım göstereceği günler yaşanacak. Müzik, sanat ve teknolojiyi hayat boyu sürecek bir işbirliğiyle sentezleyen festivalde bu yıl Yeah Yeah Yeah’den Nick Zinner ve Haxan Cloak dört saat sürecek bir performans ile sahne alacak. Bununla birlikte Stranger Things’in yazarı Kyle Dixon ve Survivor’ın sunucusu Michael Stein festivalde sanat severlerle buluşacak.

Primavera Sound Müzik Festivali
Barcelona, İspanya (31 Mayıs-4 Haziran)

Barcelona her zaman dünyanın en iyi tatil yerlerinden biriydi. Bu tatil kenti müzik severler için de bir cazibe merkezi olmaya devam ediyor. Primavera Sound’a bu yıl The Zombies, Arcade Fire, Solange, Bon Iver ve daha bir çok sanatçı katılıyor. Etkinliğin gücü ve festivalin dünya çapındaki şöhreti sayesinde biletler festivalden çok önce tükeniyor. Bu yüzden ulaşım ve konaklama paketi dahil bilet paketlerini şimdiden incelemeniz tavsiye edilir. Meşhur Barselona festivallerine katılmak için hemen Barselona uçak biletini Biletall.com’dan satın al.

Montreal Caz Festivali
Montreal, Kanada (28 Haziran-8 Temmuz)

Uzun yıllardan beri istikrarlı biçimde organize edilen Montreal Caz Festivali’nde bu sene B.B. King, Tony Bennett ve Diana Krall gibi Caz müziğinin efsane isimleri sahne alacak. Festival boyunca yalnız caz değil; r&b, soul, funk sanatçılarının yanı sıra caz müziğin yenilikçi sesleri de festivalde bulunacak. Montreal Caz Festivali bir çok otorite tarafından dünyanın en önemli caz festivali olarak nitelendiriliyor ve şehir Haziran ayı sonunda dünyanın bir çok yerinden müzik severin akınına uğruyor.

Biletall.com’dan En Ucuz Kanada Uçak Biletini Bul »

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.