23 Nisan’da Çocuklarla Gidilecek Yerler

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı yaklaştı. Bu sene Çocuk Bayramı’nın isminin hakkını vererek çocuklarını bir seyahate çıkarmak isteyenlere bir gezi listesi sunuyoruz:

Ankara

Cumhuriyetin kalbi olan Ankara, 23 Nisan tatillerinde değerlendirilmesi gereken seyahat noktalarından biridir. Ankara denildiğinde akla ilk önce Anıtkabir gelir. Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün mezarının Türk halkı için önemli bir yere sahiptir ve her yıl 23 Nisan’da ziyaretçi akınına uğrar. Bir tür anıt mezar olmakla birlikte Atatürk Müzesi, Kurtuluş Savaşı Müzesi, Şeref Yolu, Aslanlı Yol, Mozole gibi alanları yılın her günü ziyarete açıktır. Çocuğunuzla birlikte Aslanlı Yol’da yürüyüp tören alanına varabilir, Atatürk’ün mozolesi önünde saygı duruşunda bulunabilirsiniz. Kurtuluş Savaşı’nı daha iyi öğrenmek ve anlamak için gerçek savaş görüntüleri ve sesleri eşliğinde savaş müzesini gezebilirsiniz.

23 Nisan’da Ankara’ya Seyahat Etmek İçin En Ucuz Biletleri Sorgulayın >>

 

Ankara Oyuncak Müzesi

Eski çağlara ait çocuk oyuncaklarının sergilendiği Ankara Oyuncak Müzesi çocuklarınız ile 23 Nisan’da keyifle vakit geçirebileceğiniz yerlerden biri. Sümer Uygarlığından Hititlere, Selçuklulardan Osmanlılara ve cumhuriyetin ilk yıllarına ait oyuncakların tarihsel bölümlere ayrılmış bir şekilde sergilendiği müzeye 23 Nisan günü giriş çocuklar için ücretsizdir.

Biletall.com’dan En Ucuz Ankara Otobüs Biletini Bul »

Amsterdam

Nisan’da Amsterdam lalelerin açtığı sokakları, her yerden görülebilen kanalları, deniz arabaları, bakımlı parkları, bisiklet yolları ile çocuklu ailelerin sıklıkla ziyaret ettiği Avrupa şehirlerinden biridir. Amsterdam’da sadece çocukların ziyareti için tasarlanan NEMO Bilim Müzesi genç bilginlerin kendi deneylerini yapabileceği laboratuvarlar sunuyor. Giriş ücretinin 15 euro olduğu müze de biraz daha büyümüş çocuklar için de Anna Frank Müzesi görülmeye değerdir.

Magic Ice Buz Müzesi

İstanbul Bayrampaşa’da, Forum İstanbul AVM içinde bulunan Buz Müzesi çocuklara kuzey ışıklarını, Vikingler’i ve İskandinavya’yı hatırlatıyor. Havanın -5 derecede olduğu bu müzeye girerken bir Eskimo kıyafetiyle birlikte buz bardakta meyve suyu ikram ediliyor. Yüzlerce ton buzun kullanıldığı müze Nisan ayında havaların da ısınmasıyla çocuklarıyla gelen ailelerin akınına uğruyor. 3 yaşından küçük çocuklarınızı götürmeniz tavsiye edilmemektedir. Giriş ücreti çocuklar için 25 tl’dir.

Kapadokya

Peribacalarıyla meşhur olan Kapadokya Nisan ayında çocuklarla gidilebilecek en uygun yurtiçi lokasyonlarından biri olmaya devam ediyor. İlkbahar turlarının en uğrak noktalarından biri olan Kapadokya’ya çocuğunuzla birlikte gidebilir, Peribacaları’nın doğal güzelliğini görebilirsiniz. Avanos, Ürgüp, Göreme gibi çevre bölgelerdeki peribacalarını ve el yapımı aletleri inceleyebilir, yerli halktan alışveriş yapabilirsiniz. Kapadokya bölgesindeki Ürgüp’te birçok tarihi yer Nisan’da çocuklu aileler tarafından ziyaret ediliyor. Ürgüp’ün en ünlü mekanlarından olan Asmalı Konak da mutlaka seyahat listenizde yer almalı.

Barış Manço’nun Evi

Adam Olacak Çocuk programında Barış Manço evinin adresini verirdi: “Moda, 81300” İşte bu adres bugün Barış Manço’nun Türk çocuklarına armağanı olan bir müze konumunda. 7’den 77’ye programıyla çocukların gönlünde taht kuran Barış Manço’nun 20. yüzyılın başlarında yapılmış evi çocukların en çok ilgi gösterdiği müzelerden biri. Yaz/kış bahçesi, çocuklarının ve eşyalarının sergilendiği odalar görülmeye değer. Gezi esnasında fonda Barış Manço şarkılarını dinleyebilirsiniz. Müzeye giriş ücreti 3 tl.

En Ucuz İstanbul Otobüs Bileti Al >>

 

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.