30 Ağustos tatili

30 Ağustos Zafer Bayramı’nda İstanbul’a Yakın Tatil Rotaları

Tatil sevenler en küçük fırsatları bile muhteşem gezilere çevirebilirler. Bu Ağustos ayında güzel bir fırsatınız var. 30 Ağustos tatilini hafta sonu ile birleştirip güzel bir hafta sonu kaçamağı yapabileceğiniz, İstanbul’a yakın tatil yerlerini gezginlerimiz için sıraladık.

Bu İçerikte Neler Var?

Gökçetepe

İstanbul’dan Tekirdağ yönüne yola çıktığınızda Gökçetepe’ye ulaşabilirsiniz. Yaklaşık 2-3 saatlik yolculuk sonrası hafta sonu gezinize başlayabilirsiniz. Gökçetepe özellikle kamp yapmayı sevenler için bir cennet. Çay bahçelerinde keyifli sohbetlere dalıp sahilinde serinleyebilirsiniz. Doğada vakit geçirmeyi seviyorsanız birbirinden güzel yürüyüş rotalarına göz atabilirsiniz. Muhteşem doğası ile şehrin kalabalığına bir mola verip rahatlayabilirsiniz.

Mudanya

İstanbul’dan Bursa’ya doğru gezinize başlayın ve Mudanya’da durun. 2 saatlik bir yolculuğun ardından tatiliniz başlasın. Mudanya Bursa’nın en eski limanlarından bir tanesi. Bu sahil kasabasının uzun bir tarihi geçmişi var. Mudanya’da gezilecek yerler neresi derseniz; Rum mahallelerinde dolaşıp tarihin kokusunu içinize çekebilir, Mudanya sahilde gezerek doğasına aşık olabilirsiniz. Lezzetli deniz ürünleri ve muhteşem manzaralar ile kendinizi ödüllendirmeyi unutmayın. Eğer İstanbul’da yaşıyor ve Mudanya nerede bilmiyorsanız bu tatil gideceğiniz yer belli!

İznik

Mudanya gibi İznik için de rotanızı Bursa’ya çeviriyorsunuz. Yolunuz yalnızca 2 saat sürüyor. Eşsiz doğal güzelliğe sahip İznik’te sevdiklerinize eşsiz seramik ve çini yapımı eserler satın alabilirsiniz. Gitmişken mutlaka yörenin ünlü İznik köftesinin tadına bakmalısınız. İznik Gölü çevresindeki kahvaltıcılarda güne başlamak ise hafta sonu tatilinize keyif katacaktır. İznik bungalovları ve İznik butik otelleri kesinlikle deneyimlemeniz gereken güzellikte.

Biletall.com’dan İznik’e En Ucuz Otobüs Biletini Bul »

Trilye

Trilye nerede derseniz, Mudanya’dan 12 kilometre uzaklaşmanız yeterli. Trilye’ye ulaşmak ise bir feribot ve 20 dakikalık bir yolculuk kadar kısa. Trilye’de hafta sonunuzu doya doya geçirecek bir sürü aktivite var. Tarihi ayrı manzarası ayrı güzel. Bir zamanlar dünyada Trilye zeytini ile bilinen bir yerimizmiş, gezinizde mutlaka Trilye zeytinlerinin tadına bakmak için vakit ayırın. Trilye’de ne yapılır derseniz Trilye balıkçısına gitmeli ve Trilye balığını denemelisiniz.

Yalıköy

Yalıköy İstanbul’un Çatalca ilçesinde bulunan bir köy. 1 saatlik bir yolculuğun ardından tüm stresinize son vermeye hazırsınız. Doğal hayatla kendinize bir iyilik yapmaya ve rahatlamaya fırsat yaratın. Bu kadar yakınınızdaki bu hazine aslında tam ihtiyacınız olan hafta sonu kaçamağı. Kumsalları, ormanları, gölleri, kaynak suları ile Yalıköy gezisinde aradığınız her şey mevcut. Doğal güzelliklerinin arasında ise tarihi bir geçmiş saklanıyor. Anastasios Suru ve İnceğiz Mağaraları mutlaka uğramanız gereken yerlerden yalnızca iki tanesi.

Yoğunluğunuzun ardından kendinizi ödüllendirmeyi hak ediyorsunuz. Rotalarımızdan birini seçin ve ruhunuzu ferahlatın. İstanbul’a yakın gezilecek yerler arasından sizin en sevdiğiniz hafta sonu tatil yeri hangisi?

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.